Tomas Viluckas. Apie tikras ir netikras Vakarų vertybes

Skirkite 1,2 proc. GPM paramą jaunimo sambūriui „Pro Patria“.  Instrukcija nuorodoje .  www.laikmetis.lt Suomijos teismo sprendimas išteisin...

Skirkite 1,2 proc. GPM paramą jaunimo sambūriui „Pro Patria“. Instrukcija nuorodoje

www.laikmetis.lt

Suomijos teismo sprendimas išteisinęs šios šalies parlamentarę Paivi Rasanen (Peivi Resenen) dėl jos požiūrio į homoseksualius santykius yra svarbus ne tik Suomijos teisei, bet ir mums atsidūrusiems vertybinių kovų sūkuryje.

Prisiminkime – Helsinkio apygardos teismas konstatavo, kad jis „nėra kompetentingas interpretuoti biblines sąvokas“. Kitaip tariant, tie kas vadovaujasi Biblijos požiūriu į  homoseksualius santykius (jis vienareikšmiškai neigiamas) negali būti dėl savo pažiūrų teisiškai persekiojami, nes Biblijos teiginių teisininkai dėl savo žinių ribų yra nepajėgūs aiškinti.

Tad kai krikščionys sako, kad homoseksualūs santykiai yra nuodėmė, jie tik laikosi biblinio mokymo. Jie turi teisę norėti, kad jų vaikai nebūtų mokomi apie homoseksualių santykių „normalumą“ ir siekti politinėmis priemonėmis, kad nuodėmė nebūtų legalizuota.

Atrodytų viskas turėtų būti aišku, bet tokio požiūrio šalininkai Lietuvoje valdančiųjų, didžiųjų žiniasklaidos kanalų, leftistinių apžvalgininkų, influencerių yra vadinami putinistais, kremliniais, vatnikais, Vakarų vertybių niekintojais, kitaip tariant, – valstybės išdavikais.

Mat V. Putinas kūrė tradicinių ir šeimos vertybių saugotojo įvaizdį ir ne kartą kartojo, kad liberalios vakarietiškos vertybės yra pasenusios. Ir jei tradicinės bei šeimos vertybės jums svarbios, jei manote, kad politinį liberalizmą gali sėkmingai keisti krikščioniškoji demokratija, tai Ingridos Šimonytės dvaro „politologų“ mikliai būsite įrašyti į V. Putino vedamos penktosios kolonos gretas.

Šią demonišką M. Laurinavičiaus, P. Jurkevičiaus, S. Malinausko ir kompanijos dialektiką didžiuliais mastais tiražuoja pagrindiniai šalies informaciniai kanalai. Tokia toksiška nuomonė nesąžiningai brukama mūsų žmonėms, užsiimama tiesioginiu visuomenės kiršinimu, nes du jos trečdaliai yra paprasčiausiai išvadinami V. Putino pasaulėžiūros šalininkais.

Ir visai nesvarbu, kad naujienų agentūros BNS kovo d. pranešime skaitome: „Romos centre įvairios organizacijos dalyvavo didžiulėje „taikos procesijoje“, protestuodamos ne tik prieš V. Putiną, bet ir prieš NATO. „Bazėms ne! Kareiviams ne! Italiją iš NATO!“, – skandavo pacifistai nešdami prieš save didelę vaivorykštės spalvų vėliavą.

„Tai tikriausiai viena pirmųjų tikrų demonstracijų už taiką“, – AFP sakė italų karikatūristas, aktorius ir rašytojas Vauro Senesi. „Čia niekas netiki, jog sukursime taiką ginklais, kad sukursime ją siųsdami ginklus vienai iš šalių (Ukrainai – BNS)“.

Tikrai LGBT veikėjai yra patys gryniausi europietiškų vertybių gynėjai, parklupdysiantys V. Putino kariauną ant kelių…

Ir visai nesvarbu, kad Biblija su savo teiginiais apie homoseksualius santykius buvo parašyta dar gerokai prieš V. Putinui atsirandant šiame pasaulyje.

Ir visai nesvarbu, kad iki pat devyniasdešimtųjų metų vienalyčių partnerysčių visai nebuvo Europos įstatymų leidyboje. Tad ši „vakarietiška vertybė“ yra palyginti naujas reiškinys, nesiekiantis nei pusė amžiaus. Vakarai be šios „vertybės“ sėkmingai egzistavo porą tūkstančių metų, kol V. Putino dar niekas nesapnavo košmaruose.

Ir visai nesvarbu, kad atsižadėję savo krikščioniškos tapatybės, šeimą pavertę tik emociniais saitais, iškeitę savo pasaulėvaizdį į marksistinį mąstymą atidavėme „rusiško pasaulio“ ideologams ginklus tiesiai į rankas.

Minėtasis Helsinkio apygardos teismas savo nutartyje teigia, kad P. Rasanen siekė tik ginti vyro ir moters, šeimos ir santuokos sampratą. Teismas konstatavo, kad nors kai kurie žmonės mano, kad šie teiginiai yra įžeidžiantys, bet „kišimuisi į saviraiškos laisvę ir jos ribojimui turi būti svarbesnė socialinė priežastis“.

Ar būtent žodžio ir saviraiškos laisvė ir nėra toji esminė vertybė mus skirianti nuo autoritarinių režimų Rytuose? Lietuvoje vyraujantis kitaminčių marginalizavimas, gebelsinės propagandos metodai, oponentų žeminimas viešoje erdvėje nėra vakarietiškos kultūros bruožai. Laisvė yra per daug brangi, kad ji būtų paversta apgailėtina asmens orumo imitacija

Tad kas yra tikrieji Kremliaus metodų šalininkai Lietuvoje? Kyla visokių minčių.



Susiję

Tomas Viluckas 7188153553787851861

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Metamorfozės. Anksčiau žmones nepalaikančius šiknakrušių poravimosi, gerbiamas Viluckas vadino talibais.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gal kokią nuorodą galima būtų?

Anonimiškas rašė...

Prisimenu, kai popiežius pareiškė palaikymą homikams, bernardinai, Ališauskai ir tame tarpe Viluckas užstojo popiežių. Ir tikrai man užkliuvo Vilucko pavartotas talibano vardas. Tai buvo prieš kokius 3-5 metus. Internete negaliu atrasti, nes internetas tam ir reikalingas, kad neliktų atminties. Tą Vilucko rašinį perkaičiau Tiesos.lt. Iš kitos pusės Viluckas teigiamai nustebino su savo laikmetis.lt. Gal į protą atėjo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, "bernardinai" tai VISIŠKAI "savo stiliuje" būtų, bet iš T. Vilucko kiek netikėta būtų. Antra vertus, yra tokia "partij... tfu, pardon, popiežius neklysta!" "tikinčiųjų" (rašau su kabutėmis, nes jie į instituciją, o ne į Dievą tiki) kategorija, kuriems bergoglio žodis yra praktiškai Dievo žodis. Nežinau, ar T. Viluckas vienas tokių buvo. Bet kokiu atveju, smagu matyti, kad jis dabar TOKIUS tekstus rašo.

Anonimiškas rašė...

>Pikc Kažinkavičius, 2022-04-15 13:24
Neskiriame Kūrėjo, Jo Kūrinijos, Jo nurodymų, kaip gyventi, nuo labai skirtingo lygio, troškimų ir tikslų žmonių užvaldytos bažnyčios.

item