Lenkijos spaudoje politikai atvirauja apie spaudimo Lietuvai priemones

Lenkija palieka Rytuose gyvenančius lenkus [DoRzeczy, nr. 18/018, 2013] Buvęs Lenkijos premjero Jaroslawo Kaczynskio patarėjas  užsieny...

Lenkija palieka Rytuose gyvenančius lenkus [DoRzeczy, nr. 18/018, 2013]

Buvęs Lenkijos premjero Jaroslawo Kaczynskio patarėjas  užsienyje gyvenančių lenkų  klausimais, „Lenko kortos’ autorius, radikalių tautinių pažiūrų atstovas Michal Dworczyk  savaitraštyje „DoRzeczy“ atskleidžia  kai kuriuos derybų su Lietuva užkulisius. Patarėjas teigia,  kad  norint veiksmingai  apginti  Rytuose gyvenančių lenkų mažumos interesus reikia vykdyti  tos  šalies atžvilgiu aktyvią ir draugišką politiką. Pasak  jo, kai vykdomi bendri projektai, kurie rūpi partneriams, lengviau išreikalauti ko nors lenkų mažumai. Pasak premjero patarėjo, taip buvo ir lietuvių-lenkų santykiuose 2006-2007 metais. –„ Be Mažeikių buvo vykdomas taip pat svarbus, nors  iki šiol neįgyvendintas energetinio  tilto projektas, bendras su Baltijos šalimis atominės jėgainės projektas, bei vad. „minkštieji projektai“, pav.: lietuvių ir lenkų jaunimo mainų projektas. Ir tada pavyko mums gauti iš Lietuvos papildomas lėšas lenkiškoms mokykloms ir įsteigti lenkų universitetą Vilniuje, Balstogės universiteto filialą. Tuo reikalu, ypatingai sunkiai vykstant deryboms,  premjeras Kaczynski tiesiogiai  susiejo energetinio tilto sutarties pasirašymą su premjero Kirkilo sutikimu steigti [lenkų] universitetą. Pradžioje lietuviai buvo pasipiktinę, bet po mėnesio, per iškilmingą Lenkijos-Lietuvos dokumentų pasirašymo ceremoniją Polocke premjeras Kirkilas oficialiai informavo apie  sutikimą  steigti universitetą. Tai geras įvairių galimybių išnaudojimo mūsų tautiečių labui pavyzdys”- žurnalui „Do Rzeczy“ atvirauja Michal Dworczyk.

Toks atviravimas liudija ne tik apie Lenkijos požiūrį į strateginę partnerystę, bet ir kaip, atskleidžiant diplomatinius derybų eigos užkulisius, kompromituojamas partneris.


Susiję

Užsienio politika 6187914582195514673

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonymous rašė...

Nestebina, kad buvę komunistai linkę pardavinėti Lietuvą,jie prie to
pripratę, bet labiausiai žeidžia tai, kad visos didžiosios partijos,
su konservatoriais priešaky, net susirietusios lenda lenkų šovinistams į antrą galą.

Anonymous rašė...

Tai tik parodo kad Lietuvos politikai neturi nei savigarbos, nei strateginio mąstymo, nei pagarbos sau ir savo Tautai.Pirma keliaklupsčiavo prieš Maskvą, dabar prieš Varšuvą.O Lenkams mes esame tik pajuokos verti bailiai, kuriuos reikia ne gerbti o šantažuoti ir žeminti.Taip elgiantis greitai ateis laikas kai ūkio ministras bus tvirtinamas Varšuvoje.O seimo bestuburiai bailiai apsimes kad to nemato , nežino ir nesupranta...

Anonymous rašė...

LIETUVOJE NĖRA LENKŲ, RUSŲ, ŽYDŲ „TAUTINIŲ MAŽUMŲ“

Terminas "Tautinė mažuma" Tarptautinės teisės erdvėje yra susieta su „išorinės valstybės" sąvoka.
Pagal tarptautinę teisę tautinės grupės Lietuvoje turinčios išorines tautines valstybes(Lenkija- 40 milijonų, Rusija – 150milijonų,Izraelis- 8 milijonai gyventojų) negali turėti „tautinės mažumos“ statusą Lietuvoje(3 milijonai). Tik žydai nevardina savęs „tautine mažuma“. Okupantų privilegijos : lietuviai išlaiko 120 lenkiškų mokyklų, kuriose lenkinami lietuvių kilmės “tuteišai“. Tai yra GINESO REKORDAS. Pvz. USA, nėra nei vienos lenkiškos valstybės išlaikomos mokyklos, jas išlaiko lenkų bendruomenė. Rusijoje yra tik 8 valstybės išlaikomos lenkiškos mokyklos.
Lenkiškų mokyklų nusikalstamas valstybinis finansavimas yra žiaurios lietuvių kilmės „ tuteišų“ polonizacijos faktas, kurie kalba ne lenkiškai “po prostu“. Tuteišų polonizacija yra lietuvių savižudybė, o tai prieštarauja Dievo valiai.
Lietuvoje yra tik dvi tautinės mažumos - karaimai ir totoriai, neturi išorinės valstybės. Tautinės mažumos Europos Sąjungoje turi išimtines teises, todėl darome Lietuvai meškos paslaugą neatsargiai vartodami terminą „tautinė mažuma“ vietoje tautinė grupė,bendruomenė.
Lenkai Lietuvoje, kurie įžūliai, chamiškai laksto su tautine Lenkijos vėliava ,yra Lenkijos piliečiai ar ne? Jeigu jie yra Lietuvos piliečiai, tai lenkiškų vėliavėlių viešas brukimas yra Lietuvos pilietybės atsisakymo aktas . Kas juos klaidina? Rusijos spectarnybos, marionetes tomaševskiai. Lenkų ir rusų tautinės grupės atsirado okupacijų metu, todėl yra lietuvių priverstinės asimiliacijos baudžiamųjų bylų objektas.
Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

Anonimiškas rašė...

2016 sausio 16 Michal Dworczyk
http://www.wprost.pl/ar/529478/Zmiany-w-ustawie-o-Karcie-Polaka-Mamy-moralne-zobowiazanie/

Anonimiškas rašė...

po Dworczyk'o lenku kortos pakitimu ivedimo tuo labiau negalima ivesti dvigubos pilietybes

item