Sorošo finansuojamas fondas puola Lenkiją dėl nelegalių migrantų

George`o Sorošo finansuojamas fondas, kuris remia Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos agresyvią politiką ties Lenkijos pasieniu,...

George`o Sorošo finansuojamas fondas, kuris remia Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos agresyvią politiką ties Lenkijos pasieniu, jungiasi į Europos organizacijų tinklą, kuris pasisako už migraciją ir prieš nacionalinių valstybių sienų apsaugos politiką. Šis tinklas teigia norintis panaikinti Europos Frontex sienų apsaugos organizaciją. 

Milijardieriaus investuotojo ir politinio aktyvisto George`o Sorošo „Išganymo Fondas“ (Fundacja Ocalenie), kuris prisijungė prie radikalios kairės organizacijos „Panaikinti Frontex“ (Abolish Frontex), kaltina Lenkijos valdžią dėl nehumaniško elgesio su migrantais Lenkijos-Baltarusijos pasienio Baltarusijos pusėje. 

„Panaikinti Frontex“ tinklas reikalauja išardyti Europos sienų politiką, taip pat keli šios organizacijos nariai kaltino NATO dėl jos pozicijos dėl Rusijos ir Kinijos. Jau prieš tai George`as Sorošas prakalbo apie tai, jog Europai reikia panaikinti savo sienas ir tam pasiekti jis aktyviai remia milijoninėmis sumomis panašias NVO, kurios pasisako už migrantus. Milijardierius savo įtūžį čia kreipia į konservatyvias vyriausybes – puikus pavyzdys yra Vengrijos premjeras Viktoras Orbánas ir jo partija, kuri aktyviai pasisako už Europos sienų apsaugą. 

„Orbáno planas yra tikslingai saugoti valstybines sienas, o pabėgėlius vertinti kaip kliūtis. O mūsų planas yra tikslingai apsaugoti pabėgėlius, valstybių sienas vertinant kaip kliūtis“, - teigė Sorošas 2015 m. Tais pačiais metais, jis reikalavo Europos prisiimti milijoną prieglobsčio prašytojų  „iš anksto numatomai ateičiai”. 

„Išganymo Fondas” Lenkijoje vis nuožmiau puola Lenkijos valdžią ypač dabar, vykstant migrantų krizei ties Baltarusijos pasieniu. Pagal Lenkijos naujienų puslapį „Gazeta Polska“, ši organizacija taip pat teigia, jog migrantams yra nesuteikiamos būtinos priemonės, tokios kaip maistas, medicina, vanduo. 

„Išganymo Fondas“ taip pat palaikė prieš Orbáną nukreiptus veiksmus opozicionierių, kurie bandė sugadinti pasienį saugančią užkardą. 

Fondas, kurio veikla persidengia su migrantų apginklavimu iš Lukašenkos valdžios pusės, dabar yra aktyvus ir „Panaikinti Frontex“ tinkle. Šis tinklas prašo panaikinti Europos „Frontex“ organizaciją, sustabdyti visas migrantų deportacijas, prašo pilnų migrantų teisių į turtą ir sienų de-militarizavimo. 

Susijusi Olandijos organizacija ragina deginti migrantų sulaikymo centrus. Kita oponuoja sekso paslaugų kriminalizacijai. 

„Panaikinti Frontex“ tinklas naudoja marksistinę terminologiją, kaltina Europą kolonializmu, vergove ir išnaudojimu.

„Išganymo Fondas“ patyrė svarbią transformaciją per savo veiklos metus. Dar 1990-aisiais ši organizacija dėmesį skyrė Čečėnijos karo pabėgėliams. O jau 2006 m., perėmus lyderystę Piotrui Bystrianinui, organizacija pradėjo gauti paramą iš Sorošo Atviros visuomenės fondo, buvo raginama dirbti su tokiomis LGBT grupėmis kaip „Queer Tour“.

2020 m., fondo pinigai buvo skirti abortų politikai, remiama „Abortion Dream Team“ organizacija, kuri siekia lengvinti galimybes pasidaryti abortą. Organizacija taip pat vadina dabartinę Lenkijos valdžią diktatūra, teigia, jog žmonės bėga iš Lenkijos dėl žmogaus teisių pažeidimų.

išversta iš rmx.news



Susiję

Saugumo politika 838734752133362541

Rašyti komentarą

2 komentarai

Valentina rašė...

Ačiū,ponas Sinica už labai aiškiai išdėstytus faktus.Tik daugelis Lietuvos piliečių giliai tiki, kad tai sąmokslo teorijos,o mūsų spalvota ir ne valdžia vadina tai dezinformacija ir naikina įrašus

Anonimiškas rašė...

Adolfas buvo teisus.

item