Kyle Rittenhouse byla. Žiniasklaida pateikė realybės neatitinkančią versiją

Pusė JAV gyventojų pasmerkė Kyle Rittenhouse, kuris gindamas nušovė du žmones ir vieną sužeidė, kaip ginkluotą „baltųjų rasės šovinistą“. Ik...

Pusė JAV gyventojų pasmerkė Kyle Rittenhouse, kuris gindamas nušovė du žmones ir vieną sužeidė, kaip ginkluotą „baltųjų rasės šovinistą“. Iki dabar daug žmonių pyksta ir negali susitaikyti su faktu, jog jis yra paleistas į laisvę. Visgi tai nėra visiškai jų kaltę – žinant faktą, jog JAV žiniasklaida ir didelė dalis politikų ilgą laiką šiuos žmones šėrė su realybe prasilenkiančiu „juodieji-baltieji“ naratyvu. 

Galiausiai, žmonės, kurie šios bylos akylai nesekė, buvo klaidingai įtikinti, jog „septyniolikmetis Rittenhouse elgėsi kaip apsišaukėlis tvarkos vykdytojas, nelegaliai įsigijęs ginklą ir 2020 m. rugpjūčio mėnesį išvykęs iš Ilinojaus į Kenošą, kur vyko „Black Lives Matter“ protestai. Ten jis nušovė du protestuotojus ir sužeidė trečiąjį“.

Glaustai tariant, Kongreso narė Ayanna Pressley apibūdino jį taip: „Tai baltasis rasistas ir teroristas, nušovęs du žmones, kurie dalydavo mitinge už juodaodžių orumą ir vertybes“. Visgi teisme išaiškėjo, jog daugelis dalykų vyko visai ne taip. Pasirodo, jog Joseph Rosenbaum puolė jaunuolį Rittenhouse. Šis bandė bėgti, tačiau priekyje jo buvo automobiliai ir, kai Rosenbaum išsitraukė ginklą, Rittenhouse šovė į jį. 

Žmonės, kuriuos jis nušovė ir sužeidė iš tikro nebuvo panašūs į tuos, kurie kovoja už geresnį pasaulį. Pirmasis, Rosenbaum, dvi penktąsias savo gyvenimo laiko praleido kalėjime, buvo teistas už nepilnamečių berniukų išprievartavimą ir kaip tik tą rytą buvo paleistas iš psichiatrinės ligoninės. Antrasis, Anthony Huber, taip pat anksčiau buvo sėdėjęs kalėjime. Žinoma, tai nesuteikė teisės jaunuoliui jų nušauti, tačiau toks kontekstas tikrai neleidžia aukų paišyti kaip simpatijos vertų kankinių. 

Taip pat išaiškėjo, jog Rittenhouse Kenošoje nebuvo dėl atsitiktinių priežasčių. Čia gyveno jo tėvas, močiutė ir kiti artimieji. Čia gyveno ir dirbo ir jis, nors oficialiai jis gyveno su mama, už pusės valandos kelio nuo Kenošos. Jis neįsigijo ginklo nelegaliai ir negabeno jo per valstijos sieną, kas būtų nusikaltimas. Jo suaugęs draugas jam nupirko ginklą Kenošoje, taigi viskas buvo legalu. 

Teisme taip pat išaiškėjo, jog Rittenhouse nebuvo nei baltųjų rasės viršenybės šalininkas, nei rasistas. Interviu, kuris vyko po jo laisvės paskelbimo, jis teigė, jog netgi palaiko „Black Lives Matter“ judėjimą.  Visi ženklai rodo, jog Rittenhouse buvo tiesiog jaunuolis, bandęs elgtis kaip vyras. Kenošoje jis buvo dirbęs gelbėtoju, taip pat yra buvęs jaunuoju ugniagesiu. Jis taip pat yra dalyvavęs jaunųjų policininkų kursuose. 

Jis teigė, jog tą tragišką naktį, jis su draugu tenorėjo apsaugoti Kenošą nuo plėšikavimų ir padegimų. Naktį prieš, protestų metu, keletas parduotuvių buvo apiplėštos, keli namai ir šimtai automobilių buvo padegti. Žala siekė kelis milijonus dolerių.

Tragedija prasidėjo tada, kai Rittenhouse bandė užgesinti liepsnojančią šiukšlių dėžę, kurią padegė Rosenbaum. Šis su kitais protestuotojais bandė ją stumti į policijos mašinų pusę. Rittenhouse ir kiti tai padaryti sutrukdė, todėl į juos pradėjo mėtyti akmenis. Rosenbaum pradėjo gaudyti Rittenhouse. Visgi kaip paaiškėjo iš liudytojų, Rosenbaum prieš tai sakė: „Jei pagausiu tave naktį vieną – nužudysiu tave“.

