Lenkijos VRM: atremtas migrantų bandymas prasiveržti per sieną iš Baltarusijos

Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantų bandymui prasiveržti į šalies teritoriją iš Balta...

Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantų bandymui prasiveržti į šalies teritoriją iš Baltarusijos, pranešė lenkų Vidaus reikalų ministerija.

„Lenkijos tarnybos užkardė migrantų bandymą jėga patekti į šalies teritoriją [vietovėje] į pietus nuo Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos. Padėtis kontroliuojama“, – sakoma pranešime ministerijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas savo ruožtu per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ pranešė, kad netoli Lenkijos sienos esantys užsieniečiai sako ketinantys patekti į gretimos šalies teritoriją ir pasinaudoti savo teise pateikti prašymą dėl pabėgėlio statuso Europos Sąjungoje.

Pranešime sakoma, kad sienos apsaugos tarnybos padaliniai susiklosčius tokiai situacijai veikia pagal aplinkybes ir dirba sustiprintu režimu.

Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas taip pat neatmetė „lenkų provokacinių veiksmų siekiant pateisinti fizinės jėgos ir specialiųjų priemonių naudojimą pabėgėlių atžvilgiu“ tikimybės.

Situacija regione komplikavosi pirmadienį ryte – Baltarusijos teritorijoje prie pat Lenkijos sienos ėmė telktis didelė migrantų grupė.

Iš sraigtasparnio padarytose nuotraukose, paskelbtose Lenkijos gynybos ministerijos paskyroje tviteryje, matyti didelė migrantų grupė Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos rajone.

Anksčiau Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas (Stanislavas Žarynas) pranešė apie didelės migrantų kolonos judėjimą Baltarusijos teritorijoje, sienos su Lenkija link. Tai jis pavadino eiline Baltarusijos priešiška akcija.

Lenkija ir virtinė kitų Europos šalių kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie Europos Sąjungos sienų, nes baltarusiai neįsileidžia atgal nelegalių migrantų, bandančių patekti į ES. Lenkija jų taip pat neįsileidžia, todėl daug migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos įstrigo pasienio zonoje. Tokia padėtis tęsiasi jau du mėnesius.

Lenkija prie sienos su Baltarusija dislokavo tūkstančius karių, įrengė pjaunančios vielos užtvarą ir paskelbė nepaprastąją padėtį pasienio ruože, drausdama į šią teritoriją patekti žurnalistams ir humanitariniams darbuotojams.

Susiję

Pasaulis 5441109874892214064

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kažkaip įtariu, kad visos tos nelegalų minios pasuks link Lietuvos - ir čia ("valdžios" "dėka") jiems problemų nelegaliai kirsti sieną bus GEROKAI mažiau (jeigu bus išvis). Deja.

Anonimiškas rašė...

Kurgi ne. Bus kaip su tavo kliedesiais apie G.Landsbergį, kuris neva Irake paprašė padvigubinti skrydžių skaičių ir privežti daugiau migrantų. Tai kur tie tavo migrantai ir dvigubi skrydžiai?
Nei tos minios pasuks, nei juos kas įleis - eilinė fufaikinio strašylka panikai kelti.

item