Andalūzijos valdžia grasina uždaryti privačią katalikišką mokyklą

Kairiųjų valdomas autonominis Andalūzijos regionas Ispanijoje artimiausiu metu iš privačios katalikiškos mokyklos Malagoje gali atimti teisę...

Kairiųjų valdomas autonominis Andalūzijos regionas Ispanijoje artimiausiu metu iš privačios katalikiškos mokyklos Malagoje gali atimti teisę mokyti. Iš mokyklos reikalaujama, kad kuo greičiau būtų leista ją lankyti šešių metų berniukui, aprengtam mergaitei skirtais drabužiais, ir kad jis galėtų naudotis mergaitėms skirtu tualetu ir rūbine, kaip to reikalauja jo tėvai.

Tam prieštarauja Malagos vyskupas ir kitų 800 mokinių šeimos. Jie kviečia įsiklausyti į mokytojų bendruomenės nuomonę bei išgirsti gydytojų ir psichologų požiūrį, prieš leidžiant daryti tokius eksperimentus. Gruodžio 14 d. internete pasirodė tėvus palaikanti peticija, kurią šiuo metu pasirašė beveik 13 tūkstančių žmonių.

Kiek anksčiau pasirodė informacija, kad Andalūzijos valdžia ketina priimti įstatymą, kuris leistų nepilnamečiams laisvai pasikeisti lytį. Pagal naująją tvarką, nebūtų galima moksliškai ar mediciniškai nustatinėti, ar to tikrai reikia. Negalėtų kištis ir teismai, siekdami apsaugoti nepilnamečius. Visas išlaidas padengtų mokesčių mokėtojai.

Šaltinis: www.patriotai.lt


Susiję

Pasaulis 4036903949560988169

Rašyti komentarą

item