Edvardas Čiuldė. Palinkėjimas Arkadijui Vinokurui

Tas pats A. Vinokuras, kuris yra viešai prisipažinęs, kad be ES teisyno Lietuva jam būtų tik žemės gabalas, eilinį kartą prapliupo keiksmažo...

Tas pats A. Vinokuras, kuris yra viešai prisipažinęs, kad be ES teisyno Lietuva jam būtų tik žemės gabalas, eilinį kartą prapliupo keiksmažodžių tiradomis, šįkart užsipuldamas Genocido tyrimų centrą ir Nacionalinį susivienijimą (NS), pareikalavęs iš dabar veikiančių valdžios institucijų uždrausti Nacionalinio susivienijimo partiją kaip nacistinę organizaciją. Teikiu šio išpuolio nuorodą, kitaip skaitytojas gali pagalvoti, kad autorius nesveikai pajuokavo.

Lietuviai tokiais atvejais sako: jeigu kiaulei duotum iltis, ji visą pasaulį užbadytų. Taigi nieko nuostabaus kad štai A.Vinokuras pareikalavo jėga užčiaupti oponentus ir jam neįtikusias organizacijas, nes tokie totalitaristinių refleksų neatsikratę veikėjai kaip minėtas ponas, jeigu jiems duotum valią, per kelias dienas visą Lietuvą paverstų koncentracijos stovykla.

Neįtikėtinai įdomu, kitaip nepasakysi, yra tai, kad, remdamasis tuo formaliu pagrindu, jog vienas Genocido tyrimų centro darbuotojas priklauso NS partijai, A.Vinokuras pabandė į vieną kebeknę sujungti nesujungiamus dalykus, skelbdamas, kad minėtas Tyrimų centras yra vadintinas NS ruporu.

Iš pradžių, priblokštas teiginio netikėtumo, net pagalvojau, kad tokią mintį A. Vinokuras pabandė įpiršti paprašytas Centro darbuotojų, kurie, tarkime, tokiu būdu pabandė pasikelti reitingus, pastebimai nusmukusius pertvarkius minėto Centro darbą naujais pagrindais.

Leiskite priminti, kad dar ne taip seniai Genocido tyrimų centras buvo užpultas kraštutinai reakcingų sionistinių organizacijų, kurių aplinkoje vyrauja mintis, kad lietuviai neturi teisės tirti savo istorijos, galimai puoselėjant nešvankų įsivaizdavimą, kad lietuvius čia turėtų pakeisti vinokurai.

Kas be ko, tokie kaip A.Vinokuras veikia kaip užprogramuotos mašinos, – įsistato kiaulės akis ir varo į priekį, nekvaršindami sau galvos moraliniais skrupulais, kad tarsi ir negražu būtų dergti šalį, kurios tyru oru kvėpuoji…

A. Vinokuro su trenksmu Genocido tyrimų centrui (toliau – Centras) išsakyti priekaištai galimai rodo, kad Centras nepersitvarkė taip nuodugniai, kaip buvo sumanyta jį pertvarkyti iš pašalės. Nesunku įsivaizduoti, kad šiandien ši institucija veikia užstrigusi kažkur pakeliui tarp dangaus ir žemės.

Tarkime, A.Vinokuras siunta, kad Centras taip ir netapo kraštutinai reakcingų sionistinių sluoksnių ruporu, savo ruožtu daugelį Lietuvos gyventojų neramina tai, kad tame pačiame Centre buvo užblokuotas Zimano vaidmens Pirčiupio žudynių istorijoje tyrimas.

Jau anksčiau esu kažkur bandęs atkreipti dėmesį į tai, kad vienu požiūriu A.Vinokuras yra labai unikali asmenybė, tai – žmogus, kuris Lietuvos dergimą pavertė savo profesija.

A.Vinokuras yra Lietuvos dergimo profesionalas, išgyvenantis iš tokios veiklos.

Kaip atrodo, tokia veikla apsimoka, nes labai tikėtina, kad Lietuvos dergimo profesijos žymūnas neskursta, nesivarto gatvėse iš bado. Kita vertus, kažin ar pavyks mums taip greitai, kaip to norėtųsi, patenkinti savo smalsumą – kas apmoka tokią veiklą, Lietuvos institucijos, sionistinės organizacijos, kitų valstybių tarnybos ar dar kažkas?

Kita vertus, jokiu būdu nesakau, kad reikėtų kaip nors suvaržyti tokius leidinius, kurie žingsnis po žingsnio Lietuvoje tapo kraštutinai reakcingų sionistinių organizacijų juodašimtiškos propagandos ruporais. Demokratija yra aukščiau visko!