Rittenhouse, atrodydamas jaunai, turėdamas ginklą ir bandydamas įvesti tvarką, išprovokavo agresyvius protestuotojus, nes tuo pačiu metu, atrodė silpnas ir pažeidžiamas asmuo. Kai Rosenbaum pradėjo vytis jaunuolį, šis bandė bėgti, tačiau dėl automobilių kelias jam buvo užblokuotas, čia Rosenbaum norėjo išsitraukti savo ginklą, todėl buvo nušautas. Žmonės, kurie matė įvykį vis šaukė: „Guldyk jį! Užmušk jį!”

Rittenhouse bėgo toliau ir krito, Anthony Huber gaudė jį ir bandė jam suduoti su riedlente. Huber tada buvo nušautas. Čia atsirado trečiasis vyras Gaige Grosskreutz. Teismė jis teigė, jog norėjo neutralizuoti jaunuolį. Jis išsitraukė ginklą, nes irgi buvo ginkluotas, o tai pamatęs Rittenhouse šovė jam į ranką. Kai Grosskreutz iškėlė ranką – Rittenhouse daugiau nešovė. 

Politikai ir žiniasklaida naudojosi stereotipiniu naratyvu 

Teisėjas viską vertino taip, kaip aprašyta aukščiau, tačiau žiniasklaida ir politikai turėjo kitokią versiją. Alternatyvią versiją stūmė ir Joe Biden, kuris vadino jaunuolį baltųjų rasės šovinistu.

Žiniasklaida pateikė painią ir politizuotą įvykio versiją, kurioje figūravo ne faktai, o stereotipinis naratyvas. Tai, kas jo neatitiko, buvo nuslėpta, kas moderniais laikais ir veikia kaip JAV žiniasklaidos modelis, kuriuo naudojamasi, įvykus kontraversiškiems nutikimams. Šiuo atveju viskas buvo pateikta taip, jog protestuotojai buvo gerieji, o kiti – blogi. Buvo sukurta tokia istorija, kuri tenkino žiniasklaidą ir politikus, kuria vėliau ir buvo įtikėta.

Visgi visa istorija yra labiau komplikuota nei versija, kurią pateikė žiniasklaida. Nors daugelis detalių paaiškėjo tik laikui bėgant ir čia viskas nusidažė kitomis spalvomis, demokratai ir toliau stūmė savo sukurtą versiją. Alternatyvią versiją stūmė ir Joe Biden, kuris vadino jaunuolį baltųjų rasės šovinistu.

Žiniasklaida pateikė painią ir politizuotą įvykio versiją, kurioje figūravo ne faktai, o stereotipinis naratyvas. Tai, kas jo neatitiko, buvo nuslėpta, kas moderniais laikais ir veikia kaip JAV žiniasklaidos modelis, kuriuo naudojamasi, įvykus kontraversiškiems nutikimams. Šiuo atveju viskas buvo pateikta taip, jog protestuotojai buvo gerieji, o kiti – blogi. Buvo sukurta tokia istorija, kuri tenkino žiniasklaidą ir politikus, kuria vėliau ir buvo įtikėta.

Visgi visa istorija yra labiau komplikuota nei versija, kurią pateikė žiniasklaida. Nors daugelis detalių paaiškėjo tik laikui bėgant ir čia viskas nusidažė kitomis spalvomis, demokratai ir toliau stūmė savo sukurtą versiją. Jie ir toliau teigė, jog Rittenhouse „ginkluotas kirto valstijos sieną ir buvo pasiruošęs konfliktui“, taip pat „MSNBC“ moderatoriai melavo, jog jis paleido 60 šūvių. 

Teismas baigėsi, tačiau pats teisėjas buvo irgi apkaltintas esąs baltasis šovinistas, nors pats yra demokratų partijoje. Pats teismo sprendimas buvo pavadintas sisteminiu rasizmu, nors aukos buvo baltieji žmonės. 


Išversta iš rmx.news




Susiję

Šiaurės Amerika 1057575465326759628

Rašyti komentarą

12 komentarų

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gera info, verta platinimo - bet patį tekstą reiktų kiek patvarkyti ir ištrinti pasikartojimus. Beje, žiūrint į kitas bylas (kad ir Makmaiklų), kyla klausimas, kaip būtų pasibaigęs Ritenhauzo teismas, jeigu jo užpuolikai būtų buvę NE baltieji. ;)

Mickėyus Mouseas rašė...

Ne į temą. O man vertimas patiko:
"Rosenbaum pradėjo gaudyti Rittenhouse".

Anonimiškas rašė...

