Sąjūdžio teismui – ne!

Birželio 29 dieną, 8.30 val. Vilniaus m. 2 apylinkės teisme (Laisvės pr. 79 A) vyks Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės nar...

Birželio 29 dieną, 8.30 val. Vilniaus m. 2 apylinkės teisme (Laisvės pr. 79 A) vyks Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės narių Bronislavo Genzelio, Alvydo Medalinsko ir Romualdo Ozolo teismas. Jie kaltinami š. m. kovo 17 tariamai ne laiku pradėję savo organizuotą mitingą .

Sąjūdininkams iškelta byla dėl administracinės teisės pažeidimo yra dar vienas Lietuvos teisinės sistemos nuosmukio ir išsigimimo pavyzdys. Šis teismas dar kartą atskleidė, kokie įtakingi  šalies teisėsaugos institucijose tebėra sovietmečio tradicijų dvasia išauklėti pareigūnai. Tautos ir valstybės interesai jiems yra svetimi ir nesuvokiami. Teisiamų sąjūdininkų organizuotas taikus mitingas už teisingumą Lietuvoje jiems pasirodė esąs didesnė grėsmė valstybės pagrindams ir viešajai tvarkai negu tą pačią dieną antivalstybinio gaivalo surengta antilietuviška manifestacija. Jos organizatoriams buvo paslaugiai suteiktas leidimas netrukdomai tyčiotis iš Lietuvos valstybės pačiame sostinės centre, tuo tarpu iš sąjūdininkų buvo tyčiojamasi sąmoningai jiems kuriant dirbtines kliūtis rengti teisėtą protesto akciją.

Trukdę sąjūdininkams surengti mitingą Vilniaus savivaldybės politikieriai ir biurokratai bei užsimoję juos nuteisti teisėsaugininkai elgiasi kaip tikri Lietuvos išdavikai. Praėjus dviem dešimtmečiams po Nepriklausomybės atkūrimo jie toliau vadovaujasi okupantų įdiegtu instinktu pirmiausiai tarnauti bet kam, tik ne savo tautai ir šaliai. Šiandien jie jau drįsta atvirai demonstruoti nelojalumą valstybei. Tokius įžūlius ir gėdingus jų veiksmus lemia dar iš sovietmečio paveldėta neapykanta Sąjūdžiui ir abejingumas bei priešiškumas pačiai Nepriklausomybės idėjai.

Trijų sąjūdininkų byla nėra tik jų asmeninis reikalas. Jų asmenyje Lietuvai priešiški elementai mėgina nuteisti visą nepriklausomybę iškovojusį Sąjūdį. Šis teismas –  sąmoningas ir įžūlus išpuolis prieš pačią Lietuvos valstybę.

Todėl kreipiamės į sąjūdininkus ir visus patriotiškus Lietuvos žmones: atvykime į teismą paremti savo bendražygių ir drąsių mūsų šalies piliečių. Solidarizuodamiesi su jais ginsime pačią atkurtąją Lietuvos Respubliką. Kova už tikrąją jos Nepriklausomybę dar nebaigta. Sąjūdininkų teismas tai primena ir įpareigoja tęsti šią kovą tol, kol panašūs teismai ir išpuoliai prieš Lietuvą taps negalimi ir net neįsivaizduojami.

Raginame skleisti šį kvietimą savo pažįstamiems ir artimiesiems. Sekite informaciją portale www.propatria.lt, kuriame bus pateikiama naujausia su teismu susijusi informacija.

Susiję

Įvykiai ir renginiai 2123419789586493162

Rašyti komentarą

16 komentarų

Gintaras rašė...

sovietiniai teismai suklestėjo.

Aurimas rašė...

Pagaliau turime parodyti, kad nesame abejingi!

Buvęs sąjūdistas rašė...

Pats Sąjūdis ir kaltas, savu laiku nepakako proto, užleido pozicijas perėjūnams, taisyti visad sunkiau, nei gerai daryti iš karto.

Dainius rašė...

Absurdo teatras.

Vytas rašė...

Eisim iki galo, desovietiizuosim Lietuva ir daugiau nedarysim tokiu klaidu, kaip pries 22 metus!

Aidas rašė...

Aidas
Kiek patis prisidejote, kad tie patis teismai isliktu?

tikras lietuvis rašė...

Įstatymų privalo laikytis visi.
Netgi žydai (kuo ir yra nepatenkinti donskiai). :)

tikras lietuvis rašė...

Turėsiu omeny, kad bijot komentatorių.
Todėl jų čia niekada ir nėra.
Sėkmės.

JAV rašė...

negaliu patiketi tuo absurdu teisti siuos zmones!!Tai tegul kelia visiems bylas :budintiems Garliavoje,protestuojantiems uzsienyje... jie taip vargsiukai pasimete ,kad jau nepajegia apsiginti nuo plaukiancios uz teisybe upes,tik teismu agonijoj patys dar labiau issiryskina.Nesustos jau Lietuva, tikiu issivalys nuo papirktu valdininku ,o po to islys ir nuogi pedofilai,nors daugumai jie jau aiskus . Lietuva per maza ,kad galetu pasislept cia vienas per kita vis vien suzino,tik laiko klausimas.

sima rašė...

