Dominykas Vanhara. Nacionalinis susivienijimas apklausose

Geros žinios nuo pat ryto. Šiandien buvo paskelbti naujausi sociologinės bendrovės Spinter atliktos visuomenės nuomonių tyrimo apklausos rez...

Geros žinios nuo pat ryto. Šiandien buvo paskelbti naujausi sociologinės bendrovės Spinter atliktos visuomenės nuomonių tyrimo apklausos rezultatai apie naujausius partijų reitingus, kuriuos skelbia portalas Delfi. Pagal šiandien paskelbtus reitingus, partija Nacionalinis susivienijimas toliau augina savo populiarumą ir dabar turi 2,7 proc. reitingą. Praeitą kartą buvo 2,1 proc.

Ir čia reikėtų turėti omeny, kad partijų reitingai beveik visuomet itin nuvertina Nacionalinį susivienijimą. Be pastaruoju metu skelbiamų Spinter reitingų, NS yra kelis kartus traukti į reitingus Vilmorus bendrovės prieš rinkimus, kur NS buvo duotas 0,3 ar 0,6 proc. reitingas. Per rinkimus NS surinkdavo daug kartų daugiau.

Taip pat svarbu priminti, kad prieš 2020 metų Seimo rinkimus tokį patį ar net mažesnį reitingą turėdavo ir Laisvės partija. 

Kartu ne mažiau svarbu yra akcentuoti, kad Nacionalinis susivienijimas šiuo metu neturi nei vieno Seimo nario, neturi nei vieno mero, Lietuvos rinkėjų valia NS turi tik du Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narius. NS lygiai taip pat negauna ir jokios valstybės dotacijos, o išsilaiko tik iš Lietuvos žmonių skiriamos GPM paramos, tiesiogiai skiriamų aukų bei nario mokesčių. Ir, net esant tokioms aplinkybėms, net ir pagal mainstreaminius reitingus (pagal privačiai užsakomus NS jau senai peržengia 5 proc. barjerą) jau balansuoja ant barjero ribos bei lenkia paramentinę bei dotaciją gaunančią Darbo partiją, o taip pat lenkia ir kitas Seimo narių bei merų turinčias partijas, irgi gaunančias dotacijas: Lietuvos lenkų rinkimų akciją bei Regionų partiją. 

Mano nuomone, atsižvelgiant į aukščiau išdėstytas aplinkybes, Nacionalinis susivienijimas demonstruoja tiesiog neįtikėtinus rezultatus, o taip pat, labai tikėtina, kad per ateinantį rinkimų ciklą gali pateikti ne vieną staigmeną.

Galiausiai, įdomu tai, kieno sąskaita didėja Nacionalinio susivienijimo reitingai? Ogi TS-LKD. Vilmorus direktorius yra ne kartą viešai nurodęs, kad Nacionalinio susivienijimo elektorato ženklią dalį sudaro TS-LKD partija nusivylę konservatyvieji rinkėjai, kuriems Nacionalinis susivienijimas pasiūlo tikrą, o ne apsimestinį konservatyvumą. Taigi, krenta TS-LKD reitingai – auga Nacionalinio susivienijimo reitingai. Tokiu būdu TS-LKD partijai sukuriant tai, prie ko ji nėra pratusi – būtinybę konkuruoti dėl savo pačių rinkėjų. 

Tuo pačiu primenu, kad Nacionalinis susivienijimas šiuo metu renka parašus dėl teisės dalyvauti ateinančiuose rinkimuose. Kol kas sekasi labai neblogai ir jau yra artėjama prie finalinio parašų rinkimo etapo. Todėl noriu dar kartą pakviesti pasirašyti už Nacionalinį susivienijimą visus tuos, kurie dar to nepadarė, kartu pakviečiant pasirašyti net ir tuos, kuriems Nacionalinis susivienijimas gal ir nelabai patinka, bet dar labiau nepatinka TS-LKD. Nes kuo geriau seksis Nacionaliniam susivienijimui, tuo blogiau seksis TS-LKD. Ir mažų mažiausiai, ką privers padaryti NS – tai priversti TS-LKD partiją dirbti ir konkuruoti dėl savo rinkėjų, kam reikalo minima partija nematė jau senai. 

Atsimenate Šimonytės žodžius iš karto po praeitų Seimo rinkimų: „Nepatinka ši valdžia, po 4 metų galėsite išsirinkti kitą“. Šie Šimonytės žodžiai aiškiai pademonstravo neslepiamą cinizmą, kad mes darysime ką tik norėsime, o kur jau tie mūsų rinkėjai dings? Negi konservatyvių pažiūrų rinkėjai eis balsuoti už socdemus? O Nacionalinis susivienijimas kantriu ir nuosekliu darbu, kuris trunka metų metus, pradeda demonstruoti, kad konservatyviam rinkėjui kur dingti bus, kaip ir konservatyvus rinkėjas turės partiją, už kurią galės balsuoti be jokių kompromisų su savo sąžine. 

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 3603003255120401165

Rašyti komentarą

item