Linas Karpavičius. Leninas ir seksualinė revoliucija

Lietuva nenumaldomai artėja prie vieno įvykio. Jei pavyks jį prastumti, virš Lietuvos saulė švies skaisčiau, NATO gins Lietuvą daug įnirting...

Lietuva nenumaldomai artėja prie vieno įvykio. Jei pavyks jį prastumti, virš Lietuvos saulė švies skaisčiau, NATO gins Lietuvą daug įnirtingiau, 5-as NATO straipsnis bus pastovioje aktyvavimo būsenoje. Ginti Lietuvą visi eis tiesiai iš LGBT maršo. O tai nepaprastai sustiprins mūsų saugumą. Štai taip ar panašiai mes eliminuosime Putino grėsmę galutinai ir visam laikui. Tai išsvajotasis, išnešiotasis ir išgimdytas vienos lyties asmenų partnerystę įteisinantis, Partnerystės įstatymas.

Tai yra tiesioginė, vakarų pasaulį 7-8 dešimtmečiuose supurčiusios, seksualinės revoliucijos išdava. Tačiau tai tik antroji revoliucija, o pirmoji įvyko... Sovietinėje Rusijoje. Tad grįžtame prie jos autorių ir istorijos. Sovietų Rusija buvo pirmoji valstybė pasaulyje dekriminalizavusi ir legalizavusi homoseksualius santykius ir paskelbusi karą įprastos šeimos institutui.

Mažai kas žino, kad pirmieji sovietų valdžios nutarimai, be dekretų „Dėl taikos“ ir „Dėl žemės“, buvo Lenino dekretai „Dėl santuokos nutraukimo“ ir „Dėl civilinės santuokos“.

Visi pamiršta, kad Spalio revoliucija yra ne tik politinė ir ekonominė, bet ir seksualinė. Po dekreto „Dėl žemės“ buvo priimti dekretai, kurie labai buvo svarbūs Leninui. Būtent, tokie ir yra dekretai „Dėl santuokos nutraukimo“ ir „Dėl civilinės santuokos“, bei senojo baudžiamojo kodekso panaikinimas dekriminalizavęs tos pačios lyties asmenų santykius. Tai truko iki 1934 kovo 7 dienos.

Taigi, aprašyta Ilfo ir Petrovo „Seksualinių reformų lyga“ tikrai nėra jų išsigalvojimas, ši lyga tikrai egzistavo. Ši lyga sakė, kad SSRS yra labiausiai seksualiai išsilaisvinusi ir pažengusi valstybė. Kai buvo priimtas dekretas „Dėl civilinės santuokos“, gruodžio 19 d., Petrograde įvyko lesbiečių ir prostitučių paradas, kuris vėliau virto kasmetiniu. Garsioji Lenino frazė „Taip, tęskite draugai!“ (Так держать, товарищи!), buvo ištarta būtent po šio renginio.

Leninas suformulavo savo poziciją šiuo klausimu, teigdamas: „Komunizmas turi atnešti ne asketiškumą, o gyvenimo džiaugsmą ir žvalumą nulemtą lytinio gyvenimo pilnatvės“. O sekdamas Markso ir Engelso pėdomis, Rusijos proletariato lyderis reikalavo skyrybų laisvės kaip būdo stiprinti šeimos ryšius „demokratiniais pagrindais“. Seksualinė laisvė buvo traktuojama kaip vienas proletariato revoliucijos iškovojimų.

Po revoliucijos Rusiją užvaldė visiška moralės laisvė. – „Šalin gėdą!“ – pagal šį šūkį visoje šalyje vyko masinės demonstracijos. Į gatves išėjo visiškai nuogi žmonės. Maskvoje demonstrantai per Raudonąją aikštę žygiavo be drabužių ir tik per petį perjuostais raudonais raiščiais. Ideologinis nuogų komunizmo statytojų įkvėpėjas buvo aršus bolševikas ir Leono Trockio sąjungininkas – Karlas Radekas, asmeniškai vadovavęs nuogų proletarų kolonoms. Atrodo, kad iš čia ir kilo gėjų ir kitų seksualinių mažumų procesijų mada.

Dvidešimtaisiais metais seksualinis šėlsmas pagavo daugiausia jaunus žmones. Šeima ir santuoka buvo paskelbtos buržuazinėmis relikvijomis. Kartkartėmis pasirodydavo vietinių dekretų dėl moterų nacionalizavimo, taip pat dėl seksualinių komunų kūrimo. Ypač pasižymėjo komjaunuoliai. Jei komjaunimo narė atsisakydavo permiegoti su draugu, ji buvo pasmerkta ir paskelbta mieščione. Taip moteris buvo paverčiama pasitenkinimo objektu.

