Daugiau kaip 70 vyskupų įspėja dėl Vokietijos Sinodinio kelio

www.laikmetis.lt Daugiau kaip 70 kardinolų ir vyskupų iš įvairių šalių (daugiausia iš JAV, Tanzanijos ir Kanados) paskelbė „brolišką atvirą ...

www.laikmetis.lt

Daugiau kaip 70 kardinolų ir vyskupų iš įvairių šalių (daugiausia iš JAV, Tanzanijos ir Kanados) paskelbė „brolišką atvirą laišką“ Vokietijos vyskupams, kuriame įspėja, kad dabar vykstančio proceso, vadinamo Sinodiniu keliu, metu siūlomi radikalūs Bažnyčios mokymo pakeitimai gali privesti prie jos skilimo.

Laiške išreiškiamas „augantis susirūpinimas dėl viso Vokietijos Sinodinio kelio pobūdžio“, kuris, pasak pasirašiusiųjų, sukėlė painiavą dėl Bažnyčios mokymo ir atrodo labiau orientuotas į žmogaus, o ne į Dievo valią.

„Neįsiklausydami į Šventąją Dvasią ir Evangeliją, Sinodinio kelio veiksmai kenkia Bažnyčios autoriteto, įskaitant popiežiaus Pranciškaus, patikimumui, krikščioniškajai antropologijai ir lytinei moralei bei Šventojo Rašto patikimumui“, – teigiama laiške.

Taip pat priduriama: „Sinodinio kelio nutarimai žvelgia į Bažnyčią ir jos misiją per pasaulio, o ne per Šventajame Rašte ir autoritetingoje Bažnyčios Tradicijoje apreikštų tiesų prizmę.“

Šis vyskupų laiškas buvo paskelbtas antradienį. Iš pradžių jį pasirašė 49 Jungtinių Valstijų vyskupai. Vėliau prisijungė dar 19 iš Afrikos, tarp kurių 14 yra iš Tanzanijos. Laiško rengėjai nurodė elektroninio pašto adresą – [email protected], kuriuo naudodamiesi kiti vyskupai gali pridėti savo pavardes prie dokumento.

Tarp tarpsirašiusiųjų dokumentą yra tokie gerai žinomi prelatai kaip kardinolai Francis Arinze, Raymondas Burke’as, Wilfredas Napieras, George’as Pellas, San Francisko arkivyskupas Salvatore Cordileone ir Denverio arkivyskupas Samuelis Aquila.



Susiję

Religija 8989597352394478718

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Vokietijos Bažnyčia visiškai politizuota. O kokia ta jų politika, aiškinti nereikia.

Anonimiškas rašė...

O Kremliaus nupirkta Prancūzija? Nuo seno Kremliaus kišenėje sėdinti ir jau niekada nesugebėsianti skolų jam grąžinti ponia Lepienė? (Beje, ji žino, kaip Kremlius su jo nepatenkinančiais susitvarko? Nemcovo, Litvinovo, Navalno pavardės nieko nesako?)
O kažkuo prisiviliotas p. Makronas, norintis atkalbėti Zelenskį nuo ,,negražių" frazių vartojimo Kremliaus adresu (karas, Kremliaus fašizmas, karo nusikaltimai ir pan.)? - Apie Kremliuų ir su Kremliumi PRIVALOMA švelniai, lyg su murkiančiu katinėliu kalbėti...

Anonimiškas rašė...

• LOGIN 2022: LGBT bendruomenės balsu tapusi mama: šiandien kalbėti šia tema man visiškai nebebaisu (Apie konferenciją)
− delfi.lt/video/laidos/login/login-2022-lgbt-bendruomenes-balsu-tapusi-mama-siandien-kalbeti-sia-tema-man-visiskai-nebebaisu.d?id=89986567

Anonimiškas rašė...

O kas jai belieka.

Anonimiškas rašė...

Prieš Makrona KGB turbut turi kompramata ir grasina paviesinti pries rinkimus. Nes labai jau itartinai greitai "didysis europietis" Kremliaus vasalu patampa ir 8 kartus i Kremliu skambina. Kad prancūzai yra nevisapročiai tą mes jau nuo 1939m. žinom.

item