Jungtinių Tautų dokumentas siūlo dekriminalizuoti pedofiliją

laikmetis.lt Pasak Jungtinių Tautų, niekas neturėtų trukdyti nepilnamečiams lytiškai santykiauti su suaugusiaisiais, jei tik abi pusės „suti...

Pasak Jungtinių Tautų, niekas neturėtų trukdyti nepilnamečiams lytiškai santykiauti su suaugusiaisiais, jei tik abi pusės „sutinka“.

Jungtinių Tautų Tarptautinis teisininkų komitetas (TJK), pagrindinis tarpvyriausybinės organizacijos teisminis organas, pristatė naują pasiūlymų dėl teisinių principų rinkinį.

Jei jo rekomendacijos bus įgyvendintos, tikėtina, kad jose bus atsisakyta nuostatų dėl minimalaus amžiaus reikalavimų lytiniams santykiams ir bus atvertas kelias pedofilijos dekriminalizavimui.

Kovo 8-osios principuose, paskelbtuose Tarptautinę moters dieną, siūloma taikyti žmogaus teisėmis grindžiamą požiūrį į įstatymus, kuriais kriminalizuojamas elgesys, susijęs su lytiniais santykiais, narkotikų vartojimu, lytine ir reprodukcine sveikata, benamyste ir skurdu.

„Baudžiamoji teisė yra viena iš griežčiausių valstybės turimų priemonių kontroliuoti asmenis… todėl ji turėtų būti kraštutinė priemonė, tačiau pasaulyje vis dažniau pastebima perteklinio kriminalizavimo tendencija“, – pranešime spaudai aiškina Tarptautinio Teisingumo Teismo Teisės ir politikos direktorius Ianas Seidermanas.

„Turime pripažinti, kad šie įstatymai pažeidžia ne tik žmogaus teises, bet ir pačius pagrindinius baudžiamosios teisės principus“, – pridūrė jis.

Be to, seksualinis elgesys, kuriame dalyvauja asmenys, jaunesni už šalyje nustatytą minimalų sutikimo lytiškai santykiauti amžių, gali būti savanoriškas faktiškai, jei ne teisiškai.

Atsižvelgiant į tai, baudžiamosios teisės vykdymas turėtų atspindėti jaunesnių nei 18 metų asmenų teises ir gebėjimus priimti sprendimus dėl dalyvavimo savanoriškame lytiniame gyvenime ir jų teisę būti išklausytiems sprendžiant su jais susijusius klausimus.

Toliau ataskaitoje teigiama, kad ji yra apgaubta neaiškios terminologijos:

[Atsižvelgiant į jų besivystančius gebėjimus ir laipsnišką savarankiškumą, jaunesni nei 18 metų asmenys turėtų dalyvauti priimant su jais susijusius sprendimus, deramai atsižvelgiant į jų amžių, brandą ir geriausius interesus bei ypatingą dėmesį skiriant nediskriminavimo garantijoms.

Svarbu tai, kad ataskaitoje neužsimenama apie tėvų teises, taip tarsi leidžiant suprasti, kad šioje srityje jų vaidmuo priimant vaiko sprendimus neegzistuoja. Be to, joje nenustatytas amžius, nuo kurio vaikas negali duoti sutikimo lytiniams santykiams.

Kartu su kitomis organizacijomis ir institucijomis „Amnesty International“ išreiškė paramą visiems ataskaitoje pateiktiems principams.



Susiję

Pasaulis 1061215577440168210

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

"...seksualinis elgesys, kuriame dalyvauja asmenys, jaunesni už šalyje nustatytą minimalų sutikimo lytiškai santykiauti amžių, gali būti savanoriškas faktiškai, jei ne teisiškai..."
---
Pradėkit mokyti vaikus sekso dar nuo darželio, pavadinę "lytiniu švietimu", tai "savanoriškai faktiškai" sutiks jau būdami 6 metų. Toliau taip.
Tos tarpt. organizacijos, JT, PSO, Amnesty... yra paprasčiausiai niekinės, prostitucinės, kas daugiau moka, šiuo atveju lobistai, tiems ir dirba. O jau ta jų teikiama parama pasaulio vargšams, matom per TV - išmeta iš lėktuvo maišus kukurūzų miltų arba ryžių. Nors surenka labdaros šimtus milijonų, vargšus pasiekia tik 10 proc. Pažįstu vieną, dirbusį JT būtent tokios pagalbos srityje. Papasakojo įdomių dalykų apie labdaras ir pagalbas.

Anonimiškas rašė...

Ar tai - ne vienas iš būdų sunaikinti po kojom besipainiojančias tautas, gyvenančias Kremliui, kinams, gal dar kai kam rūpimose teritorijose? Bus suformuota naujoji „aristokratija", diktuosianti „vietos faunai", koks seksas nuo šiol bus teisingas ir dominuos?
Seksas ne gamtos nustatyta tvarka - naujas pigus ir „ekologiškas" ginklas naikinti žmonijai? Teritorijos, kuriose bus pasėta „pažangaus" sekso religija, nebus suniokotos, visi pastatai liks savo vietose, tačiau visas „vietinės faunos" dėmesys bus tik į „pažangųjį" seksą sutelktas, jos vis mažės, kol išnyks.

Anonimiškas rašė...

Ar pats Seidermanas turi vaikų ir vaikaičių? Turbūt neturi, jeigu jam kyla tokios mintys.

Anonimiškas rašė...

Kažkas žmogaus protu nesuvokiama

Anonimiškas rašė...

> 2023-04-29 11:29
Gal jis su savo vaikais jau išbandė, irį liko didžiai patenkintas?

item