Madinga tapo „Vandens stiklinės“ teorija, atsiradusi dar Šopeno ir Žorž Sand romano laikais: „Meilė, kaip stiklinė vandens, duodama tiems, kurie jos prašo“. Tiesa, meilė, naujai atsivertusio sovietinio jaunimo supratimu, daugiausia reiškė seksą, o vyrų ir moterų santykiai buvo redukuoti iki gyvuliško poreikio, kurį reikia patenkinti be jokių „sąlygų“.

Atsiranda tokie šūkiai: „Žmonos, draugaukite su savo vyro mylimosiomis“, „Gera žmona pati išrenka vyrui tinkamą mylimąją, o vyras rekomenduoja savo bendražygius žmonai“, „Kiekvienas komjaunuolė privalo sutikti, kitaip ji yra buržuazinė miesčionė“, „Kiekvienas komjaunimo narys gali ir privalo tenkinti savo seksualinius potraukius“.

1923 metais bent pusė gimusių vaikų gimė ne santuokoje. Pats santuokos įregistravimo ir skyrybų procesas užtruko vos kelias minutes, tačiau vėliau Santuokos įstatymų kodeksas visiškai supaprastino ir šį procesą – sutapatino neįregistruotą santuoką (partnerystę) su registruota.

Revoliuciniai visuomenės elementai, kurių patriarchalinėje valstietiškoje Rusijoje buvo mažuma, noriai priėmė naujas žaidimo taisykles seksualiniuose santykiuose. Revoliucinėje Maskvoje viešėjęs rašytojas Herbertas Velsas nustebo, „kaip paprasta buvo su seksu nugalėjusio socializmo šalyje“.

Progresyvioji Aleksandra Kolontai rašė: „Istorija niekada nežinojo tokios santuokinių santykių įvairovės: santuoka tradicinėje šeimoje ir trumpalaikiai laisvi santykiai šalia, slaptas svetimavimas santuokoje ir atviras merginos gyvenimas su mylimuoju, įprasta santuoka, santuoka trise ir netgi sudėtinga keturių asmenų santuokos forma“.

Žinomos dvi vienos lyties asmenų „vestuvės“ įvyko 1920 m., pačiame Petrogrado centre, Officerskaya gatvėje. Tarnautojas Georgijus Andrejevas vedė jauną manufaktūros darbuotoją Denisą Nesterenko, pravarde Dina. Antrosios „vestuvės“ įvyko 1921 m. sausį. Ją organizavo jaunas partietis, ČK agentas, Baltijos laivyno jūreivis Afanasijus Šauras. „Vestuvės“ vyko pagal visas tradicijas ir su tėvų palaiminimu. Jose dalyvavo 95 žmonės, dauguma raudonarmiečiai, jūreiviai ir milicininkai.

Buvo ir daugiau vestuvių, tačiau apie kitas liko tik atgarsiai. Visos jos nebuvo oficialiai registruojamos ir priminė daugiau vaidinimus.

Trečiojo dešimtmečio pradžioje padėtis pasikeitė. 1933 metų liepą prasidėjo pirmieji areštai ir sodinimai. Iš viso „Leningrado homoseksualų byloje“ buvo suimti 175 žmonės. Kadangi dauguma šios bendruomenės asmenų buvo karinio laivyno jūreiviai, sovietinės tarnybos gaudavo daug skundų, kad tai kenkia karinio jūrų laivyno kovingumui ir galiai.

Jau nuo 20-ųjų metų vidurio (tik 1934 m. homoseksualizmas paskelbtas už įstatymo ribų) pradedama jausti, kad šalis pavargo nuo seksualinės bakchanalijos. Maždaug nuo 1925 metų pradėta keisti padėtį. Tai lėmė keletas priežasčių. Pirma: didėjo venerinių susirgimų. Antra: daugėjo beglobių vaikų. Trečia: abortai pasiekė katastrofinius mastus. Trys abortai vienam gimusiam vaikui. Ketvirta, svarbiausia priežastis: moralinis palaidumas grėsė valstybės vidaus tvarkai ir egzistencijai, nes dauguma šio reiškinio dalyvių buvo valstybės tarnautojai ir pareigūnai. O valstybė dar buvo reikalinga pagrindinei užduočiai atlikti – įvykdyti pasaulinę revoliuciją.

