Eitynėse už santuoką ir tradicinę šeimą – šimtai tūkstančių dalyvių

Paryžiuje, Lione, Briuselyje, Bukarešte, Varšuvoje ir Romoje sekmadienį, vasario 2-ąją, vyko didžiulės demonstracijas, ginančios santuoką...

Paryžiuje, Lione, Briuselyje, Bukarešte, Varšuvoje ir Romoje sekmadienį, vasario 2-ąją, vyko didžiulės demonstracijas, ginančios santuoką ir tradicinę šeimą bei pasisakančios prieš tolesnį aborto įstatymų legalizavimą.

Pagrindinės žiniasklaidos priemonės iš esmės ignoravo šias eitynes, nors kai kuriuose miestuose buvo į jas susirinkę dešimtys tūkstančių žmonių.

Prancūzijos sostinėje, policijos duomenimis, į gatves išėjo 80 000 žmonių. Organizacija „La Manif Pour Tous“ (Protestas kiekvienam) pateikė kur kas didesnį skaičių – protestuotojų minia siekė pusę milijono. Kitame Prancūzijos mieste Lijone eitynėse dalyvavo mažiausiai 20 000.

Prancūzijos protestuotojai nepritaria prezidento F. Hollande‘o įstatymų paketui, įskaitant praeitų metų tos pačios lyties „santuokų“ įteisinimą, medicininių prokreacinių procedūrų ir in vitro apvaisinimo lesbiečių poroms legalizavimą bei eksperimentinę mokyklos programą, skirtą kovoti su lyčių stereotipais.

Protestuotojai taip pat demonstravo prieš vadinamąją Lunacek rezoliuciją dėl lygybės lytinės orientacijos ir lytinės tapatybės pagrindu. Šiame dokumente raginama įgyvendinti naują ES veiksmų planą kovojant su homofobija ir reikalaujant, kad nuo šiol gėjų ir lesbiečių teisės būtų traktuojamos kaip žmogaus teisės. Jame Europos Komisija taip pat raginama skatinti „lygybę ir nediskriminaciją lytinės orientacijos bei identiteto pagrindu pasitelkiant jaunimo ir ugdymo programas“.

Judėjimas prieš tokią politiką greitai išplito po visą Europą nuo to laiko, kai „La Manif Pour Tous“ surengė pirmąsias eitynes 2013-ųjų sausį, sutraukusias minias dalyvių.

Šiandien ši organizacija turi savo būstinę Romoje, o vakarykštis protestas Romos Piazza Farnese aikštėje netikėtai sutapo su Italijos Gyvybės diena.

Per eitynes Romoje „La Manif Pour Tous“ vadovas Italijoje Jacopo Coghe kalbėjo, jog žmonės čia susirinko tam, nes nenori būti „smurto ir griovimo įrankiais“.

 „Mes ginsime šeimą, jei reikės – aukodami save“, - sakė jis, pridurdamas, kad matydamas dalyvaujant tiek daug jaunų žmonių ir šeimų jis tampa kupinas „pasididžiavimo ir drąsos“.

 „Šeima yra atakuojama Europos Parlamente, kur yra priimami įstartymai, nutolę nuo realybės. Taigi aš garsiai norėčiau pasakyti Euorpos Parlamento nariams, kad Italija taip pat gina šeimą ir santuoką tarp vyro ir moters ir griežtai atmeta Lunacek planą“, - kalbėjo J. Coghe.

 „Mes, italai, taip pat esami sužavėti jūsų pavyzdžio ir drąsos bei susitelkimo ginant  mums svarbias vertybes. Mes tęsiame tarpusavio paramą šiame gynybiniame fronte, kadangi tik sąjunga tarp vyro ir moters gali sukurti stabilią struktūrą, kuri yra šeima –  pati geriausia vieta tarpti solidarumui ir kito priėmimui“.

Šaltinis: bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 8095159054495618479

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

puikus irodymas kad pagrindine ziniasklaida negalim pasitiketi, nes ji atstovauja iskrypeliu interesus labiau nei normaliu zmoniu, kurie vis dar sudaro dauguma

item