Vilius Martinkus. Naujoji lietuvių karta, pasipriešinkime senoms pažiūroms

Portale 15min.lt paskelbtas lietuvio Viliaus Martinkaus laiškas skaitytojams čia perpublikuojamas, nes savaip atkartoja nuostatas ir siek...

Portale 15min.lt paskelbtas lietuvio Viliaus Martinkaus laiškas skaitytojams čia perpublikuojamas, nes savaip atkartoja nuostatas ir siekius, išsakytus nevienareikšmiškai vertiname 1987 m. "Gėjų manifeste". Pastarasis tekstas homoseksualų bendruomenės buvo pateikiamas kaip viso labo vieno žmogaus nuostata, neatitinkanti viso LGBT judėjimo siekių. Naujasis V. Martinkaus laiškas taip pat jokiu būdu nepretenduoja atstovauti visų seksualinių mažumų nuostatas, tačiau atspindi tas pačias, "Gėjų manifestą" skandalingu pavertusias revoliucines, pilietiniu karu grasinančias idėjas, kurias išgirsti ir įvertinti turėtų ir Lietuvos visuomenė. V. Martinkaus laiškas pateiktas žemiau.

--- 

Šiandien perskaičiau Lietuvos Liberalų ir Centro Sąjungos viešą pareiškimą (pateiktas gale). Šis viešas laiškas yra atsakas jam.

Broliai ir sesės lietuviai, galvojot, kad ištrūkot iš vienpartinės sistemos? Kad esat laisvi? Bull-shit. Seimo kėdėse sėdi ne daugelio partijų atstovai, o visi tie patys konservatoriai, gilūs dešinieji, skirtingais pavadinimais ir tomis pačiomis pažiūromis. Vienintelis dalykas, dėl kurio jie diskutuoja ir varžosi – kam atiteks daugiau įtakos ir galios. Jie neužtikrina... Net ne tai – jie laužo Konstituciją: Lietuvoje nėra kiekvienam piliečiui užtikrintas asmeninio gyvenimo saugumas bei asmeninė laisvė. Homoseksualūs asmenys neturi tos pačios laisvės kaip likusieji. Sakysite, lai jie būna homoseksualūs namie? Taip. Bet ar yra svari priežastis, kodėl jie negali ramiai eiti per miestą susikabinę už rankų ar pasibučiuoti kaip bet kuri kita pora? Ak, jums negražu? Jūsų „teisė“ išvengti „negražumo“, kad ir kaip manytumėte, nėra didesnė nei teisė asmeniui būti savimi ir džiaugtis gyvenimu. Sakote, kodėl jie rengia eitynes ir „demonstruojasi“? O jūs ar palikote jiems kitą būda iškelti diskusiją? Jei nebūtų šios šoko terapijos visuomenei, šitas klausimas, kaip sovietmečiu, būtų pakištas po kilimu ir viskas palikta status quo.

Lietuva nėra laisva. Lietuva tiesiog išsivadavo iš SSRS. Bet lygiai kaip Rusijos žmonės irgi kentėjo nuo sovietinės valdžios, taip šiuo metu Lietuva kenčia nuo savo valdžios – kuo toliau tuo daugiau matome teisės aktų, kuriais siekiama varžyti asmens laisves. Greitai visi rengsimės vienodai, kalbėsime ta pačia viena nuomone, būsime suskirstyti į „tradicines“ šeimas, o visus neįtelpančius į valstybės nustatytas „normas“ žymėsime. Hm, gal Dovydo žvaigždę panaudosim tam?

Jei dabartinė Lietuvos kryptis tęsis, paminėsite mano žodžius, per dvidešimt metų prieisime prie pilietinio karo. Broliai ir sesės lietuviai, atsipeikėkite, kol ne vėlu. Ypatingai tai skiriu jaunajai, nepriklausomai, tačiau senųjų pažiūrų sugadintai kartai. Pasipriešinkite šiai krypčiai, kuri mūsų valstybę tempia į chaosą. Jums dar ne per vėlu. Kaip mūsų tėvai kovojo už valstybės politinę nepriklausomybę, taip mes kovokime už valstybės piliečių nepriklausomybę – nepalaikykime asmens laisvę ribojančių partijų, politikų, įstatymų. Išsilaisvinkime iš baimės.

