Ordo Iuris. Laiškas dėl Briuselio žingsnių link Europos federacijos

Tai gali būti paskutinė galimybė sustabdyti „radikalią Europos Sąjungos rekonstrukciją“ – supervalstybės statybą ant mūsų tėvynių griuvėsių....

Tai gali būti paskutinė galimybė sustabdyti „radikalią Europos Sąjungos rekonstrukciją“ – supervalstybės statybą ant mūsų tėvynių griuvėsių.

Gerbiamieji draugai!

Prieš metus perspėjome, kad tuo metu prasidėjusioje „Konferencijoje dėl Europos ateities“ („CoFoE“) tik imituojamas atvirumas. Šiandien mūsų nuomonė pasitvirtino. Visapusiška Europos Sąjungos reforma, kurios tariamai trokšta patys europiečiai, pasirodo yra senos idėjos apie centralizuotai valdomą federaciją įgyvendinimas. Grėsmė mūsų nacionalinių valstybių suverenitetui ES dar niekada nebuvo tokia didelė.

Atrodo, kad šis informacinis biuletenis šiuo metu yra vienas iš nedaugelio balsų Europoje, diskutuojančių apie grėsmę ir perspėjančių apie Europos Sąjungoje įgyvendinamus pokyčius.

ES „Konferencija dėl Europos ateities“ prasidėjo 2021 m. gegužės 9 d., minint Roberto Šumano deklaracijos, kuria grindžiama Europos, kaip suverenių tautų sąjungos, integracija, metines. Paradoksalu, kad jau atskleistas „konferencijos“ tikslas buvo palaidoti puikią Roberto Šumano idėją ir įgyvendinti marksistinio ideologo Altiero Spineli, kuris tiesiogiai rašė apie tautinių valstybių likvidavimą, viziją – net jei tai būtų įgyvendinta prieš pačių europiečių valią.

„Konferencija dėl Europos ateities“ turėjo būti renginių ciklas, kuriame „piliečiai, atstovaujantys visoms socialinėms grupėms ir Europos Sąjungos kampeliams,“ per specialią interneto platformą patys išreikštų savo mintis apie bendruomenės funkcionavimą ir galimas reformos kryptis. Deja, ES ideologai visiškai kontroliavo galutinių „CoFoE“ dokumentų parengimą.

Konferencijos metu išreikštas ES piliečių nuomones ir idėjas rinko ir plėtojo 9 darbo grupės, kurioms vadovavo… ES pareigūnai. Jie nusprendė, kurie pasisakymai bus įtraukti į galutines ataskaitas.

Praeitą savaitę „Konferencijos dėl Europos ateities„ viceprezidentas Guy“us Verhofstadtas paskelbė, kad konferencijoje „patvirtinta radikali Europos Sąjungos pertvarka: vienbalsiškumo pabaiga, veto teisių panaikinimas, ES kariuomenė, viršnacionaliniai rinkimų sąrašai ir daug kitų dalykų“. Nors Guy‘us Verhofstadtas, priklausantis Europos Parlamento „Spineli grupei“, atvirai sako, kad yra „Jungtinių Europos Valstijų“ įkūrimo šalininkas, „CoFoE“ priimta bendruomenės vizija primena Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjungą, kurioje į federaciją įeinančios šalys yra bejėgės prieš žalingus ES centrinės valdžios sprendimus.

Štai kodėl mūsų ekspertai kalba apie šį procesą ir protestuoja prieš Europos sutarčių, parašytų suverenių tautinių valstybių sąjungai, pažeidimus. Jei šiuo metu kuriamas opozicinis judėjimas nesustabdys tokių ideologų kaip Guy’us Verhofstadtas, susidursime su ES centrinės valdžios diktatu, kuris atneš katastrofiškas pasekmes ne tik ekonominiais ir geopolitiniais klausimais, bet ir kels pavojų gyvybės ir sveikatos apsaugai, santuokoms, šeimoms ir mūsų vaikų nekaltumui.

Lieka vis mažiau laiko. Briuselio pareigūnai ir politikai nedelsdami ėmėsi įgyvendinti Konferencijoje priimtas prielaidas. Jau gegužės 3 d. Europos Parlamentas priėmė projektą, kuriame numatyta sukurti visos Europos rinkimų apygardą, kuri veiktų kartu su nacionalinėmis apygardomis. Atitrūkę nuo tautinės tapatybės ir ištikimi Sąjungos plėtrai, biurokratai nori sukurti natūralią politinę bazę tolesnei federalizacijai.

Taip pat buvo pasiūlyta įvesti visos Europos referendumo instituciją, pagal kurią Vakarų Europos „progresyvios“ visuomenės galėtų Vidurio Europos gyventojams primesti, pavyzdžiui, tos pačios lyties asmenų santykių įforminimą ar abortus „pageidavus“.

Naujosios ES kariuomenės kariai, skirtingai nei nacionalinių armijų kariai, turėtų paklusti ne piliečių išrinkto ginkluotųjų pajėgų vado, o ES pareigūnų, kuriems tokia demokratinė kontrolė netaikoma, įsakymams.

Šiuo lemiamu nacionalinio suvereniteto gynimo momentu „Ordo Iuris“ institutas yra vienintelė nevyriausybinė organizacija Lenkijoje, prieštaraujanti reikalavimų, keliančių grėsmę ES valstybių narių suverenitetui, įgyvendinimui. Mūsų ekspertai jau rengia išsamią „CoFoE“ rekomendacijų, turinčių įtakos ES šalių konstitucinei tapatybei, ekspertizę. Tiksliai paaiškinsime, kodėl federalistų reikalavimai turėtų būti atmesti. Analizę perduosime visiems europarlamentarams ir ES valstybių narių vyriausybėms, taip darydami spaudimą valdantiesiems ir reikalaudami, kad jie veiksmingai gintų nacionalinių valstybių suverenitetą.

Dar prieš paskelbiant „CoFoE“ rekomendacijas, Briuselyje surengėme tarptautinę konferenciją teisės viršenybės klausimais, sukurdami galimybė diskutuoti apie teisės, kurią eurokratai nuolat naudoja drausmindami konservatyvesnes tautas, viršenybę.

Prieš kelias dienas Europos Parlamento tapatybės ir demokratijos frakcijos kvietimu taip pat pasisakėme Europos Parlamente Strasbūre surengtoje diskusijoje, skirtoje siūlomiems Europos sutarčių pakeitimams, kur pateikėme kritišką „Konferencijos dėl Europos ateities“ rekomendacijų analizę. Taip pat ir toliau stebime ES institucijų darbą ir imamės atitinkamų teisinių veiksmų, kai radikalai bando į Europos teisę įtraukti „gender“ reikalavimus.

Imamės visų įmanomų veiksmų, siekdami veiksmingai ginti mūsų tėvynių suverenitetą nuo eurokratų, norinčių ant Europos šalių griuvėsių sukurti marksistinėmis prielaidomis paremtą supervalstybę, užmačių. Esu tvirtai įsitikinęs, kad kartu galime daryti veiksmingą spaudimą kai kurių ES valstybių narių vyriausybėms, kad jos laiku sustabdytų ES federalizacijos procesą.

Kol dar ne vėlu! Štai kodėl tokie svarbūs tampa mūsų teisininkų, nuosekliai siekiančių sukurti stiprią opozicijos ES federalizacijai koaliciją, veiksmai.

Susiję

Ordo Iuris 6919420602325835
item