Nacionalinis susivienijimas: 600 mln. nelegalų apgyvendinimui - žinia, kad piliečiai Lietuvoje laikomi antrarūšiais

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą, reikalaudami įpareigoti atsakingas ...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą, reikalaudami įpareigoti atsakingas valstybės institucijas atlikti kruopštų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT)  paskelbto pirkimo dėl neteisėtų imigrantų laikino apgyvendinimo konteinerių nuomos, kurio vertė siekia 599 mln. eurų, tyrimą ir įvertinimą antikorupciniu požiūriu. Prezidentas taip pat kviečiamas įvertinti ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės ir Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybę dėl šio pirkimo bei atleisti pastarąją iš užimamų pareigų.

Nacionalinis susivienijimas teigia, jog VSAT vykdomo pirkimo apimtis leidžia daryti išvadą, kad Lietuvoje artimiausiu metu planuojama priimti iki 40 tūkst. imigrantų, o tai reiškia sukurti ir apgyvendinti du Ukmergės dydžio nelegalių imigrantų miestus. Todėl politinė partija reikalauja atlikti nuoseklų tyrimą, kurio metu Lietuvos visuomenei būtų išsamiai paaiškinta, kieno pastangomis ir motyvais buvo vilkinamas sprendimas grąžinti Lietuvos sienos pažeidėjus į Baltarusijos teritoriją, tuo sukuriant prielaidas įgyvendinti šiuo VSAT pirkimu dangstomą valstybės biudžeto lėšų švaistymo ir grobstymo schemą. 

„Neabejotina, kad iš mokesčių mokėtojų surinkti keli šimtai milijonų eurų  galėtų palengvinti nacionalinio verslo bei šalies švietimo ir sveikatos priežiūros sistemų būklę, leistų nors kiek padidinti mažiausias, net minimaliai oraus gyvenimo neužtikrinančias pensijas. Bet užuot tuo susirūpinusi, šalies valdžia piliečių lėšomis mėgina kurti naujus nacionalinių santykių ir socialinės įtampos židinius, skaldyti ir varginti visuomenę, primetant jai vis naujas prievoles, skirtas tenkinti privačių asmenų grupių interesu“ – teigiama išplatintame kreipimesi.

Nacionalinis susivienijimas konstatuoja, kad iš mokesčių mokėtojų surinktos ir migrantų apgyvendinimui planuojamos išleisti milžiniškos Lietuvos mastais lėšos turi būti skirtos viešojo sektoriaus funkcijoms vykdyti ir šalies piliečių svarbiausiems poreikiams tenkinti. Vien tas faktas, kad imigrantams numatyta namelio nuomos dienos kaina yra didesnė už tą, kurią gali skirti pragyvenimui didelė dalis sąžiningai dirbusių, bet tik varganas pensijas gaunančių Lietuvos piliečių, atspindi Vyriausybės demonstruojamą cinizmą savo žmonių atžvilgiu. Tuo Vyriausybė siunčia žinią, kad šalies gyventojus laiko antrarūšiais žmonėmis jų pačių valstybėje.

Tai, kad Vyriausybės elgesys, kai ji du mėnesius netrukdomai leido tariamiems pabėgėliams, o iš tikrųjų pažeidėjams, kirsti Lietuvos valstybės sieną, iš karto jų negražindama į Baltarusijos teritoriją, o dabar planuoja išnuomoti 40 tūkstančių vietų namelius būsimiems neteisėtiems migrantams, leidžia daryti prielaidą, jog šiuo pirkimu yra siekiama įteisinti ir įgyvendinti iš anksto parengtą ypač didelio masto valstybės iždo lėšų grobstymo schemą.

Nacionalinis susivienijimas pažymi, kad niekas kitas, o tik Lietuva ir jos piliečiai privalės apmokėti nekviestų svetimšalių pragyvenimo, išlaikymo, gydymo ir kitų jiems teikiamų paslaugų išlaidas. Teigiama, kad vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu bus sukurtos tokios pačios kultūrinės, socialinės ir saugumo problemos, su kuriomis neįstengia susidoroti masinėms migrantų invazijoms laiku nesugebėjusios užkirsti kelio turtingos ir klestinčios ES (Švedija, Prancūzija) bei kitos Vakarų pasaulio šalys.

Nacionalinis susivienijimas atkreipia dėmesį, kad tokios korupcijos apraiškos, kaip VSAT vykdomas pirkimas ne tik mažina Lietuvos valstybės galimybes maksimaliai tenkinti viešojo sektoriaus ir savo piliečių reikmes, bet ir leidžia manyti, jog nepaliaujamai didindama įvairias rinkliavas (pvz., perteklines kovos su COVID‘o pandemija priemones – reikalavimą reguliariai atlikinėti antigenų testus ir kt.) vyriausybė siekia žūtbūt papildyti valstybės biudžetą, kurio lėšos neatsakingai švaistomos jai pritariant galimai nusikalstamoms ,,pinigų įsisavinimo“ schemoms, kaip kad VSAT vykdomas konteinerių nuomos imigrantų apgyvenimui pirkimas.


Susiję

Nacionalinis susivienijimas 5766265952970749608

Rašyti komentarą

7 komentarai

annonymous rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Prakalbo nevykėlis dėstytojas kuris nieko gyvenime nepasiekė. Tada susigaudė, kad yra lopas ir ieško visur kur galiam ką išvogti. Primena man jis baltaraiščius, kaimo pijokai žudė žydus, kad užvaldyti jų turtą, dabar šitas su savo idiotais studentais bando daryti tą patį, nes yra prie mirties, o nieko taip ir neturi ubagas.

Anonimiškas rašė...

Ka sita zodziu tryda turi bendro su straipsniu, komunisteli?

Anonimiškas rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-25 21:16

Betgi jei nebūtų šito straipsnio, argi būtum turėjęs galimybę pasisakyti?

Anonimiškas rašė...

Tai bandė su aršia antieuropine retorika patekti į ... Europos Parlamentą. Būtų apsirūpinęs iki grabo, bet deja... persūdė su tuo stūmimu ant ES.

Trigrašis rašė...

Kada sulauksim atsakymo ?

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2021-08-26 23:15

Melagėli, nebespank. Ne ant ES stūmė, o ant ją valdančių siaurapročių (tokių kaip tu) politikų.

item