Vyro ir moters santykiai buvo grąžinti į įprastus rėmus. Nudistų draugijos išvaikytos ir uždarytos. Laisvos meilės ir ištvirkimo liepsna pamažu užgesinta. Imta smerkti ištvirkimą ir seksualinį palaidumą. Buvo grįžta į įprastą gyvenimą. Taip baigėsi pirmoji pasaulyje seksualinė revoliucija, o nauja, su šūkiu „Make love not war“ įvyko Europoje ir Amerikoje tik po keturiasdešimties metų. Taigi Rusiją pagrįstai galima laikyti ne tik pirmosios pasaulyje socialinės, bet ir seksualinės revoliucijos tėvyne.



Susiję

Šeimos politika 2521868963712200643

Rašyti komentarą

18 komentarų

Pikc Kažinkavičius rašė...

Manyčiau, labai tikėtina, kad būtent dėl to, jog sovietai buvo praktiškai patyrę moralinio palaidumo grėsmę valstybės vidaus tvarkai ir egzistencijai, jie taip dosniai rėmė iš Vokietijos pabėgusių žydų neomarksistų grupuotės, žinomos "Franfurto mokyklos" vardu, Vakaruose (pirmiausia, JAV) "įžiebtą" "seksualinę revoliuciją".

Anonimiškas rašė...

Na, Kremliaus pasakoriau, kur tas dosnumas, kaip rėmė, ar yra dokumentai tai patvirtinantys? Ar tiesiog žiūrėdamas Moskva.Kreml.Putin laidą sugalvojai?

Sėlis rašė...

Kaip ten oras Peru?

Anonimiškas rašė...

21:18, o kaip oras iš Putlerio bezdalynės, jau apsinešei?

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2022-04-01 02:21

Peru ir yra putlerio bezdalynė, sukruštas kacape. Kurios dalies tu vėl nesupranti? Kaip oras klausiau, rusofaši?

Anonimiškas rašė...

Kaip suprantu, tai Sėlis ir yra šio feiko autorius Linas :-)

Anonimiškas rašė...

Sėlis 2022-04-01 06:42

Po kiek bulbos Minske, sukruštas penktakoloni po patrioto kauke?

Anonimiškas rašė...

Kaip išvis drįsta kritikuoti lgbt ir susieti su sovietais. Vakarinės vertybės yra šventos. Visi kas mano kitaip yra kremliaus agentai.Ir išvis privaloma tvarka reiktų įvesti lgbt procedūrinius,paskaitų kabinetus darbovietiese, kur būtų tiesiogiai išpažįstamos vakarinės vertybės, o kad tenkintu ir tikruosius patriotus privaloma tvarka sugiedoti Ukrainos, Lietuvos himnus bei paskaityti Šuchevičiaus, Banderos idėjas, taip pat tokie kabinetai būtų skirti privalomam atsižymėjimui,o atėjus laikui vakcinuoti, atvykę medikai vakcinuotų. Tokie procedūriniai kabinetai pirmiausiai galėtų atsirasti valstybinėse įstaigose.O vėliau tokią praktiką privaloma tvarka įvesti į visą privatų sektorių su valstybės finansavimu.Tokiu būdu valstybė išsivalytų iš tamsos,putinistų,antivakserių, išstumtų juos į paraštes arba į mordorą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Neplakite neomarksistinio marazmo į vieną krūvą su Ukrainos klausimu - tas brudas Ukrainos patriotams yra tiek pat šlykštus, kiek ir Lietuvos patriotams. "Alternatyvioje tikrovėje" gyvenantys Vakarų leftardai kliedi, kad ukrainiečiai iš tikrųjų kovoja ne už savo tautą ir valstybę (t.y. grynai NACIONALISTINIUS tikslus), bet už "tepaluotos balos spalvų" paradus, transvestitų "tiaisias" lįsti į moterų tualetus, mažamečių tvirkinimą ir pan. "šyzą" - bet užtenka išgirsti, kaip ukrainiečiai vadina agresorius (aha - "pidorasy"),kad nekiltų klausimų dėl jų požiūrio į "vakarietiškas viartibias". ;)

Anonimiškas rašė...

Tai nūdienos mūsų valdžiukė lyg iš Lenino kišenės traukta. Biškį šimtmečiu atsilikusi ideologija, bet juk nauja – tai gerai užmiršta sena

Anonimiškas rašė...

