Vyriausybės Migracijos politikos gairės: bus siekiama vilioti užsieniečius

Vyriausybė kitą savaitę numato patvirtinti Migracijos politikos gaires, kuriose nustatomas siekis ne tik aktyvinti išvykusiųjų grįžimą, b...


Vyriausybė kitą savaitę numato patvirtinti Migracijos politikos gaires, kuriose nustatomas siekis ne tik aktyvinti išvykusiųjų grįžimą, bet ir pritraukti darbo jėgą iš užsienio.

Vidaus reikalų ministerijos parengtame dokumente konstatuojama, kad tik pastaraisiais metais, Lietuvos ūkiui atsigaunant po ekonominės krizės, palaipsniui pradeda didėti imigracijos bei grįžtamosios migracijos mastas ir mažėti emigracija.

"Nuo 2011 m. stebima emigracijos masto mažėjimo tendencija, tačiau emigracijos potencialas vis dar išlieka aukštas", - pažymima projekte.

Dokumento autoriai mato būtinybę ne tik siekti emigracijos proceso laipsniško silpnėjimo ir grįžtamosios migracijos stiprėjimo, bet ir užtikrinti valstybės poreikius atitinkančią darbo jėgos pritraukimo politiką, kuri būtų nukreipta į Lietuvos ūkio socialinę ir ekonominę plėtrą, skatintų inovacijų ir kapitalo pritraukimą, leistų lanksčiai reaguoti į darbo jėgos poreikį iš užsienio valstybių, nustatytų diferencijuotas šios darbo jėgos pritraukimo, atrankos ir panaudojimo schemas. Teigiama, kad būtina sudaryti sąlygas užsieniečių integracijai, jog būtų pasinaudota imigracijos teikiama nauda, kai užsieniečiai veiksmingai prisideda prie valstybės stiprinimo, dalyvaudami jos ekonominiame, socialiniame ir kultūriniame gyvenime.

Kartu numatoma stiprinti migracijos kontrolę, kad būtų užkirstas kelias neteisėtai migracijai, bet skatinti toleranciją užsieniečių atžvilgiu.

Šaltinis: www.balsas.lt

Susiję

Pažangos ideologija 6340400490141173808

Rašyti komentarą

item