Už balos #57. Irano ataka - JAV garantijos - J. Lai ir D. Trumpo teismai

Skirkite 0,6 proc. GPM Nacionaliniam susivienijimui ir 1,2 proc Pro Patria sambūriui. Parama partijai yra atskira nuo 1,2 proc., kuriuos ga...

Skirkite 0,6 proc. GPM Nacionaliniam susivienijimui ir 1,2 proc Pro Patria sambūriui. Parama partijai yra atskira nuo 1,2 proc., kuriuos galima skirti visuomeninėms organizacijoms.

Ryškiausia tarptautinės politikos aktualija – pirmoji tiesioginė Irano ataka prieš Izraelį, kaip atsakas į subombarduotą Irano konsulatą Damaske, kuriame buvo vieni iš spalio 7 dienos teroro išpuolių organizatorių. Kokios šios atakos politinės pasekmės skirtingoms susijusioms šalims ir kokias išvadas apie pasaulio politinę padėtį galima daryti iš šių įvykių? Tolimuosiuose Rytuose tuo tarpu nesibaigia provokacijos prieš valstybes, bent oficialiai turinčias JAV saugumo garantijas. Kiekviena tokia šalis – potencialus konflikto židinys, tačiau vieša paslaptis, kad JAV nebeturi galimybių kovoti keliose pasaulio vietose, o Bidenas valstijų karinius pajėgumus ne didina, o mažina. Greta karo klausimų apžvelgiami ir politizuoti teismai Honkonge ir Niujorke, kur absurdiškomis aplinkybėmis teisiami žiniasklaidos magnatas J. Lai ir JAV Prezidento rinkimų kandidatas D. Trumpas. Apie visa tai ir ne tik naujausiame „Už balos“ epizode kalbasi politologas Vytautas Sinica Vilniuje ir JAV lietuvis advokatas Povilas Žumbakis Čikagoje.

Susiję

Vytautas Sinica 5194850131029000685

Rašyti komentarą

item