Linas Linkevičius. Visi norime kitokios tikrovės

Skelbiame Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kalbą, sakytą šių metų liepos 26 dieną URM oficialios Lietuvos pirmininkavimo ES Ta...

Skelbiame Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kalbą, sakytą šių metų liepos 26 dieną URM oficialios Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai programos dalimi paskelbtos konferencijos "Europos politikos gairės LGBT teisių apsaugos srityje" metu. Kalboje simptomiškai atskleidžiamas siekis keisti visuomenės moralines ir kultūrines nuostatas ir - ką pabrėžia ir Prezidentė bei Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko - tą daryti neskubant, per anksti nereikalaujant iš visuomenės naujų "teisių" ir pažiūrių pokyčių, kuriems tuo metu visuomenė dar neparuožta. Tikime, kad akivaizdus ir absurdiškas demokratijos tapatinimas su tolesniu mažumų reikalaujamų teisių išplėtimu vieno aukščiausiu valstybės pareigūnų kalboje nusipelno ir skaitytojų dėmesio.
---

Gerbiami dalyviai, renginio organizatoriai, 
ministrai, ambasadoriai, 

Norėčiau pradėti pabrėždamas, kokia svarbi yra kiekviena pastanga daryti pažangą žmogaus teisių srityje Lietuvoje ir Europoje. Tai kiekvienos šalies pareiga savo piliečiams. Tai kelias, kuriuo sutikome eiti prisijungę prie demokratiškų Europos valstybių šeimos. Lietuva kartu su kitomis ES šalimis vieningai siekia sukurti lygių teisių sąlygas visiems gyventojams.

Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai leidžia ir reikalauja iš mūsų platesnio ir gilesnio požiūrio bei didesnių pastangų. Kviečiame visas ES šalis nares siekti surasti labiausiai mūsų žmonėms reikalingus sprendimus. Be to, 2013-ieji yra Europos piliečių metai, todėl mes turime skatinti ES gyventojus ne tik išsakyti savo nuomonę, bet ir prisidėti ieškant sprendimų.

Būtent todėl šį renginį remia Užsienio reikalų ministerija. Mes tikime, kad sveikas dialogas ir lygiateisė visuomenė yra svarbu. Svarbu būti vieningais – nors esame skirtingi. Tokį požiūrį išreiškia Europos Sąjunga, tai yra stiprios visuomenės kūrimo paslaptis.

Iš savo kaip diplomato patirties žinau, kad dialogas – ilgas procesas, bet jis užtikrina geriausius rezultatus. Galime inicijuoti įstatymus, sukurti institucijas, bet jie veiks tik tuo atveju, jei žmonės tikės, kad tai yra geriausia jiems ir visuomenei. Kalbant apie lygybę – jei akivaizdžiai parodysime, kad esant lygioms galimybėms laimi visi. Esu tikras, kad visi norime ne dar daugiau įvairių taisyklių, o kitokios tikrovės.

Lietuva nuėjo ilgą kelią sėkmingai veikiančios demokratijos link. Nepaisant to, dar yra kur eiti, ir šis kelias nei lengvas, nei paprastas. Tačiau neturėtume pasiduoti pagundai ir stengtis reikalus pagreitinti. Visi žinome, kaip reaguoja automobilis, jei per anksti įjungiame aukštesnę pavarą. Jis paprasčiausiai gali sustoti. 

Todėl šiandien prašau jūsų nesustoti. Tęskime dialogą, įtraukime visus į tolerantiškesnės ir lygiateisės visuomenės kūrimą. 

Dėkoju.

Šaltinis: www.eu2013.lt

Susiję

Pažangos ideologija 6511225049129103037

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Ne, Linkevičiau, tu neteisus - klysti iš esmės. Niekas nenori kitokios, t.y., tavo peršamos - iškrypėliškos ir savanaudiškumu grįstos - tikrovės. Ne tu vienas neriesi iš kailio, kad pasėtum sumaištį žmonijos gyvenime. Piktavališkos interesų grupės "demokratiškai" prastumia tokius kaip tu į tokiems niekaip nepriklausančius postus, kad aklai ir besąlygiškai mulkintų liaudį. Ir tu dabar kojaunuoliškai už tą "garbę" atidirbinėji. Būk ramus, už parsidavėliškumą pagarba nepriklauso. Suprask, ne viskas, kas teisėta/įteisinta, gali būti teisinga.

item