Papildoma medžiaga šiam straipsniui:

europerenaissance.com

Sėlis rašė...

Valink laivo kryptimi, kacape.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2022-04-01 15:27

KAIP. ORAS. PERU. TU. ŠŪDU. DVOKIANTIS. DEGRADE?

Anonimiškas rašė...

Skaitėte?
• Saulius VARNAS: Ar tikrai karai bus amžini žmonijos palydovai?
− respublika.lt/lt/naujienos/nuomones_ir_komentarai/bus_isklausyta/saulius-varnas-ar-tikrai-karai-bus-amzini-zmonijos-palydovai/
• Neduok Dieve, gyventi „žymių žmonių“ laikais
− respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/neduok-dieve-gyventi-zymiu-zmoniu-laikais/
„Neseniai paaiškėjo, kad premjerės Ingridos Šimonytės autoritetas, regis, yra Šurajevas. Iš anksčiau žinome, kad Tapinas yra Viktorijos Čmilytės-Nielsen autoritetas. … “
,,Gyvybės kultūra remiasi įsakymu „Gerbk savo tėvą ir motiną"
• Laisvės partija dekriminalizuoti „žolytę“ neatsisako
− respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/laisves-partija-dekriminalizuoti-zolyte-neatsisako/
• Filosofė Nida Vasiliauskaitė: Susitaikymo nebus, negali ir neturi būti
− respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/filosofe-nida-vasiliauskaite--susitaikymo-nebus-negali-ir-neturi-buti/

Anonimiškas rašė...

Sėlis yra kremlinis dirbtinio intelekto botas. Kad ir protingesnis už Liną Karpavičių, bet vistiek bukas, kaip bambukas. Jis sukurtas tarnauti Kremliui ir čia dirba provokatoriumi, todėl neprasidėkite su juo - jokios prasmės ginčytis su dirbtiniu intelektu ir jam ką nors įrodinėti. Jo tikslas provokuoti.

Unknown rašė...

Bet nesakykite, Ukraina būtent ir veržiasi į sodomitinius Vakarus. Tegu dauguma (galbūt) ukrainiečių tebepripažįsta tradicines vertybes, bet gavę "laisvę" jie neišvengiamai susidurs su visomis tenykštėmis vaivorykštės spalvomis, kurios daugeliu atvejų yra patobulintas bolševikų seksualinės revoliucijos palikimas. Nieko naujo. O lietuvių žiniasklaida kaip visada mužikiška, nekultūringa, silpnaprotiška. Tik čia, net keista, kažkoks užutėkis. Jei ne tie kvailių tūžmingi komentarai. Neblogas straipsnis, Linai. Kitų neskaičiau.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, Ukraina ten veržiasi ne dėl sodomijos ir kitų "vakarietiškū viartibiū" - bet taip, rizika yra, juolab, kad Vakarų neomarksistai garantuotai kiš nagus prie Ukrainos jaunimo ir ypač vaikų, o degraduoti visada yra lengviau, negu tobulėti. Antra vertus, turtingas Ukrainos kultūrinis ir religinis palikimas, manau, padės jiems atsispirti gyvulinimui, o kad tai įmanoma, rodo ir Lenkijos pavyzdys. Beje, ta pati Lenkija būtų natūrali Ukrainos sąjungininkė pastarosios įstojimo į sajūzą atveju, kas irgi palengvintų priešinimąsi neobolševikiniam marazmui.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2022-04-04 23:58

Jei kažką nori įrodyti, kalbi argumentų kalba, o ne ateini tik dergliotis prigožino trolių stiliumi. Iš jūsų prorusiškų botų jokios konstruktyvios diskusijos, o tik nuolatinės mantros apie mylimą putlerį, išsvajotąją uRodiną beigi išmintingąjį kremlių. Nu dar susirūpinimas dėl Sinicos seksualinio gyvenimo. Todėl ir atsakas jums toks, kokį rašistai ir burliokai tik supranta. Ko dar pykstat? Ir aš čia pagal jumis skaitausi esantis botas ir provokuoju? Ir ką išprovokavau jumyse, kremliašūdžiai? Nenuilstamą norą galutinai išnaikinti visus nacius ir banderovcus? Jūs prakeikti putleristai vieną dieną sulauksite savo vado likimo: stipsite kur pagriovy apgriaužti ir apmyžti šunų.

item