Laszlo Surjan. Kalbėkime apie krikščionybės vaisius, o ne šaknis

Europos Parlamento viceprezidentas, buvęs Vengrijos ministras Laszlo Surjanas, pirmą kartą viešintis Lietuvoje, klausė, kodėl vis kalbame ap...


Europos Parlamento viceprezidentas, buvęs Vengrijos ministras Laszlo Surjanas, pirmą kartą viešintis Lietuvoje, klausė, kodėl vis kalbame apie krikščioniškas šaknis – kurios yra nematomos, užuot kalbėję apie krikščionybės vaisius. Anot jo, nors gyvename kriziniais laikais, kai klesti abortai, eutanazija, nedarbas, turėtume į dabartinę situaciją žiūrėti kaip į progą. Krikščionims nepakanka – nors tai yra labai svarbu – vien melstis, reikia ir veikti. Religijos laisvė įtraukia savyje talpina teisę tikintiesiems reikštis viešojoje erdvėje, tačiau, pasak europarlamentaro, mes ja ne visada pasinaudojame. 

Norime, kad kiti vadovautųsi vertybėmis, tačiau patys nerodome pavyzdžio, liekame pasislėpę. Laszlo Surjanas ragino būti kiek įmanoma atviresniems, šiuolaikiškesniems, tačiau kartu liudyti savo vertybes Europai, kurioje gyvena daugybė netikinčių. Neturime būti lyg iš Viduramžių ar kalbėti kaip kunigai – sakė jis – reikia kaip paprastiems žmonėms rodyti vertybinio gyvenimo pavyzdį. Gerąją Naujieną jau turime, belieka ją skleisti.

Taip L. Surjanas pasisakė šiandien Vilniuje prasidėjusioje tarptautinėje konferencijoje „Vertybės ir politika. Krikščioniškosios Europos šaknys".

Parengta pagal www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 4798561645410019323

Rašyti komentarą

item