„Atviro pažangos forumo“ diskusija „Šeimos politika gerovės visuomenės modelyje“

Į šią diskusiją dėmesį atkreipiame jokiu būdu ne kaip į vertą pozityvaus dėmesio renginį. "Atviro pažangos forumo" veikla ir organ...

Į šią diskusiją dėmesį atkreipiame jokiu būdu ne kaip į vertą pozityvaus dėmesio renginį. "Atviro pažangos forumo" veikla ir organizuojami renginiai yra priverstinio vertybių perkainojimo ir šeimos instituto bei autonomijos griovimo įrankiai Lietuvoje. Atsižvelgiant į Vyriausybės ir Seimo rudens darbotvarkes tikėtina, kad diskusijoje bus apžvelgiami globos reikalingų vaikų rinkos kūrimo klausimai ir jos įgyvendinimo Lietuvoje strategija. Visiems neabejingiems šiam klausimui - verta sudalyvauti. 

Antradienį Vilniuje įvyks antrasis vadinamo „atviro pažangos forumo“ „Gerovės valstybės modelis – šiaurietiška patirtis ir perspektyvos Lietuvoje“ renginys tema „Šeimos politika gerovės visuomenės modelyje“.

„Atviras pažangos forumas – tai visuomeninis judėjimas, suburiantis įvairių sričių visuomenės atstovus – akademikus, verslininkus, kultūros ir visuomenės veikėjus – diskusijai dėl šalies ateities ir pažangos. Forumas skatina ir siekia palaikyti nuolatinę diskusiją su visuomene dėl šalies raidos procesų, prioritetų ir vertybių“, – teigiama vyriausybės pranešime.

Renginio metu bus diskutuojama apie Šiaurės šalių šeimos politikos modelį bei Lietuvos galimybes perimti „teigiamą šeimos politikos skatinimo šiose šalyse patirtį“.

Pagrindinė renginio pranešėja – Norvegijos darbo ir socialinių tyrimų instituto tyrimų vadovė ir Oslo universiteto dėstytoja daktarė Anne Skevik Grødem. Pranešimą komentuos profesorius mokslų daktaras Dainius Pūras ir profesorė mokslų daktarė Jolanta Aidukaitė. Drauge su viešnia iš Norvegijos apie šeimos politiką gerovės visuomenėje diskutuos mūsų šalies politikai, valstybės tarnautojai, mokslininkai, ekspertai bei nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Prie forumo renginių ciklo prisidės ir Švedijos instituto paroda „Gyvenimo dėlionė – Švediškos šeimos vaidmuo“, kuri bus atidaryta Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Forumas organizuojamas vykdant bendrą Valstybės pažangos tarybos, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje, Vyriausybės kanceliarijos, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, Kauno technologijos universiteto, Švedijos Karalystės ir Norvegijos Karalystės ambasadų Lietuvoje 
projektą.

Tai jau trečiasis vadinamasis Atviras pažangos forumas Lietuvoje.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Įvykiai ir renginiai 6574130447802020659

Rašyti komentarą

item