Jaunimas Kaune reikalavo „Padėti „taškus“ į vietą“

Studentų korporacija „Neo-Lithuania“ šį ketvirtadienį prie Kauno miesto savivaldybės ryte surengė akciją „Padėk „taškus“ į vietą!“, kuria si...

Studentų korporacija „Neo-Lithuania“ šį ketvirtadienį prie Kauno miesto savivaldybės ryte surengė akciją „Padėk „taškus“ į vietą!“, kuria siekiama palaikyti iniciatyvą apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais naktį.

15min.lt primena, kad lapkričio 14 d. Kauno miesto taryba sprendė klausimą dėl draudimo naktimis prekiauti alkoholiniais gėrimais 24-iose prekybos vietose. Savivaldybės siekis – tapti pirmąją, pilotine šalies savivaldybe, kurioje nakties metu būtų uždrausta naktinė prekyba alkoholiu vadinamuosiuose pseudo baruose, liaudyje vadinamuose „načnykuose“. Po balsavimo siūlymui uždrausti prekybą pritarta, nepaisant galimai savivaldybę užgriūsiančių teisinių ginčų. 

„Mes esame už saikingą ir kultūringą alkoholio vartojimą. Tuo metu „naktiniai taškai“ yra problemiškos miesto vietos, dėl kurių vakarais nesaugu grįžti namo. Be to, esame įsitikinę, kad dėl jų didėja alkoholio suvartojimas“, – teigė prie savivaldybės šurmuliavęs jaunimas.

Akcijoje dalyvavo „Neo-Lithuania“, KJOSAS, studentų atstovai, Moksleivių sąjunga ir Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija.



Šaltinis: www.15min.lt


Susiję

Politika 7275800170822745622

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

Sveikinu studentiją, išreiškusią savo pilietines nuostatas! Jūsų balsas, iniciatyva, jaunatviška energija ir palaikymas visuomet labai reikalingi stabdant ir kitas valstybėje plintančias pražūtingas tendencijas! Neleiskime nugyventi Lietuvos. Ačiū Jums!

item