Vytautas Sinica. Už partnerysčių įteisinimą padėkosime TS-LKD

Autorius yra politologas, VU doktorantas, Nacionalinio susivienijimo vicepirmininkas Žinia, šiandien Seimas po pateikimo pritarė Civilinių s...

Autorius yra politologas, VU doktorantas, Nacionalinio susivienijimo vicepirmininkas

Žinia, šiandien Seimas po pateikimo pritarė Civilinių sąjungų, taigi vienalyčių partnerysčių įteisinimui. Tai tik pirmasis iš trijų balsavimų, bet pritarta 70 parlamentarų balsuojant už, tad rizikos tikrai esama. 

Jeigu jums nėra nesvarbu, kaip Lietuvoje bus suvokiama šeima ir kokios šeimos sampratos neišvengiamai bus mokomi vaikai, pats laikas pajudėti šiuo klausimu: parašyti savo apygardos ar rinktos partijos Seimo nariams, pasirašyti peticiją prieš partnerystės įteisinimą ir paraginti tai padaryti savo aplinkos žmones: www.seimospeticija.lt

Tačiau pradžiai pažiūrėkime į balsavimą ir tai, kas lėmė tokį rezultatą. Lėmė vienareikšmiškai Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų atstovai. Galima išvedžioti kiek tik norisi, tačiau akivaizdu, kad be jų visuotino palaikymo šis projektas neturėtų jokių šansų. 

- Dauguma (daugiau nei pusė) visų balsų už partnerysčių įteisinimą buvo iš TS-LKD frakcijos - net 38 balsai. 

- Balsų už „konservatorių“ gretose buvo daugiau nei PENKIS KARTUS daugiau nei balsų prieš.

- Didelė dalis palaikiusių projektą būdami Seimo nariais ne kartą balsavo prieš partnerysčių įteisinimą ir dievagojosi jų niekada nepalaikysiantys.

- Pačios TS-LKD kaip partijos programoje (ne vienadienėje rinkimų programoje) vis dar yra įsipareigojimas remti prigimtinę vyro ir moters šeimos sampratą. Programa išimta iš partijos svetainės ir, mano kukliomis žiniomis, online neprieinama (pasitikrinsite). 

- Tai reiškia, kad absoliuti dauguma partijos atstovų balsuoja ne tik prieš savo partijos lozungus, bet ir prieš programines nuostatas. Ironiška, kad stebimasi, kodėl 2-3 liberalų sąjūdžio atstovai balsuoja prieš partnerystes, tarsi prieš partijos nuostatas. TS-LKD frakcijoje prieš partijos nuostatas balsuoja beveik visi ir nė šuo nesuloja, niekas nesistebi. 

- Pernai ar kada po internetą sklandė plakatas, pervadinantis šią partiją į TS-LGBT. Faktiškai galima nesvyruojant konstatuoti, kad tai pagaliau įvyko, nebėra vietos diskusijai. Tai nėra kelių nuomonių, kelių srovių, kažkokia ten skėtinė partija. Tai yra LGBT reikalavimus vieningai pildanti partija.

- TS-LKD atstovai iki šiol apsimeta, kad esama kažkokio ryšio su Bažnyčia, jos mokymu, yra jį atstovaujantis sparnas. Tas sparnas - 7 žmonės iš 50? Didieji partijos krikščionys kaip A. Navickas ar M. Lingė, dar geriau, partnerystės projektą Seimui pristačiusi ir praktikuojančia katalike save pavadinusi J. Sėjonienė negali nežinoti, kad Bažnyčia yra tiesioginiu tekstu uždraudusi katalikais save laikantiems politikams balsuoti už bet kokias vienalytes sąjungas, kad ir kaip jos bebūtų pavadintos. Bus įdomu, ar vėl tylės Bažnyčia, stebėdama šį dviveidystės spektaklį. 

- Tie septyni iš penkiasdešimties TS-LKD atstovų balseliai prieš partnerystę nieko nekeičia. Žinoma, sąžinei gerai balsuoti prieš blogą sprendimą, tačiau faktinis to rezultatas tėra dūmų uždanga ir pagalba spektakliui, neva TS-LKD yra kažkokia skėtinė partija su keliais sparnais ir tradicinių pažiūrų atstovavimu. 7/50 nėra joks atstovavimas ir joks sparnas. Norėčiau pamatyti tokių proporcijų paukštį. Teisingai balsuojantieji TS-LKD nariai yra išnaudojami parduotoms vertybėms pridengti ir negali to nesuprasti. 

- Jeigu Lietuvoje karo fone netikėtai būtų įteisintos vienalytės „šeimos“, nėra abejonių, kad dėl to būtų kalta TS-LKD ir tik ji - visas likęs Seimas kartu niekada nė iš tolo negalėtų to padaryti. 

nepamirškite peticijos: www.seimospeticija.lt

Susiję

Vytautas Sinica 4914573572479108651

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tai gal galima leisti jiems tą partnerystę, bet tuo pačiu įstatymu draudžiant - trumpai, aiškiai ir vienareikšmiai - įsivaikinti.

Anonimiškas rašė...

TS ne konservatoriai, tik mirusi partija. Amen, tesiilsi per amžius.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Niekaip neįmanoma - pasiskųs eurosajūzui dėl "diskriminacijos", ir anie lieps leisti VISKĄ. Beje, tai dar ne viskas - privalės būti pakeistos ir švietimo programos: štai, "delfiai" jau krykštauja, kad švedai "sėkmingai nugalėjo hamafuobiją", ir dabar jų darželinukai jau "žino", kad "homosantuokos" yra gėris. Jei manote, kad pas mus vaikai nebus atitinkamai "šviečiami", manykite iš naujo. Galų gale, net spėlioti neverta - pasižiūrėkite, kas su vaikais daroma Vakaruose. Beje, man kažkaip smalsu patapo, ar mėnuo, kurio pirmoji diena yra Vaikų gynimo diena, paskelbtas "vaivorykštiniu" atsitiktinai?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Deja, nesiilsi, o kenkia valstybei - ir LABAI aktyviai.

Anonimiškas rašė...

tragikomiškiausia, kad per sekančius rinkimus vėl subėgs davatkėlės, tremtinių, politkalinių organizacijų nariai, patriotai, šauliai ir etc. ir vėl nubalsuos už konservus kadangi klebonėlis nuo sakyklos taip liepė, kadangi anie yra didžiausi tradicinių vertybių gynėjai ant Lietuvos :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Va, va. Liūdna, bet tiesa. Zombių, deja, pilna.

item