Michael Snyder. Keletas politinio korektiškumo pavyzdžių iš JAV

Pateikiame unikalią kolekciją kasdienio gyvenimo pavyzdžių, liudijančių kaip teisinės prievartos priemonėmis yra keičiamas JAV gyventojų...


Pateikiame unikalią kolekciją kasdienio gyvenimo pavyzdžių, liudijančių kaip teisinės prievartos priemonėmis yra keičiamas JAV gyventojų mąstymas ir moralinės-kultūrinės nuostatos.

---

Jeigu šiandieninėje Amerikoje žmogus pasako „kažką neteisingo“, jis gali būti sudrausmintas, atleistas iš darbo, ar net atsidurti teisme. Politinis korektiškumas vis labiau plinta ir jis akivaizdžiai naikina šią tautą. Rašytojas Džordžas Orvelas, savo garsiojoje novelėje “1984” vaizduoja pasaulį, kuriame kalba yra labai stipriai apribota. Totalitarinė valstybė sukūrė „Naujakalbę“ ir tai yra nepaprastai panašu į tai, ką mes matome šiandieninėje JAV.


Pasak Vikipedijos, „naujakalbė“ yra „apkarpyta kalba, sukurta totalitarinės valstybės tam, kad apribotų laisvų minčių ir terminų sklaidą, kurie yra pavojingi vyraujančiam režimui. Bet kokia minčių alternatyva partijos nustatytam požiūriui yra laikoma „minčių nusikaltimu“. Kol kas žmonės dar nėra labai dažnai sodinami už grotų dėl savo išreikštų minčių, tačiau visi pavyzdžiai rodo, kad mes judame link to. Kiekvieną dieną didžioji žiniasklaida Jungtinėse valstijose bombarduoja mus subtiliai užmaskuotomis žinutėmis apie tai, kuo mes turėtumėme tikėti ir kokia „teisinga kalba“ mes turėtumėme kalbėti.



Dažniausiai, dauguma amerikiečių tyliai nusileidžia nustatytam „kalbos kodui“. Tie, kurie drįsta nepaklusti sistemai, akimirksniu pajunta jog to pasekmės jiems kainuoja labai daug. Pateikiama 19 šokiruojančių pavyzdžių iš mūsų kasdieninio gyvenimo, kurie parodo kaip politinis korektiškumas naikina Ameriką.



#1 Misurio valstijos mugės rengėjai atleido rodeo klouną, nes per pasirodymą, jis dėvėjo prezidento Obamos kaukę. Nuo šiol, visi rodeo darbuotojai bus priversti baigti „jautrumo kursus“.



#2 Valstybės tarnautojams dirbantiems Sietlo mieste buvo nurodyta nebenaudoti terminų „pilietis“ (citizen) ir „rudasis maišelis“ (brown bag – rusvos spalvos popieriniai maišeliai, skirti nešiotis maistą) kaip„potencialiai įžeidžius“.



#3 Floridos policijos pareigūnas buvo atleistas iš darbo, kai Treivoną Martiną (Trayvon Martin - juodaodis paauglys, kurį naktį nušovė vietos saviginos būrio narys, tuo sukeldamas didelio dėmesio JAV susilaukusį skandalą) pavadino „banditu“ (thug) socialinio tinklo Facebook komentaruose.



#4 „Klimato kaitos neigėjai“ yra nepageidaujami JAV Vidaus departamente. Vidaus sekretorė Seli Džiuel (Sally Jewell ) pareiškė, jog ji „tikisi, kad jos vadovaujamame departamente nėra tokių žmonių“.



#5 Ball State Universiteto darbuotojams buvo uždrausta  net užsiminti apie vadinamąją „protingo sumanymo“ koncepciją (Intelligent design - JAV kreacionistų išplėtota idėja, kad „kai kurios visatos ir gyvų būtybių savybės yra geriau paaiškinamos kaip protingo kūrėjo, o ne nekryptingos natūraliosios atrankos kūriniai“), nes tai „kėsintųsi į akademinį principingumą“.



#6 Vašingtono meras pareikalavo dainininko Doni Maklurkin (Donnie McClurkin) nedalyvauti savo paties organizuotame koncerte dėl to, jog jis yra sėkmingai išsigydęs savo homoseksualizmą.



#7  JAV senatorius Čiakas Šumeris (Chuck Schumer) paragino visus atletus, kurie dalyvaus Sočio žiemos olimpiados atidarymo ceremonijoje, stengtis sugluminti Rusijos prezidentą Putiną protestu už homoseksualistų teises.



#8 JAV kariuomenės kapelionai yra priversti sutuokti vienalytes poras, keletas kariuomenės dvasininkų, atsisakiusių vykdyti naują įsakymą, jau buvo pašalinti iš tarnybos.



#9 Kalifornijos gubernatorius pasirašė aktą, kuriame lyties tapatume pasiklydusiems asmenims (transgender) leidžiama naudotis tais universitetų viešaisiais tualetais, kuriais jie pageidauja. Taip pat, tokie žmonės gali prisidėti tiek prie vaikinų, tiek prie merginų sporto komandų.



