Australijoje uždrausta tuoktis gėjams

Kanberos aukštesnysis teismas vienbalsiai panaikino įstatymą, leidžiantį gėjams tuoktis šalies sostinės teritorijoje (Australian Capital ...

Kanberos aukštesnysis teismas vienbalsiai panaikino įstatymą, leidžiantį gėjams tuoktis šalies sostinės teritorijoje (Australian Capital Territory). Spalio mėnesį ši valstija dėl parlamento priimto įstatymo tapo pirmąja Australijos dalimi, leidusia tuoktis tos pačios lyties asmenims. Šalies valdžia nuginčyjo valstijos sprendimą, teigdama, jog tai nesuderinama su federaciniais įstatymais. 

Nuo praėjusios savaitės, kai Australijos sostinės teritorijoje įsigaliojo įstatymas, susituokė jau 27 poros, jų sąjungos dabar paskelbtos negaliojančiomis. Pagal įstatymą homoseksualai gali tuoktis valstijos teritorijoje, į kurią įeina ir sostinė Kanbera, nepriklausomai nuo to, kurioje valstijoje jie gyvena. Tuo tarpu federacijos įstatymuose apibrėžta, jog santuoka sudaroma tarp vyro ir moters.

Kai kuriose Australijos valstijose leidžiamos civilinės sąjungos. 

Šaltinis: www.bernardinai.lt


Susiję

Pažangos ideologija 4165247795154626004

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonymous rašė...

Vengiant naujakalbės, antraštėje geriau rašyti, kad leistos tik civilinės gėjų sąjungos, o tik žemiau, tekste minėti tą keistą žodžių derinį – "gėjų santuokos" .

Anonymous rašė...

Reikia sekti Indijos pavyzdžiu ir už homoseksualius santykius taikyti baudžiamąją atsakomybę.

item