O tiems, kurie rėks, šauks ir priešinsis – Jūs esate kolaborantai. Jūs esate priešas. Lietuvos valstybės, kaip laisvos, nepriklausomos ir klestinčios, priešas. Naujosios lietuvių kartos priešas. Seniai praėjusių laikų reliktas. Kol kas Jūsų – dauguma. Kol kas Jūs – valdžioje. Negalvokite, kad taip bus visada ar netgi ilgai. Lietuvoje ir už jos ribų kyla nauja lietuvių karta – kuri yra laisva ir vieną dieną ji spręs, kas įeis į istoriją kaip valstybės statytojai, o kas – kaip griovėjai.

***

Liberalų ir centro sąjungos socialliberalų frakcijos pareiškimas

LiCS socialliberalų frakcija, kaip viena iš liberalios ideologijos politinių organizacijų, gerbia kiekvieno žmogaus asmeninio gyvenimo privatumą, tai yra viena iš socialliberalizmo pamatinių vertybių. Ši nuostata yra ir LR konstitucijoje. Netgi kiekvieno asmens tam tikri patologiniai nukrypimai, kurie gali vykti jo privačioje aplinkoje, jeigu tai nedaro žalingo poveikio aplinkai bei visuomenei, taip pat gali būti vertinami liberaliai.

Eilę metų Lietuvoje vyksta homoseksualių asmenų veržimasis viešai demonstruoti save ir savo lytinio gyvenimo būdą. Tai sukelia ne tik visuomenės pasipiktinimą, bet ir provokuoja riaušes eisenų metu ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje pasaulio valstybių.

Homoseksualai bando įteisinti savo lytinio gyvenimo būdą kaip visuomeninę normą ir net siekia galimybės įsivaikinti vaikus, o tai reškia, kad norima pasisavinti tai, ko niekada patys negalės sukurti.

Nežiūrint to, jog daromas žalingas poveikis tradicinei šeimai ir vaikų lytiniam ugdymui, žmonių pakantumas, kaip ir bet kuriems negalią turintiems žmonėms, yra, tik su išlyga, kurios reikalauja absoliuti Lietuvos gyventojų dauguma – homoseksualūs santykiai nėra priimtini, todėl nevalia viešai propaguoti tokį gyvenimo būdą. Tai yra kiekvieno homoseksualo asmeninė problema ir ji turi būti sprendžiama individualiai.

Liberalus požiūris į žmogaus ar žmonių grupės veiklą baigiasi tuomet, kai pradedama vykdyti nusikalstama veika.

Frakcijos nuomone, homoseksualaus gyvenimo būdo propagavimas yra nusikalstama veika prieš gamtą, ateities kartas ir žmogaus prigimtį visumoje, kadangi tos pačios lyties žmonių lytiniai santykiai, kaip neturintys naujo žmogaus gyvybės prado atsiradimo galimybės, veda prie žmonijos išnykimo.

Socialliberalų frakcija pasisako už tai, kad būtų uždrausta viešai propaguoti, homoseksualų ir kitus „netradicinius“ lytinio gyvenimo būdus ir ragina LiCS palaikyti frakcijos poziciją šiuo klausimu.

Šaltinis: www.15min.lt


Susiję

Pažangos ideologija 363182533575568783

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonymous rašė...

jie jau užsidėjo skiriamuosius ženklus-vaivorykštines apyrankes.

Anonymous rašė...