Taip pat, jeigu norite, pridėjęs ranką prie širdies prisipažinsiu, kad nelinkiu nieko blogo tokiems kaip A.Vinokuras, toli gražu nepuoselėju piktdžiugiškos svajonės, kad vieną dieną juos pribaigs jų pačių sukilusi tulžis. Tik gyvendamas šalia tokių vinokurų supranti, kokia savaime graži gali būti Lietuvos diena, kai jie nepraleidžia progos patylėti…

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 6001710361602508462

Rašyti komentarą

10 komentarų

Anonimiškas rašė...

Nei cia nacionalinis nei susivienijimas. Toks pats "nacionalinis", kaip ir prancūzų nacfrontas ar vokiečių AfD, kurie už rublius dirba nacionalistais ir bet kuom, kaip tik užsakovas pageidauja.

Anonimiškas rašė...

Ačiū kad esate.

Anonimiškas rašė...

Autorius parašė SALDAINIUKĄ!
O paskutinis sakinys - labai labai
A Č I Ū

Anonimiškas rašė...

Vino da Kurva

Anonimiškas rašė...

Mūsų mylimi ir gerbiami žydai niekur nepersitvarkė. Patys būdami aršiais nacionalistais (nesakysiu, kad naciais, nors kartais jų išpuoliai būna panašūs), jie iškart puola fas! į kiekvieną kitų tautinę apraišką. Gal Vinuokuras padarytų gerą darbą savo tautai Izraelyje, užuot mokęs svetimą? Pradėkim gerus darbus daryti saviems, po to savo nekenčiamiems.

Anonimiškas rašė...

Anksčiau gerbiau p. Vinokurą, nes yra inteligentiškas, protingas, išsilaivinęs. Bet kad visas savo išgales panaudos juodinti lietuvių tautą, tikrai nesitikėjau. Panieka tokiems. Gyventi tarp žmonių tik tam, kad juos šmeižtum? O pažiūrėti į veidrodį žydai nemoka.

Anonimiškas rašė...

IŠLAISVĖJIMAS

Tačiau kelias nuo paskutinių stovyklos dienų įtampos nuo „nervų karo“ atgal į sielos rimtį toli gražu nėra be kliūčių. Labai klysta manantys , kad iš stovyklos paleistam ar išvaduotam kaliniui nereikia psichologinės priežiūros . Reikėtų prisiminti , kad žmogui patyrusiam tokį baisų psichinį spaudimą kaip koncentracijos stovykloje, tam tikri pavojai gresia ir tuomet , kai jis atsiduria laisvėje, - kaip tik todėl , kad spaudimas staiga išnyko. Šie pavojai ( psichinės higienos prasme ) – tai tarsi psichologinis kesoninės ligos ekvivalentas. Didelis pavojus kesone dirbančio naro fizinei sveikatai kiltų, jei jis staiga išeitų iš kameros, kurioje būta aukšto slėgio, - panašiai staigus išvadavimas nuo itin didelės psichinės įtampos gali pakenkti psichinei žmogaus sveikatai.
Pirmiausia galime pastebėti , kad primityvesnių individų nuostatos šioje psichologinėje fazėje pasilieka kaip buvusios – nusakomos jėgos ir valdžios kategorijomis; skirtumas tik toks, kad dabar jie , išlaisvintieji, mano gali panaudoti savo valdžią – nevaržomi, nesvyruodami, savo nuožiūra. Šiems primityviems žmonėms tepakito tik senosios kategorijos ženklas, iš minuso jis virto pliusu: iš valdžios, jėgos , savivalės ir neteisybių objektų jie virto visų jų subjektais, jie tebesilaiko įsikibę to ką išgyveno. ........Tik pamažu galima padėti šiems žmonėms atrasti kelią atgal, sugrįžti prie tos paprastos tiesos, kad niekas neturi teisės elgtis neteisingai, net ir tas, kuris pats neteisybę patyrė. Turime stengtis , kad šie žmonės sugrįžtų prie tos tiesos, nes jos iškraipymo pasekmės gali būti sunkios.
Viktor E. Frankl. „ Žmogus ieško prasmės „ Katalikų pasaulio leidiniai 2013 m. 102 pusl.

P. S. Reikėtų taip pat priminti, A. Hitleris iškėlė idėją sukurti Izraelio valstybę, ką jis ir stengėsi padaryti, visiems leido išvykti į Palestiną. Vinokurovo straipsnis, tai dabartinis Holokausto menkinimas, arba pavertimas ideologine programa.

Anonimiškas rašė...

Tie vinokurai ir kuklianskajos prisidengia savo neliečiama tautybe, bet jų propagandos turinys visiškai atitinka kremliaus naratyvus, kad kiekvienoje Rusijai nepaklusnioje šalyje esą siautėja nacionalistai, nacistai, fašistai...

Pikc Kažinkavičius rašė...

"jų propagandos turinys visiškai atitinka kremliaus naratyvus" - nemanau, kad tai tik sutapimas.

Ainė rašė...

Vis dėkoju Dievui, kad esate - didelė paguoda. Gal Lietuva dar atsigaus. Telaimina Viešpats jūsų darbus!

item