L.Linkevičius. Eurointegracijai nepritariančioms partijoms neturėtų būti vietos politikoje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad jam kelia nerimą atsirandančios didžiojoje politikoje radikalios jėgos. Po Eur...

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad jam kelia nerimą atsirandančios didžiojoje politikoje radikalios jėgos.

Po Europos Sąjungos (ES) Europos reikalų ministrų susitikimo paklaustas apie tai, ar 2014 m. Europos Parlamento (EP) rinkimuose nepadaugės radikalių partijų, jis teigė, kad rinkimuose neturėtų dalyvauti tokios partijos, kurios nepritaria vieningos Europos idėjai.

"Partijas galime skirstyti įvairiai - kairiąsias, dešiniąsias. Tai turi prasmę, nes kiekviena turi savo konkrečią platformą, susijusią su mokesčiais, žmonių gyvenimu ar socialinėmis garantijomis. Bet galima skirstyti ir į proeuropietiškas, ir prieš Europą nukreiptas. Partijos turi labai ryškiai suformuluoti savo proeuropietiškas pozicijas", - penktadienį sakė L. Linkevičius.

Pasak jo, nusiteikusioms prieš ES partijoms neturėtų likti vietos politikoje.

"Reikia nuslopinti tuos populistinius, radikalius ir, neslėpkime to, ksenofobiškus ir nacionalistinius junginius, kurie kartais kelia galvą", - teigė ministras.

Pasak jo, radikalios partijos labiau matomos tada, kai žmonių gyvenimo kokybė suprastėja ir piliečiai pradeda nusivilti tradicinėmis politinėmis jėgomis.

"Radikalios tendencijos labiau būna ryškios, kai būna krizės ar kažkokie kiti neramumai. Tuomet tai iškelia į viršų tokias jėgas", - kalbėjo L. Linkevičius.

Jis sakė, kad drausti tokių partijų negalima, tačiau galima padaryti taip, kad piliečiams jos taptų visiškai nepatrauklios.

"Tai yra problema, į kurią galime atsakyti tik savo kokybe, o ne kažkokiais draudimais ar neigimais. Tai neveiks. Veiks tik pozityvus ir kuriantis veiksmas, kuris neutralizuos tuos, kurie yra populistai ar radikalai", - sakė ministras.

Šaltinis: www.respublika.lt


Susiję

Aktualijos 3856093067060612365

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonymous rašė...

Buvo pranešimas, kad veislines kiaules leista eksportuoti į Rusiją.
Gal ir šitą...

Anonymous rašė...

Mintys labai jau pažystamos dar nuo CCCP laikų... Dagyvenom...

Gediminas rašė...

O kas trukdo L. Linkevičiui pateikti geresnius argumentus ir užsiimti konstruktyvesne politika nei populistiniai dariniai? Gali pateikti nenuginčijamų argumentų eurointegracijos priešininkų įveikimui? Tai tegu ir pateikia. O politikoje turi vietos ir šalininkai, ir priešininkai, ir turės.

Anonymous rašė...

Dar vienas tapsnotojas.

Anonymous rašė...

Dar vienas tapsnotojas.

Anonimiškas rašė...

Net sunku patiketi kai sitaip radikaliai ir drasiai issireiske tas kuris priprates visu tik atsiprasineti. Taigi zodzio laisve, demokratija, relax ministre :) Dabar gi visi sneka ir daro ka nori, visi su savom teisem, tam tarpe ir apssiprendimo

item