Ar šeimos išsaugos konstitucinę teisę auklėti savo vaikus? (audio)

Seimui svarstant pateiktas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas ir priiminėjamą „socialines lytis“ įteisinančią Stambulo konv...

Seimui svarstant pateiktas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas ir priiminėjamą „socialines lytis“ įteisinančią Stambulo konvenciją, Lietuvos šeimos ir tėvai kyla už konstitucinės teisės auklėti savo vaikus išsaugojimą.

Didelė dalis Lietuvos tėvų, susipažinę su svarstomomis pataisomis, pripažino pasijutę grąžinami į sovietmetį. Anuomet juk visomis žmogaus gyvenimo sritimis rūpinosi „visažinė“ totalitarinė valstybė. Tačiau demokratinės Lietuvos valstybės Konstitucija laiduoja tėvams teisę auginti ir auklėti savo pačių vaikus. Lietuvos tėvai telkiasi tam, kad neleistų ardyti šeimų, įteisinti socialinių lyčių ir kitų nesusipratimų, paneigiančių esminės valstybės ląstelės – šeimos – gerovę ir ateitį.

Sekmadienį (birželio 16 d.) Katedros aikštėje įvyko pirmoji pilietinė telkiamoji akcija „Apginsime Šeimą – išsaugosim Lietuvą!“ Šio renginio tikslas – atkreipti Lietuvos šeimų ir visuomenės dėmesį į svarstomas įstatymo pataisas, kuriose vaiko teisių apsaugos ir teisėtvarkos institucijoms numatyta galimybė savo nuožiūra (be teismo sprendimo) nedelsiant paimti vaiką iš tėvų ar kitų teisėtų vaiko atstovų.

"Žinių radijo" laidoje "Atviras pokalbis" dalyvauja pilietinės akcijos „Apginsime Šeimą – išsaugosim Lietuvą!“ viena organizatorių Jolanta Kriščiūnaitė, asociacijos „Lietuvos tėvų forumas“ atstovas Renaldas Jančiauskas, Žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas ir Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovė Dovilė Šakalienė.



Šaltinis: www.ziniur.lt

Susiję

Politika 7893859644882029225

Rašyti komentarą

item