„Pfizer“ ir „Moderna“ gen. direktoriai. „Normalus gyvenimas“ nebus įmanomas be kasmetinių vakcinų

„Moderna“ gen. dirketorius Stephane Bancel „Moderna“ generalinis direktorius Stephane Bancel šveicarų laikraščiui duoto interviu metu teigė...

„Moderna“ gen. dirketorius Stephane Bancel
„Moderna“ generalinis direktorius Stephane Bancel šveicarų laikraščiui duoto interviu metu teigė, kad po metų normalus gyvenimas sugrįš, kadangi „bus pagaminta pakankamai vakcinos dozių kiekvienam žmogui žemėje“. 

Dalis kūdikių, anot jo, irgi galės skiepytis, taip pat nepritrūks ir „pastiprinančių“ vakcinos dozių.

„Tie, kurie nesiskiepys neišvengiamai gaus natūralų imunitetą, kadangi Delta atmaina yra ypač lengvai užkrėčiama“, - teigė Bancel, tačiau jis pabrėžė, jog nepaisant to, šie žmonės vis tiek užsikrės virusu.

„Žmogus gali pasiskiepyti ir ramiai pragyventi žiemą. O to nepadaręs, jis rizikuotų susirgti ir patekti į ligoninę.“

Jis prognozuoja, kad po metų gyvenimas vėl taps „normalus“, tačiau tai priklausys nuo to, ar žmonės reguliariai revakcinuosis. Anot „Moderna“ gen. direktoriaus, vyresniems žmonėms „neabejotinai“ reikės revakcinuotis kiekvienais metais.

Tuo tarpu jaunesni žmonės, kurių šansas mirti nuo COVID-19 yra nepalyginamai mažesnis, irgi turės pakartotinai skiepytis, tik ne kasmet, o kas tris metus.

Tai, kad visi žmonės turės pakartotinai skiepytis, gali reikšti, kad nepaskiepytus baudžianti segregacinė sistema bus palikta neribotam laikui. Izraelis jau nusprendė, kad šios šalies „vakcinų pasai“ nustos galioti, jei pilietis nebus „pakartotinai“ paskiepytas.

„Pfizer“ generalinis direktorius Albert Bourla, ABC televizijai duoto interviu metu kalbėjo labai panašiai  kaip ir S. Bancel. Po metų tikriausiai galėsime sugrįžti į normalų gyvenimą, tačiau jis pabrėžė, kad tai galioja tik tiems, kurie yra pasiruošę reguliariam skiepijimuisi.

„Nemanau, kad tai reiškia, jog neatsiras naujų atmainų“, - teigė Bourla. „Taip pat nemanau, kad turėsime gyventi savo gyvenimus be reguliaraus skiepijimosi.“

Anot Bourlos, labiausiai tikėtinas atvejis yra reguliari kasmetinė revakcinacija, siekiant apsisaugoti nuo naujų atmainų.

Abiejų generalinių direktorių komentarai yra įdomūs, turint omeny, jog JAV Maisto ir Vaistų Agentūra (FDA) šiuo metu leido pakartotinai skiepyti tik senyvo amžiaus ir kitus rizikos grupės žmones, bei vaikus nuo 5 metų, o ne kūdikius.

Šių asmenų mintys leidžia mums atkreipti dėmesį į kuriamą dviejų pakopų sistema, kurioje tik kasmet skiepytis sutinkantys žmonės gauna prieigą prie paslaugų, kurias prieš pandemiją laikėme „bazinėmis“ ir „savaime suprantamomis“. 

Tuo tarpu neskiepytiems ar nesutinkantiems pakartotinai vakcinuoti gali tekti gyventi de facto medicininėje policinėje valstybėje, kuri laikys juos karantine visam laikui. 


Išversta iš summit.news


Susiję

Sveikatos apsauga 5460943132281425993

Rašyti komentarą

1 komentaras

Nerijus rašė...

Jaučiu, Markuckas džiaugiasi.

item