Labai teisingai aprašyta straipsnyje medžiaga, nes nuo pernai stebiu šią bylą per jAV žiniaskalidą, soc.tinklus ir daugelybę video mačiau - reik būti arba įžūliu melagiu arba tūpagalviu debilu nesuprantant situacijos aplinkybių ir nesantaikos tikslų. USA masonierijos nupirkta žiniasklaida tūpai nekritinei tipinei 85 % gyventojų masei stengėsi pateikti klastingą informaciją. Jie ketino supriešinti JAV visuomenę rašliavoms klaidindama. Ir kaip melo mešlą (per savo socialinę inžinieriją) kurpė Kailui melą per visą JAV purvasklaidą, 'pašlovadindami' melo tėvą kuris po žeme. O šiame straipsnyje nėra (tobulumo dėlėi) paminėta svarbiausių dalykų : Kailas veikė būtinosios ginties ribose užpultas ir dar svarbiau - pieš tai gynė viešą interesą - viešą turtą nuo nupušusių marodierių. Pastaruosius , kas stebi JAV specialiai tyčiniu aplaidumus sukurpė per atsainų nefinasafimą JAV policijos, taip sukūrė tie patys 'demono-kratai' - LGBTŠnikų ir Black-Lives-Matters apsimetėlių parėmimui (multikultūrizmo klastos protegavimui). Taigi per JAV socialinės inžinieriją, masonai siekdami supriešinti ir pilietimiu sąmyšiu "a[ligoti" JAV sveiką pilietišką visuomenę leido finansivimo nutraukimu policijai ir neįvedimu karo padėties miestuose sudarė sąlygas susišaudymui išsišaudymui paskui vietinius sukurstė paleisdami iš kalėjmų šiukšles-kriminalinius elementus , o įvykus konfliktui svoločiai retušavo viską priešingai aiškindami, idant niekas neatskirtų Teisuolių nuo "Barnabų" marodierių-plėšikų tokių kaip Gaige Grosskreutz, Anthony Huber , Joseph Rosenbaum. Šlovė pilietiškam vyrui Kyle Rittenhouse, kurio darbą turėjo padaryti oficialiai policininkai ar JAV vidaus pulkai kurie turėjo būti įvesti vykstant masiškiems marodieriavimas, nes visi matė , kad normalūs gyventojai imisis ginklų palikti valstybės vienui vieni prieš plėšikus. Manau Kyle Rittenhouse yra herojus jam tik reikia atgailauti už netyčines žmogžudystes priverstom inspiruotom aplinkybėmis. Krikščionių sutelktinio finansavimo svetainė surinko daugiau nei 520 000 USD, kad padėtų padengti Kenosha šaulio Kyle'o Rittenhouse teisinius mokesčius. Jei tai būtų įvykę LR būtų etc.asmuo suvalgytas žydros žiniasklaidos ir LR teismų kaip suvalgo paprastai nes čia masonierijos įtaka nuopirkta yra UK ir USA įtakos lauke.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Policijos finansavimo padidinimas NIEKO neduotų: policija dirba valdžiai ir vykdo jos nurodymus. Gal pamiršote vaizdus iš "demokratiškųjų" Vakarų, kur policija keliais šliaužioja prieš juodus, bėgioja nuo arabų - ir apsisukę terorizuoja baltuosius?

Anonimiškas rašė...

Policija keliais spaudžia pargriautam juodam kaklą ir laiko 9 min. kol tas iškeliauja pas Abraomą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nagi, DAR liber-propagandos - labai bus "į mostį" kliedesiams apie "racistą" Ritenhauzą. Ką nors apie "vait privilidž" beigi "sistemik reisizm" būtų pats tas. :D
P.S. Čia, žinokit, niekas nežino, kad tas banditas buvo mirtiną narkotikų "kokteilį" "susitūmęs", kuris jį ir nugalabino. Ir apie skrodimo duomenis nežino, ir apie tai, kad tą banditą suėmusi komanda buvo visiškai "multi-kulti", ir apie tą faktą, kad net liberių diktatūros sąlygomis teismas jokio "racizmo" nesugebėjo įžvelgti.;)

Anonimiškas rašė...

Panašu kad istorija kartojasi, tik dabar JAV, žydai 'pažangieji' ,kitaip komunistai,kelia revoliuciją už pasaulinį spalvotųjų reikalą, panašiai kaip 1917 m Rusijoje. Tokia veikla Rusijai kainavo 100 mln gyvybių.

Anonimiškas rašė...

Jei neskiri įvykusio teismo protokolo nuo liberalproganados tai pagarink daugiau acto. Tas juodas galėjo buti koks tik nori būti blogas ar ko užvartojęs - teisinio mento trumpisto elgesio įvertinimo tai niekaip nekeičia.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dar viena neadekvatumo dozė parėjo. Kaip netikėta! :D
P.S. Jei atsiras adekvačių komentatorių, galima bus padiskutuoti - "tovariščiams užingridams iš kostmoso" man laiko gaila, tad nesiterliosiu.

Anonimiškas rašė...

Acto garintojas matote nesiterlios. O tu kam nors įdomus apart savęs ir kažkas čia bėgs su durnium diskutuot? Būti narcizu dabar labai ant bangos, net prezidentūroje tokį turim.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2021-12-01 16:48

Jei jau esi iš faunos, kur taip "tyki moxlu", tai faktus ant stalo, jog ne nuo narkotikų tas banditas "užsilenkė", o tai atrodai kaip pats actą begarindamas. 😁

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sėli, negaiškite laiko ligoniams. ;)

item