Seimas skubos tvarka pritarė Euro įvedimo įstatymo projektui

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė Euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui. Priėmus šį įstatymą ir jį  įgyvendinamuosius teisės ...

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė Euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui. Priėmus šį įstatymą ir jį  įgyvendinamuosius teisės aktus, bus sukurtas teisinis pagrindas eurui įsivesti.

Už Finansų ministro Rimanto Šadžiaus pateiktą projektą balsavo 103 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 2 parlamentarai.

Vyriausybei pasiūlius įstatymą nagrinėti skubos tvarka, jis toliau bus svarstomas pagrindiniame Biudžeto ir finansų komitete ir papildomame Audito komitete. Apsvarsčius siūlomą įstatymo projektą komitetuose, į Seimo plenarinį posėdį jis turėtų sugrįžti pavasario sesijoje.

Seimas taip pat po pateikimo pritarė Lietuvos banko įstatymo ir kitų įstatymų keitimo  įgyvendinamųjų teisės aktų projektams.

Euro įvedimo Lietuvoje įstatymu nustatoma pasirengimo įsivesti eurą, litų keitimo į eurus, nacionalinės valiutos išėmimo iš apyvartos tvarka, reglamentuojami kiti praktiniai euro įvedimo aspektai.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Politika 2302326809929092256

Rašyti komentarą

item