Pabudome ir kelsimes ,nebeleisime netiesos klestejimui. Turime susigrazinti savo valstybe ,nes dabar ja valdo nieksai .

Lietuvos demokratas rašė...

Visuomene demokratineje valstybeje teoriskai gali viska, deja a‘lia tam tikru grupuociu interesus atstovaujami politikai praktiskai monopolizavo valdzia, ju akimis, visuomene yra nekompetentinga isilieti i politiniu sprendimu formavima ir igyvendinima. Susidaro ispudis, kad musu Valdytojai valdo „Kvailiu kaima“, o mes esame to kaimo gyventojai. Bet kazkaip gaunasi atvirksciai, kad del valdytoju nekompetencijos beveik du desimtmecius vyksta nuolatine valdymo krize, kuri ir yra pagrindine visu kitu dabar isryskejusiu kriziu priezastis.
Bet ko visuomene daugiau ignoruojama, to juos gretose auga didesnis radikalumas. Siandienine Lietuva drasko partiju kovos, nes partijoms atiduoti valstybiu likimai, visuomene iksiolei neturejo ir neturi savo tikrosios demokratines israiskos. Realiai, Lietuva siandiena pateko i busena gresiancia jos pacios stabilumui. Daroma viskas, kad neliktu pacios Lietuvos, kad neliktu tautos, valstybes, kad niekas niekam negaletu pareiksti jokiu pretenziju, nes greit gali atsitikti taip, kad isniks pati butinybe reiksti kazkam pretenzijas.
Bet kita vertus, gal kas pasakys nors viena priezasti, kodel situacija turetu buti kitokia? O kur sie Sajudzio nariai buvo anksciau, kai si naikinanti pilietiskuma politika kuresi. Nemalonus dalykai, bet gal viskas tik i gera?

Donatas rašė...

Tiesa sakant, man asmeniskai siu Sajudininku negaila, jie turejo visas salygas pakeisti situacija, nes buvo seimo nariais, bet deja nepadare nieko. O dabartini ju aktyvuma vertinu kaip eilini populizma, eilinius ryzto efektus pries artejancius seimo rinkimus. Manau ir si karta bus viskas lygiai taip pat, kaip ir buve, kai jie buvo seimo nariais, soks jei nepagal konservu, tai pagal socialdemokratu dudeles. Manau ir jus dauguma sutiksite, kad ir sie Sajudininkai prisidejo prie to, kad siandiena mes esame a‘lia politinio elito poziuriu ir lupomis varguoliais, runkeliais, patvoriniu minia, bet ne pilietine visuomene. Tai apie ka mes cia galime kalbeti, manau siam aborigeniskam valdymui reikia daryti gala, kiek jau galima.

Katastrofijus rašė...

O, kolegos. Aš tai jau 500 Lt už bendrą degeneravusių šūdlenkių ir slaviškų išgamų mentų iš III komisariato bandos suneraminimą, Gedimino prospekte kovo 17 d. pravedusią savo žydiškas satanistines misterijas, II apylinkės teismo paskirtą 500 Lt baudą sumokėjau. Tegu būna tie 500 Lt ir tas baltas raištis su svastika vainikas baltaraiščiams, šaudžiusiems lenkus ir žydus Paneriuose. Už ką baltaraiščius labai gerbiu. Tai mano nuomonė istorijos klausimais. Laisvė reikalauja aukų. Pokario partizanai rizikavo ne baudomis. Nesiginkit ir nesiteisinkit, jei esat teisūs. O "patriotai" malačiai, kad nepasidavėt provokacijoms. Juk lietuvių Vilniuje 2-3 procentai. Tiesa, gal jau nelaikot manęs virtualiu rusų ambasados ar VSD projektu?
Šūdlenkių banda parkavo apie 30 autobusų ir kokų 50 lengvųjų automobilių palei Nerį, kur yra draudžiamas parkuoti ženklas. Nepatikėsi, bet aš vieninttelis iš 500 tūkst. lietuvių bandžiau toje slavų bandoje sukelti riaušes. Kainavo "tik" 500Lt po teismo sprendimo, bo šūdlenkius labai papiktinau. Už tai nė vienas nebuvo nubaustas. O tu pabandyk per kokį nelenkų mitingą pastatyt savo mašiną po ženklu. Įstatymai, tarp jų ir valstybinės kalbos, galioja tik lietuviams. Turintys Lenkijos ir Izraelio stogą, gyvena pagal supratimą. Tai dėl to, kad matyt mes ne visai "drąsi šalis"

Aleksandras rašė...

"Revoliucija ryja savo vaikus"-nieko naujo šiam pasauly. Robespjeras giljotiavo kolegas,-vėliau pats ten pakliuvo. Stalinas savo potencialius konkurentus naikino negailestingai... Galim pasidžiaugti, kad mieli signatarai dar gyvi, o tai jau šioks toks lietuviškos demokratijos pasiekimas :)

JZ rašė...

Pabudome, atsikėlėme, bet pastovėt ant kojų neišgalėjome. Vėjai buvo per stiprūs.

JZ rašė...

Lygesni už kitus moka įstatymus interpretuoti savaip. Net dievą įsigudrina prigauti - ką ten jiems kažkoks gojus Galijotas.

item