Dauguma jau netoleruojama

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neleido Kauno savivaldybės tarybos nario Gintauto Labanausko vadovaujamai iniciatyvinei grupei rinkti ...

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neleido Kauno savivaldybės tarybos nario Gintauto Labanausko vadovaujamai iniciatyvinei grupei rinkti parašus dėl patariamojo piliečių referendumo, ar reikia Lietuvoje apriboti homoseksualumo propagavimą. Tarkime, leisti jį propaguoti tik nuo 22-23 val. vakaro, kai jau miega vaikai. VRK penkiais balsais „prieš“, dviem susilaikius ir keturiems balsavus „už“, nusprendė, kad toks referendumo klausimas yra antikonstituciškas.

Ar piliečių patariamojo referendumo iniciatoriai sutinka su tokiu VRK sprendimu? Apie tai kalbamės su iniciatyvinės grupės pirmininku Gintautu LABANAUSKU.

- Savaitė jau praėjo nuo to laiko, kai VRK žodžiu pasakė, kad neleis rengti tokio patariamojo referendumo. Buvome mes, iniciatyvinės grupės nariai susitikę, diskutavome, kokius sprendimus reikia priimti. Pirmiausiai kreipsimės į Administracinį teismą. Manome, kad ne mes, rengdami referendumą, pažeidėme Konstituciją, bet mūsų konstitucinės teisės yra pažeidžiamos. Juk mes nesiekiame ko nors uždrausti. Mes tik siekiame paklausti Lietuvos žmonių, ar esame teisingame kelyje. Ar iš tikrųjų reikia riboti homoseksualizmo reklamą. Pacituosiu Konstitucijos 25 straipsnį. „Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas“. Mes ir siekiame ieškoti, ar pritars Lietuvos žmonės mūsų idėjai.

- Logiškai galvojant, jei homoseksualams nekliudoma skleisti savo idėjas, tai ir nehomoseksualams turėtų būti nekliudoma ieškoti ir gauti atsakymą į klausimą, ar reikia apriboti kokią nors reklamą. Pvz., vyno ar homoseksualizmo.

- O kodėl mes norime apriboti tokią reklamą, paaiškina Konstitucijos 26 straipsnis. „Tėvai ir globėjai nevaržomai rūpinasi vaikų ir globotinių religiniu ir doroviniu auklėjimu pagal savo įsitikinimus“. Esu taip auklėtas, kad dorovingi žmonės turi turėti lytinių santykių ne vien savo malonumui, bet taip pat ir giminei pratęsti. Taip mane auklėjo tėvai. Ir aš taip noriu auklėti savo vaiką. Man VRK vienas narys pasakė, kad homoseksualumas nelaikomas liga, nes nėra įtrauktas į ligų sąrašą. Į tai aš atsakiau, kad prieš 20 metų dar buvo ligų sąraše. Ir neaišku, kas bus dar po 20 metų. Gal tada ir zoofilija, nekrofilija nebus įtrauktos į psichikos ligų sąrašą. Jei taip eisime sparčiai. Su Europos Sąjungos dorovine sistema. Ir dar pasakiau, kad Konstitucija sako, jog tėvų teisė ir pareiga auklėti savo vaikus padoriais žmonėmis pagal savo įsitikinimus.

Bet mes nenorime primesti savo dorovės sampratos visiems Lietuvos žmonėms. Gal kiti mano kitaip? Ir jeigu tas referendumas pasakytų, kad žmonės mūsų minčiai nepritaria, tai gal mes būtume šiek tiek nuosaikesni? To klausimo jau nekeltume, jei daugumai žmonių to nereikia. Savo vaikus vis vien auklėtume taip, kaip mus auklėjo tėvai, bet gyventume šiek tiek tyliau. Tyliau kalbėtume. Bet mums neleidžiama netgi paklausti. Todėl kreipsimės į Administracinį teismą. Juk kalbama apie vaikų auklėjimą.

- Keista, draudžiama per televiziją rodyti filmus ar laidas su ženkliuku „S“, kol vaikai dar neužmigę. Ribojama alkoholio, tabako reklama. O apie homoseksualumą net ir darželinukams bet kuriuo metu skleidžiama propaganda.

- Taip. Nors aš manau, kad valstybės pareiga yra saugoti šeimą. Tai įrašyta ir Konstitucijos 38 straipsnyje.

- Bet ar saugo? Jei saugotų, tiek mažai negimdytume.

- Šimtmečio pabaigoje mūsų bus likę tik 1 milijonas. O Izraelyje jau dabar 7 milijonai gyventojų. Nors prieš 50 metų Izraelyje buvo visiškai mažai naujakurių. O kodėl tiek žmonių padaugėjo? Nes Izraelio valstybė iš tikrųjų saugo šeimą, rūpinasi, kad tauta būtų gausi. Šeima yra visuomenės pagrindas, bet mūsų, šeimų, teisės pamintos. 

Tegul neskleidžia homoseksualistai agresyvios propagandos. Norime, kad ta propaganda prasidėtų tik po 23 val. Bet net paklausti žmonių nuomonės, ar mums pritaria, jau yra tabu. Tai mes esame nustumti į gyvenimo paraštes. Ne homoseksualai. Ar tolerantiška, kai per homoseksualų eitynes Seimo narys nešamas policijos taip, kad galva vos nesiekia asfalto. Ar tolerantiška, kai monsinjorą Alfonsą Svarinską, kurį labai gerbiu, Katedros aikštėje įžeidinėja? 

Nesuprantu, kai mažumos nori tapti dauguma. Aš noriu auklėti savo vaikus lietuviška dvasia. Noriu turėti anūkų. Tai natūralus siekis. Mažumos siekiai toleruojami, o mūsų ne. Mes gąsdinami. 

Nesu radikalas. Esu normalus, doras pilietis. Turintis tėvą, motiną, šeimą, Tėvynę. Priešingu atveju tapsime tik Europos Sąjungos priedėliu.

- Kiek jūsų iniciatyvinėje grupėje narių?

- Su manimi dvidešimt du. Norėjo daugiau, bet tokiai grupei pakanka ir 15 narių. Mes nesame homofobai. Mes nebijome žmonių. Tiesiog nenorėtume, kad mūsų vaikai užaugtų kitokie. 

Liūdniausia, kad valstybė homoseksualizmo propagandą palaiko. Tebūnie tolerancija. Bet tegul didina savo gretas suaugusiųjų sąskaita. Ne vaikų. Tokiais tempais einant, tuoj taps liga būti heteroseksualu. Ar bus gėda nė karto neišbandyti homoseksualių santykių. Bet mes nepasiduosime. Vis vien paklausime piliečių nuomonės. O kaip - sugalvosime.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Politika 6861054178286888624

Rašyti komentarą

item