NATO planas: leisti Rusijai ištrinti Estiją iš žemėlapio

NATO neplanuoja reaguoti į Rusijos vykdomą Baltijos valstybių užgrobimą, jei Rusija nuspręstų įsiveržti, pavyzdžiui, į Estiją. NATO planas y...

NATO neplanuoja reaguoti į Rusijos vykdomą Baltijos valstybių užgrobimą, jei Rusija nuspręstų įsiveržti, pavyzdžiui, į Estiją. NATO planas yra leisti rusams užvaldyti teritoriją ir tada bandyti išspręsti šią problemą kariniu būdu ar diplomatiškai, teigia Estija.

Trečiadienį Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas netikėtai paskelbė NATO karinio plano dalis jos šalies atžvilgiu.

Duodama interviu Financial Times Kallas pareiškė, kad dabartiniai NATO planai Baltijos šalims neįtraukia jokio tiesioginio karinio atsako į invaziją, bet numato laukimą, kai Rusija gauna pusę metų, kad paliktų Baltijos šalių teritoriją, kol įsikiš NATO.

Bet tada, kita vertus, pasak Kallas, nebebus nieko, ką atgauti.

- Tie iš jūsų, kurie lankėsi Taline, žino, kad turime savo senamiestį su šimtų metų istorija. Kartu su šimtmečių kultūros paveldu tai būtų ištrinta iš žemėlapio, tai dingtų kartu su mūsų žmonėmis, su mūsų tauta, sakė ji.

Neseniai Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas apibūdino savo šalies narystės NATO įvaizdį kaip daugiau ar mažiau beprasmišką garantiją karo atveju.

-NATO mus gins jei mes patys galėsime gintis, - tada sakė jis.

Kita vertus, Švedijos politikai įsitikinę, kad NATO narystė Švedijai yra puikus reikalas.

Šaltinis: www.friatider.se

Susiję

Pasaulis 8340675068014277483
item