Teismas atsisakė būti konservatorių ir liberalų įrankiu blokuojant referendumą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutarė atsisakyti priimti Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščion...



Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutarė atsisakyti priimti Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skundus, kuriais buvo prašoma panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą dėl piliečių parašų referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams.

LVAT teisėjų kolegija padarė išvadą, kad pagal Referendumo įstatymo 28 straipsnį ginčo LVAT objektas gali būti ne bet kokia VRK veikla, bet tik tokia, kuri sukelia tiesiogines materialines teisines pasekmes. Spręsdama, ar priimti pareiškėjų skundus, kolegija įvertino Referendumo įstatymo nuostatas dėl VRK veiklos apskundimo bei atsižvelgė į LVAT praktiką.

Įvertinusi bylos aplinkybes, LVAT teisėjų kolegija padarė išvadą, kad tokio pobūdžio VRK sprendimas yra procedūrinis dokumentas, todėl negali būti savarankiškas administracinės bylos dalykas. Ginčijamas VRK sprendimas neužkerta kelio tolesnei referendumo paskelbimo procedūrai, jis sudaro prielaidas toliau įstatymų nustatyta tvarka svarstyti referendumo paskelbimo klausimą ir priimti galutinį sprendimą dėl to Lietuvos Respublikos Seime.

Tais pačiais pagrindais buvo atsisakyta priimti ir piliečių iniciatyvinės grupės skundą dėl to paties VRK sprendimo.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Politika 5128773879544506144

Rašyti komentarą

2 komentarai

ugnis rašė...

Mokslininkai paskelbė liberalus dvasios ligoniais.Psichiatras Lyle Rossiter, turintis 35 metus darbo stažo, išleido provokacinę knygą Liberalus protas: psichologinės politinės beprotybės priežastys (Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness). Jis teigia, kad liberalų ideologai kenčia nuo ypatingos psichinių sutrikimų formos. Pagal jo vertinimus amerikietiškieji liberalai ignoruoja pagrindinius laisvės principus ir elgiasi kaip vaikai, kurie nori, kad valdžia jais rūpintųsi nuo lopšio iki kapinių. Liberalai išpažįsta persekiojimą ir dėl jo kaltina verslą, turtuolius ir t.t., ir kad turtus reiktų perskirstyti ubagų naudai.
Liberalų dienotvarkėje yra žaisti žmonių populiacijos silpnybėmis ir nepilnavertiškumo jausmais:
Sukurti ir sustiprinti persekiojimo suvokimą;
patenkinti infantilinius reikalavimus dėl teisės į privilegijas ir kompensacijas;
plėtoti primityvaus pavydo jausmus;
atmesti asmens suverenumą, pajungiant jį vyriausybės valiai.
L.Rossiter teigia, kad joks visuomenės tyrėjas neignoruos tokių faktų, kaip laisva valia, savanoriškas bendradarbiavimas ir vertybės, tačiau liberalai ignoruoja ne tik tai, bet ir asmenybės talentą ir darbingumą. O tai yra psichiniai sutrikimai: liberalai gina įsivaizduojamas aukas nuo įsivaizduojamų priešų. Liberalaus proto neurozė tampa skausmingai akivaizdi.
Vertimas iš anglų kalbos.

Smikiz rašė...

Amerikoje liberalais vadinami elementarūs kairieji. Tai ką čia išvardijote, yra tipiška kairuoliška pozicija. "Ant Lietuvos" tie liberalai yra kiek kitoki. Bet genetiškai susiję su kairuoliais.

item