Euro zonos krizė gali sustiprėti rudenį – paramos gali kreiptis net stabilioji Prancūzija

Euro zonos šalių narių vyriausybės praėjusių metų rudenį sulaukė pažado, kad dėl euro bėdos nebus, ir suteikė Europos centrinio banko vadovu...

Euro zonos šalių narių vyriausybės praėjusių metų rudenį sulaukė pažado, kad dėl euro bėdos nebus, ir suteikė Europos centrinio banko vadovui Mari Draghi laiko valiutai stabilizuoti.

Tačiau šis laikas buvo iššvaistytas tuščiai, interviu „Handelsblatt“ pareiškė buvęs Europos centrinio banko (ECB) vyriausiasis ekonomistas Juergenas Starkas, atsistatydinęs 2011 metais, įsivyravus nesutarimams su M. Draghi dėl vykdomos obligacijų išpirkimo programos.

J. Starkas įsitikinęs, kad euro krizė sustiprės, nes euro zona įžengė į naują stadiją – krizės valdymo.

Pasak eksperto, po parlamento rinkimų Vokietijoje rugsėjo pabaigoje Prancūzija sustiprins spaudimą ECB ir Berlynui, reikalaudama, pirma, atsisakyti taupymo programų ir, antra, suteikti jai paramą. Nors obligacijų pirkimo programą planuota naudoti gelbėjant Ispaniją ir Italiją, Prancūzija taip pat norės pasinaudoti šiuo instrumentu, ir jos spaudimas bus didžiulis.

Prancūzija – antroji pagal svarbą euro zonos ekonomika po Vokietijos. ECB teks palaikyti Prancūziją naudojant obligacijų pirkimo programą, įsitikinęs buvęs ECB vyriausiasis ekonomistas.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Pasaulis 3243972923328990997

Rašyti komentarą

item