Raskevičiui nepavyko patenkinti Lietuvos gėjų

Savo homoseksualumą viešai deklaruojantis režisierius Romas Zabarauskas antradienį Facebook paskelbė vertinimą , jog Laisvės partija prastai...

Savo homoseksualumą viešai deklaruojantis režisierius Romas Zabarauskas antradienį Facebook paskelbė vertinimą, jog Laisvės partija prastai pasirodys Vilniaus miesto savivaldos rinkimuose ir to priežastis esą bus visai ne šios partijos kova už gėjų reikalavimus, o būtent nusisukimas nuo gėjams duotų pažadų. Jo teigimu, prie prastų Laisvės partijos vertinimų prisidėjo ir Remigijaus Šimašiaus skyrybos su Agne Matulaite, o ne jo politinės klaidos. 

„Dėl LGBT+ lygiateisiškumo aktyviai dirbančios organizacijos Lietuvos žmogaus teisių centras ir Tolerantiško jaunimo asociacija, LGBT+ bendruomenės portalai Jarmo.net ir GayLine.lt jau aiškiai išreiškė vienokį ar kitokį nusivylimą Laisvės partija. Šį didelės dalies Lietuvos LGBT+ bendruomenės ir jos palaikytojų kritišką požiūrį tarp eilučių gerai parodo LRT žurnalisto vakar dienos pokalbio pirmas klausimas kandidatui: „Seime su kolegomis siekiate vienokia ar kitokia forma įteisinti partnerystę, o dabar kandidatuojate į Vilniaus merus. Negalvojate, kad dalis rinkėjų pastarąjį jūsų sprendimą gali palaikyti jų išdavyste?“ Labiausiai Raskevičiaus kandidatūrą palaiko tie žmonės, kuriems patinka Laisvės partijos nuosaikumas ir sudėtingu metu išlaikyta koalicija su konservatoriais visų rinkiminių pažadų atsisakymo sąskaita. Ir tai yra suprantama pozicija, bet kažin ar tokių rinkėjų gali būti daug, ir ar jie nepasirinks galų gale balsuoti už konservatorių kandidatą“, - rašo Romas Zabarauskas.  

Jam pritarė įraše minimo Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė ir Lygių galimybių kontrolierės Birutės Sabatauskaitės sugyventinė Jūratė Juškaitė, pareiškusi, kad būtina kelti atsakomybės klausimą ir klausti apie Laisvės partijos pažadus ir nuveiktus darbus. 

Panašu, jog profesionaliu gėjumi apsiskelbusiam Tomui Vytautui Raskevičiui nepavyko patenkinti Lietuvos gėjų ir lesbiečių. Vieši asmenys, kalbantys šios bendruomenės vardu, atvirai reiškia savo nusivylimą. Galimai teisus bus Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, dar 2022-ųjų pradžioje teigęs, kad T. V. Raskevičius bando apžioti daugiau nei gali.

Susiję

Tomas Vytautas Raskevičius 5040420641803819683
item