Tūkstančiai dalyvavo Lenkijoje vykusiose eitynėse už gyvybę ir šeimą

PRADŽIA NAUJIENOS BAŽNYČIOS AKTUALIJOS NUOMONĖS DVASINGUMAS IR TEOLOGIJA ASMENYBĖS VERTA ŽINOTI LAISVALAIKIUI SIEL www.laikmetis.lt Daugiau ...

www.laikmetis.lt

Daugiau nei 10 000 žmonių žygiavo Varšuvoje jau 17-ajame Nacionaliniame žygyje už gyvybę ir šeimą, kurį organizavo Gyvybės ir šeimos centras, kad parodytų, jog lenkai palaiko santuoką ir tai, kad šeima yra vyro ir moters sąjunga.

17-ajame Nacionaliniame marše už gyvybę ir šeimą Varšuvoje dalyvavo daugiau kaip 10 000 dalyvių, o keliuose kituose Lenkijos miestuose – šimtai. Dalyviai žygiavo kartu, pareikšdami savo ištikimybę santuokai kaip vyro ir moters sąjungai. Prezidentas Andrzejus Duda eitynių metu skambėjusiame kreipimesi į dalyvius teigė, kad jie „viešai liudija kilniausius idealus“.

Pasak eitynes organizavusio Gyvybės ir santuokos centro vadovo Pawelo Ozdobos, šis renginys – tai organizacijos atsakas į santuokos ir šeimos krizę, kurią sukėlė judėjimai ir programos, nuvertinančios santuoką ir šeimą arba bandančios iš naujo apibrėžti jos prasmę.

Ozdoba sakė, kad daugeliu atvejų verta „kovoti už santuokos išsaugojimą“, pasitelkiant specialistų pagalbą ir konsultacijas problemoms įveikti. Ozdoba mano, kad reikia „viešai liudyti, jog santuoka yra vyro ir moters sąjunga, svarbi ir reikalinga institucija, kuri kuria visuomenę“.

Prezidentas Andrezjus Duda eitynių metu skambėjusiame kreipimiesi į dalyvius teigė, kad jie "viešai liudija kilniausius idealus"

Eitynių dalyvių transparantuose daugiausia dėmesio buvo skiriama nacionaliniams simboliams ir gyvybės vertei, demonstrantai ragino daugiau gimdyti vaikų ir mažinti skyrybų skaičių. Taip pat buvo raginama, kad politikai priimtų įstatymus santuokos išsaugojimo ir vaikų apsaugos nuo skyrybų traumų naudai.

Daugelis eitynių dalyvių buvo tėvai su mažais vaikais, kurie žygiavo nepaisydami lietingo šalto oro. Daugelis jų sakė, kad žygiavo, nes norėjo paliudyti savo tikėjimą ir įsitikinimą, kad šeima yra svarbiausia tautos dalis.

Daugelis taip pat išreiškė pritarimą tradiciniams vyro ir moters vaidmenims šeimoje, kai vyras yra šeimos maitintojas ir suteikia motinai galimybę susitelkti į šeimą.



Susiję

Šeimos politika 7434319932379858845
item