Jūratė Laučiūtė. Ar reikia velniui advokato?

Kas nėra girdėjęs posakio apie velnio advokatą? Prisiminiau jį, klausydamasi/žiūrėdama, kas vyksta Ukrainoje ir bandydama analizuoti bei ver...

Kas nėra girdėjęs posakio apie velnio advokatą? Prisiminiau jį, klausydamasi/žiūrėdama, kas vyksta Ukrainoje ir bandydama analizuoti bei vertinti gaunamą informaciją. Ir štai, ketvirtą karo dieną ėmiau įžvelgti kai kuriuos teigiamus rezultatus, kurie vargu ar būtų taip ryškiai ir taip greit išsirutulioję, jei ne Rusijos Prezidento, kurio šiandien daug kas nevadina kitaip, o tik velniu, sukeltas  karas Ukrainoje.

Primenu, jog velnio advokatas (lotyniškai „advocatus diaboli“) yra asmuo, kuriam Romos katalikų bažnyčia pavesdavo oponuoti svarstant, ar verta vieną ar kitą asmenį paskelbti šventuoju. Velnio advokato užduotis buvo  sutrukdyti kanonizacijai, mėginant surasti  argumentus, įrodančius, jog asmuo nevertas šventojo vardo. Ir tik tada asmuo būdavo pripažįstamas šventuoju, jei velnio advokatui nepavykdavo rasti rimtų argumentų, įrodančių, jog to daryti neverta.

Na, o mano vaidmuo šiek tiek kitoks, kas ir suprantama, nes kalbu ne Bažnyčios vardu ir ne jos teisės lauke. Aš tik noriu  „padėkoti‘ V. Putinui už kai kuriuos teigiamus poslinkius Ukrainoje ir pasaulyje, kurie parodo, kad kartais ir velnias būna naudingas. Kitaip kam jo būtų prireikę mūsų didžiajam ir neklystančiajam Kūrėjui?! 

Todėl:

Ačiū V.Putinui už Ukrainą, už UKRAINIEČIŲ TAUTĄ. Ne jis buvo jos kūrėjas, bet jis padarė viską, kad ukrainiečiai taptų DIDVYRIŲ TAUTA, narsumo bei patriotizmo pavyzdžiu visam pasauliui!

Ačiū V.Putinui už tai, kad jis padarė viską, kad pažadintų VOKIEČIŲ SĄŽINĘ, kad ir jie savo politikoje imtų vadovautis ne vien tik "savi marškiniai arčiau kūno“ tipo interesais, bet ir sąžiningu protu!

Ačiū V.Putinui už tai, kad ne be jo "pastangų" Ukrainoje iškilo PREZIDENTAS Volodymyras ZELENSKIS, tapęs pavyzdžiu visiems pasaulio prezidentams, savimi liudijantis, jog Prezidentas - ne tik tas šalies vadovas bei valstybės karinių pajėgų vadas, kuris atiduoda įsakymus pulti ir žudyti, bet ir pats daro tai, ką daryti liepia kitiems: su ginklu rankose GINA savo šeimą, savo šalį!

Ačiū V.Putinui  už tai, kad jo agresija pasauliui atvėrė akis, kad pamatytų, kokie yra tikrieji KARO PABĖGĖLIAI: moterys su vaikais, žmonės, kurie nepajėgia su ginklu rankose ginti savo šalies nuo agresoriaus. O VYRAI nebėga. Lieka savo šalyje ir visomis jėgomis ją gina! 

Na, o jei kam visgi liežuvis neapsiverčia padėkoti tam, kurį daugelis pasaulyje vadina velniu, nieko tokio. Galite kartu su visa garbę ir  taiką branginančia žmonija pasakyti:

Slava Ukraïni!!!


Susiję

Jūratė Laučiūtė 6321390518645138231

Rašyti komentarą

item