Ramūnas Aušrotas. Vyriausybė remia LGBT organizacijas, nes pataikauja Briuseliui

Skirkite 0,6 proc. GPM Nacionaliniam susivienijimui ir 1,2 proc Pro Patria sambūriui. Parama partijai yra atskira nuo 1,2 proc., kuriuos ga...

Skirkite 0,6 proc. GPM Nacionaliniam susivienijimui ir 1,2 proc Pro Patria sambūriui. Parama partijai yra atskira nuo 1,2 proc., kuriuos galima skirti visuomeninėms organizacijoms.

Ar pamenate istoriją, kai Lietuvos gėjų lyga surengė piketą prie prie LR Seimo, kad būtų panaikintas draudimas vaikus informuoti apie apie homoseksualius santykius?  Tada LGL prezidentas V. Simonko prisipažino, kad protestas prieš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatas, ribojančias info apie LGBT sklaidą mokyklose, buvo apmokėtas iš ES pinigų. (Jei nepamenate - iškarpa iš TV3 reportažo).

Tai, kad įvairios organizacijos užsiima ideologijos eksportu už ES pinigus - ne naujiena. Naujiena tai, kad ta pati organizacija šį mėnesį laimėjo LR SADM organizuotą konkursą, skirtą lygių galimybių ir nediskriminavimo užtikrinimui iš valstybės biudžeto gaus beveik 50 tūkstančių eurų (nuotraukoje). Konkurso tikslas buvo - atrinkti ir finansuoti NVO projektą, skirtą šviečiamosioms, advokacinėms ir analitinėms veikloms susijusioms su LGBTQ+ teisių užtikrinimu.

Minėtas NVO projektų atrankos konkursas paskelbtas įgyvendinant ministrės M. Navickienės 2023 m. liepos 28 d. priimtą Lygių galimybių įgyvendinimo 2024–2026 metų veiksmų planą, kuriame daugiausia dėmesio skiriama ne kam kitam, o būtent LGBTQ lygių galimybių ir nediskriminavimo užtikrinimui. 

Tai pirmas kartas, kai iš valstybės lėšų yra skiriami pinigai LGBTQ+ ideologijos įtvirtinimui Lietuvoje. Ir tai įvyko 2024 mūsų Viešpaties metais, LR SADM valdant konservatorių la beauté silencieuse Monikai Navickienei.

Nacionalinis susivienijimas, matydamas, jog konkursas lygių galimybių ir nediskriminavimo srityje yra skirtas tikslingai finansuoti LGBTQ srityje dirbančias NVO, dar pernai užklausė LR SAMD dėl tokio pasirinkimo motyvų.

Juk Lietuvoje kur kas didesnę diskriminaciją patiria senyvo amžiaus žmonės, neįgalieji, ar daugiavaikės šeimos,  o ne gėjai ar lesbietės. Bet konkursas buvo paskelbtas būtent LGBTQ+ lygių galimybių užtikrinimo ir  ir nediskriminavimo srityje.

Kaip savo atsakyme Nacionaliniam susivienijimui teigia LR SADM padidintas dėmesys LGBTI+ asmenų teisių užtikrinimui yra skiriamas remiantis “2020 m. lapkričio 12 d. Europos Komisijos priimtu komunikatu Europos Parlamentui, Tarybai, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetui ir regionų komitetui dėl 2020–2025 m. LGBTIQ asmenų lygybės strategijos.”

Kitaip tariant todėl, kad LR SADM vykdo Briuselio nurodymus. Lygiai taip pat, kaip kažkada Lietuva vykdė direktyvas iš Maskvos.

Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu.

Beje, reikia pastebėti, kad konkursas lygių galimybių užtikrinimo ir nediskriminavimo srityje buvo organizuojamas ne pirmus metus. Tačiau anksčiau jame buvo galėjo dalyvauti bet kokios NVO, kurios galėjo pasirinkti įgyvendinti veiklas pagal Lietuvos Respublikos lygių galimybių įstatyme įtvirtintus diskriminacijos pagrindus. Taigi, tai, kas bus finansuojama, lemdavo ne ideologiniai motyvai, o tai, kuri NVO geriau pagrįsdavo projektą ir finansavimo poreikį. 

Toks konkurso organizavimas nebūdavo kliūtis jame dalyvauti ir LGBTQ+ teisių užtikrinimu užsiimančiomis NVO. Su sąlyga, kad jos lygioje konkurencinėje kovoje su kitomis NVO įrodo, jog a) finansavimo poreikis tikrai egzistuoja, b) jos gebės projektą įgyvendinti tinkamai.

Šiuo atveju buvo organizuotas tikslinis konkursas būtent LGBTQ+  advokacijos srityje.

Ministerija aiškina, jog šiemet pasirinko finansuoti būtent šią sritį po konsultacijų su socialiniais partneriais ir kitomis institucijomis. Spėju, kad tarp šių institucijų nebuvo NVO, kurios vadovaujasi LR Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtinta prigimtine šeimos ir lyties samprata. Kaip žinia, pastarųjų LR SADM finansuoti nei nori, nei ketina. Viena iš jų, Laisvos visuomenės institutas, jau turi trečią bylą dėl organizacijos eliminavimo iš valstybinio projektinio finansavimo dėl išpažįstamų vertybių.

Beje, nei Lygių galimybių įstatymas, nei jokie kiti Lietuvos įstatymai nenumato nediskriminacijos dėl lyties tapatybės. Taigi, projekto konkursas, susijęs su lyties tapatybių asmenų) teisių užtikrinimu ir nediskriminacija, neturi jokio teisinio pagrindo.

 Šios politikos šaknys -  ne Lietuvoje. Todėl tam, kad ją išrauti, nepakaks tik perrinkti Lietuvos valdžią spalio mėnesio Seimo rinkimuose. Europos Sąjungoje turi būti atsisakyta translytiškumo ideologijos. Juo labiau, kad ES steigimo sutartys nenumato jokių įsipareigojimų susijusių su LGBTQ+ lygybės ir įtraukties užtikrinimu. Visa, apie ką jos kalba - taip apie lyčių lygybę darbo rinkoje. Ir ne daugiau. 

Remiantis tuo,  finansinė parama politinio LGBT judėjimo propagandai turi būti nutraukta.

Jei tam pritariate, pasirašykite už Nacionalinio Susivienijimo teisę dalyvauti EP rinkimuose (jei to dar nepadarėte). O taip pat skirkite Nacionaliniam susivienijimui 0,6 proc. nuo jūsų GPM.

Susiję

Ramūnas Aušrotas 1987250584044774868

Rašyti komentarą

item