E. Macronas: nevakcinuoti asmenys nėra piliečiai

www.laikmetis.lt Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas prancūzus, kurie atsisako skiepytis išvadino „ne –piliečiais“. Taip pat atskleid...

www.laikmetis.lt

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas prancūzus, kurie atsisako skiepytis išvadino „ne –piliečiais“. Taip pat atskleidė savo strategiją kaip „užknisti“ neskiepytus.

Dienraščiui Le Parisien paskelbė interviu su šalies prezidentu, kuriame jis teigė, kad nepalaikys privalomo skiepijimo, tačiau imsis „drakoniškos diskriminacijos ir socialinių suvaržymų“.

„Nesiųsiu į kalėjimą, per jėgą nevakcinuosiu, bet, atleiskit už žodyną, aš juos užknisiu. Reik jiems pasakyt kad nuo sausio 15 nei vienas, kuris nepasiskiepijot, neisit į restoraną, kiną, negalėsit prisėst kavos išgert.“

Prancūzijoje pirmomis dvejomis vakcinos dozėmis yra paskiepyta virš 90 procentų gyventojų nuo 12 metų amžiaus. Net pagal atnaujintas tikinčiųjų kolektyvinio imuniteto galimybe prognozes, tokio skaičiaus turėjo užtekti kolektyviniam imunitetui susidaryti. 

E. Macronas interviu dar neatskleidė ar sieks antrosios kadencijos šių metų balandį. Visgi, jau sulaukė oponentų kritikos. Jo pagrindinė varžovė 2017, Nacionalinio aljanso lyderė Marine Le Pen socialiniame tinkle „Twitter“ pasmerkė tokius prezidento žodžius. „Respublikos Prezidento vulgarumas įrodo, kad jis niekada nesiekė būti visos šalies piliečių Prezidentu. Tai ne tik klaida, bet ir didelė moralinė klaida!“, – rašė M. Le Pen.

„Ar jūs manot, kad įžeidinėdami žmones priversite juos vakcinuotis?“, – klausė žaliųjų kandidatė Yannick Jadot. Respublikonų kandidatė Valerie Pecresse taip pat piktinosi E. Macrono mėginimu „žeminti nevakcinuotus“.

„Nueinantis Prancūzijos prezidentas kalba apie prancūzų kategoriją, kurią nori „užknisti“. Aš pasistengsiu neužknisti nei vieno prancūzo“, – socialiniame tinkle teigė kitas kandidatas E. Zemmour.

Prancūzijos prezidento rinkimų pirmasis turas vyks balandžio 10 d.



Susiję

Pasaulis 2137955580461605531
item