Slykstynes susmirde, norit kad mes atsisakytume savo Tevo ir Mamos? Norite, kad mes savo meile Motinelei sengalvelei iskeistume i jusu izdraskytas subines? Norit, kad mes savo paciu pasipriesinimu del jusu problemu naikintume dainas, eiles ir poemas apie tevus, naikintume visa grozine literatura, sukurtus filmus kur tik bus aptikti zodziai: Tetis, Mama, Seneliai ir Proteviai, sunus, dukte, naikintume VISA kas BUVO, YRA, ir BUS? Norit kad mes panaikintume tradicijas sveikinti Tevelius ir Mamytes ir ju dukreles,bei sunelius? Ir viskas tik vardan jusu slyksciu orgiju vardan? Pasakyti jums galiu, kaip galit tvarkytis patys su savo problemomis- gyventi ir vadovautis Lietuvos Konstitucija turit visas teises, kaip ir teise i nemokama gydyma. Todel neverskit ne SERGANCIU zmoniu uzsikresti jusu MARU, nes musu teise irgi yra GYVENTI SVEIKAI, vaiku teise yra tureti MAMA IR TETI. Nesikiskit i musu seimas, dauginkites peredami tusciuose lizduose.

Anonymous rašė...

ir gerai, kad uzsimove apyrankes - zinosim, kam siknas isspardyt :)

Anonymous rašė...

Martinkus agituoja už sodomitinę revoliuciją Lietuvoje. Jis turi būti suimtas ir nubaustas.

Anonimiškas rašė...

<...>"Pasipriešinkite šiai krypčiai, kuri mūsų valstybę tempia į chaosą. Jums dar ne per vėlu." Ka tai reiskia? O kas ta chaosa ruosiasi Lietuvoje daryti, p. Martinkau? Cia ka, agitacija chaosui? Na nera cia del ko "chaosuoti" Tamsta pasaulio tvarkos juk gal neplanuoji pakeisti, del pacios paprasciausios priezasties, kad tai ne tamstos nosiai.

Vytautas Paulikas rašė...

Laiško autorius aiškiai pademonstravo, jog nėra gėjus - jis pederastas. O mes, tradicinių vertybių žmonės esame prieš pederastus, nes jie griauna tai, kas daugumai priimtina. Šis pederastas, kaip įprasta visiems pederastams, viską apverčia aukštyn kojom: "Bet ar yra svari priežastis, kodėl jie negali ramiai eiti per miestą susikabinę už rankų ar pasibučiuoti kaip bet kuri kita pora? Ak, jums negražu? Jūsų „teisė“ išvengti „negražumo“, kad ir kaip manytumėte, nėra didesnė nei teisė asmeniui būti savimi ir džiaugtis gyvenimu. Sakote, kodėl jie rengia eitynes ir „demonstruojasi“? O jūs ar palikote jiems kitą būda iškelti diskusiją? Jei nebūtų šios šoko terapijos visuomenei, šitas klausimas, kaip sovietmečiu, būtų pakištas po kilimu ir viskas palikta status quo." Jam neaišku, kodėl visuomenėje negalima daryti to, kas toje visuomenėje nėra priimta. Tai gal galėčiau šito ir kitų pederastų paklausti, ar jūs norėtumėt, kad būtų atšaukti visi draudimai, kurie egzistuoja bet kurioje valstybėje įstatymų, visuotinai priimtinos moralės ir normų pavidalu? Jei taip, tai pagalvokite, ko patys šaukiatės. Dauguma recidyvistų mielai priimtų jūsų pageidaujamą normų atšaukimą ir visų pirmą būtent pederastų patykotų tamsiuose užkampiuose... Ar tikrai to norėtumėt? Jei ne, tai atsakykite į klausimą - kodėl jūs norite savo iškrypusiems poreikiams įvairių teisų, kodėl įsivaizduojate esą aukščiau tautos, o kitiems (recidyvistams, nacistams, homofobams ir t.t.) nenorėtumėt suteikti teisių daugiau, nei jų suteikia visuomenė?

Anonimiškas rašė...

Istikruju, kodel zudikams psichopatams nesuteikti irgi daugiau teisiu, juk jie taip pat napagydomi, kaip ir gejai - tai igimta.

Unknown rašė...

Yra ištirta - TIKRAI PAGYDOMA - ypač vaikystėje, paauglystėje, vėliau tai tampa savotiška psichologine-socialine kauke, kurią jau sunkiau "nusimti". "subinukai" nori daugiau teisių - o kur sveikų žmonių teisė, kad nebūtų iškrypimų, iškrypėliškų reklamų, kur jų teisė auginti vaikus laisvus nuo bet kokio sugedimo ir iškrypimo vaizdų.

item