Valdantieji pritaria referendumui ir žada saugiklius dėl žemės pardavimo užsieniečiams

Įstatymas, numatantis saugiklius dėl žemės pardavimo užsieniečiams, turėtų būti priimtas kovo mėnesį, žada premjeras Algirdas Butkeviči...


Įstatymas, numatantis saugiklius dėl žemės pardavimo užsieniečiams, turėtų būti priimtas kovo mėnesį, žada premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot jo, Politinė taryba sutarė, kad surinkus pakankamai parašų referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams draudimo, valdančioji koalicija pritars jo rengimo iniciatyvai. Esą buvo sutarta nekliudyti referendumui, nors ir Konstitucinis Teismas paskelbė nutarimą, jog referendumo iniciatyva prieštarauja Konstitucijai.

Kartu pavesta parengti naują įstatymo projektą.

„Šiandien kalbėjom dėl saugiklių dėl žemės pardavimo. Toks įstatymas turėjo būti priimtas jau seniai. Įstatymo projektas bus paruoštas artimiausiu metu, o jo priėmimas bus kovo mėnesį. Žemės ūkio ministerija 2-3 savaičių laikotarpyje šitą darbą turės atlikti“, – antradienį po valdančiosios koalicijos Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė vyriausybės vadovas.

Ministro pirmininko teigimu, saugikliai nėra alternatyva referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams draudimo iniciatorių siūlymams.

„Aš manau, tai nėra alternatyva, bet tai yra vis dėlto reikalingas įstatymas. Manau, jei toks įstatymas būtų priimtas daug anksčiau ir būtų visa tai išaiškinta visuomenei, tai galbūt nebūtų kilusi iniciatyva organizuoti kažkokius referendumus“, – sakė premjeras.

Seimo narys, aplinkos ministras, „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis patvirtino, kad koalicijoje sutarta pritarti referendumo rengimui, jei parašų tam surinkta pakankamai. Be to, V. Mazuronio teigimu, valdantieji turės „padaryti tai, ko nepadarė praėjusi vyriausybė – sudėlioti saugiklius ir iš tikrųjų aiškinti“ žmonėms.

A. Butkevičius, klausiamas, kodėl pakeitė nuomonę, teigė nuomonės nekeitęs ir aiškinsiąs šiuos klausimus visuomenei.

Gegužę Lietuvoje turėtų būti panaikintas draudimas parduoti žemę užsieniečiams, nebent referendumu žmonės nutartų kitaip.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Politika 6137106635589727571

Rašyti komentarą

item