Lenkijos ambasadorius Lietuvoje J.Čubinskis: Tautinių mažumų įstatymas - Lietuvos reikalas

Vakar Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė buvo susitikusi su Lenkijos ambasadoriumi Lietuvoje Jaroslavu Čubinskiu (Jaroslaw Czubinski). Susi...

Vakar Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė buvo susitikusi su Lenkijos ambasadoriumi Lietuvoje Jaroslavu Čubinskiu (Jaroslaw Czubinski). Susitikimo metu aptartas kultūros viceministro Edvardo Trusevičiaus vadovaujamos darbo grupės parengtas Tautinių mažumų įstatymas ir jo svarstymo eiga.

Po susitikimo su Lietuvos Parlamento vadove Lenkijos ambasadorius akcentavo, kad Tautinių mažumų įstatymas yra tik Lietuvos vidaus politikos reikalas. Be to, jis pripažino, kad įstatymo nebuvimas nėra didelė problema Lietuvoje gyvenantiems lenkams.

„Žinome, kad Lietuvoje nėra įstatymų, reguliuojančių tautinių mažumų padėtį. Galime suprasti jų, lenkų atstovų, norus. Viena vertus, tai, kad Lietuvoje nėra galiojančio Tautinių mažumų įstatymo, tiems žmonėms gali kelti nedidelę problemą. Kita vertus, egzistuoja tarptautinė teisė“, - teigė diplomatas.

„Manome, kad šis klausimas yra Lietuvos Respublikos kompetencija, ne Lenkijos Respublikos. Negalime kištis į kitos šalies reikalus ir spręsti klausimus, kurie nėra Lenkijos kompetencija“, - apie Tautinių mažumų įstatymą sakė J.Čubinskis.

Be to, L.Graužinienės ir ambasadoriaus susitikime buvo aptarti Lietuvos ir Lenkijos dvišaliai santykiai bei galimybė kitąmet surengti Lietuvos Seimo bei Lenkijos Seimo ir Senato vadovų susitikimą.

„Tikimės, kad pavyks surengti Lietuvos Seimo bei Lenkijos Seimo ir Senato vadovų susitikimą, nes yra temų, apie kurias reikia kalbėti“, - sakė J.Čubinskis.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Politika 6665795508155339227

Rašyti komentarą

item