#10 San Francisko valdžios nurodymu, viešojoje bibliotekoje buvo įrengti plastikiniai skydai (privacy screens) ant kompiuterių monitorių šonų, kurie leidžia lankytojams „naudotis savo teise žiūrėti pornografiją“, to nematant šone esantiems mažamečiams.



#11 Šiuo metu JAV yra daugybė visuomeninių grupių, kurios yra apsėstos troškimu ištrinti Dievo vardą iš bet kokios viešosios erdvės. Pavyzdžiui, vienoje Šiaurės Karolinos pradinių mokyklų, šešiametė mokinukė buvo paprašyta ištrinti žodį „Dievas“ iš eilėraščio, kurį ji parašė dviem savo seneliams, kurie tarnavo Vietnamo kare.



#12 Vienos JAV vidurinės mokyklos bėgimo komanda buvo diskvalifikuota, kai vienas iš jos narių, po bėgimo padėkojo Dievui už pergalę.



#13 Florida Atlantic Universiteto studentas, atsisakęs, kartu su visais, trypti lapą popieriaus su žodžiu „Jėzus“, buvo pašalintas iš auditorijos.



#14 Sonoma State Universiteto studentė buvo paprašyta nebenešioti kryželio, nes kasnors „gali įsižeisti“.



#15 Viena Niu Džersio mokytoja buvo atleista iš darbo, nes padovanojo savo mokiniui Bibliją.



#16 Savanoriams policijos kapelionams Šarlote-Meklemburgo policijos departamente buvo nurodyta nebesimelsti ir nelaiminti Jėzaus vardu, o tapti „sekuliarinis šventikais“.



#17 Pasak naujo JAV Armijos vadovėlio, kuris bus naudojamas ruošiant amerikiečių karius, šie turi vengti bet kokios islamo kritikos, tame tarpe ir ten pasitaikančios pedofilijos, smurto prieš moteris ir t.t. Draudžiamas bet koks islamo ir terorizmo ryšio eskalavimas.



#18 Prezidento Obamos administracija nurodė atitinkamoms institucijoms nebegaminti jokios agentų ir karių ruošimui skirtos medžiagos ar įrangos, kurioje islamas yra siejamas su terorizmu. FTB paprašyta visuose savo oficialiuose dokumentuose pašalinti tokias nuorodas.



#19 Pasak JAV Lygių galimybių įsidarbinimo komisijos, darbdaviams yra draudžiama kritikuoti nusikaltėlius, nes tai „neproporcingai daug“ veikia mažumas.



Būtų labai sunku pervertinti įtaką, kurią visuomenei daro toks negailestingas „minčių keitimas“. Tam ypač jautrūs yra jauni žmonės. Štai puikus išplautų smegenų pavyzdys – vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kaip vaikas meldžiasi Barakui Obamai, lyg šis būtų Dievas.



Žiniasklaidos galia šiandieninėje Amerikoje yra milžiniška. Statistinis amerikietis, kiekvieną mėnesį žiūri į televizorių 153 valandas. Tyrimai rodo, jog kai žmonės eina į darbą ar mokyklą, jų pokalbiuose daugiausia vyrauja tai, ką jie gavo iš masinių informavimo priemonių. Tereikia pridurti, jog 90 procentų amerikiečių žiūrimų kanalų yra kontroliuojami šešių milžiniškų žiniasklaidos korporacijų.



Visgi, žiniasklaida nėra vienintelis šaltinis, nurodantis amerikiečiams kaip galvoti. Kaip matome iš aukščiau pateiktų pavyzdžių, tuo užsiima visų pakopų valdžios institucijos. Vyraujantis elitas nori kontroliuoti tai, ką mes galvojame ir kalbame ir tam jie turi negailestingą propagandos mašiną, kuri niekada nesustos dirbusi.



Mes matome kaip pasaulis yra keičiamas per tūkstančius valandų „minčių treniruočių“, kurias mes gauname kiekvienais metais. Suprasti tai kas yra daroma su mumis yra pirmas žingsnis į tikrąją laisvę.

Parengė Edmundas Girskis



Susiję

Pažangos ideologija 7446742461695533652

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonymous rašė...

Štai kur tikroji "blogio imperija", su kuria poststalininė TSRS tai
rojus žemėje.

Anonymous rašė...

Siek tiek tiesos siam straipsny yra, ale kiek cia krikscioniskos propagandos pilna tai siaubas... Pats laikas atsimerkt ir nustot klupsciotis pries isgalvotas fejas.

Anonymous rašė...

Siek tiek... Koks tu mulkis ignorantas tolerast-pyderastas, tai negaliu. Tokiems kaip tu, skaudi tiesa visada yra "issigalvojimai". Tu ka, mus debilais laikai, manai, kad nematome, kas vyksta pasaulyje? Pvz.: matome zirafa, tai ir sakome, kad tai - zirafa, bet pripuola tolerastas ir aiskina, kad tai dramblys, tik siaip sukudes ir nuo kazko pailgejusiu kaklu. Apgailetina. O siaip straipsnis geras, reikia kuo daugiau ir daugiau viesinti tos prakeiktos tolerastijos pasekmes.

Anonymous rašė...

Dėkui, kad išvertėt ir paskelbėt.

item