Nacionalinis susivienijimas: būtina skubiai nutraukti migrantų priėmimą, o krizę sukėlusiam G. Landsbergiui – atsistatydinti

Nacionalinis susivienijimas reikalauja valdančiųjų pradėti neteisėtai sieną kertančius asmenis traktuoti kaip nusikaltėlius, stabdyti juos v...

Nacionalinis susivienijimas reikalauja valdančiųjų pradėti neteisėtai sieną kertančius asmenis traktuoti kaip nusikaltėlius, stabdyti juos visomis turimomis priemonėmis, o  į šalį visgi  į šalį patekusių asmenų  prašymus svarstyti skubos tvarka ir negalinčius pagrįsti teisės į prieglobstį sienos pažeidėjus nedelsiant deportuoti. 

Partijos teigimu, valstybė neturėtų žadėti jokios viešos paramos ir aprūpinimo nelegaliems migrantams, o šią krizę savo vykdyta neatsakinga ir neparengta politika išprovokavęs Gabrielius Landsbergis privalo atsistatydinti arba būti atstatydintas. Pareiškimo autoriai taip pat primena, kad pagal Ženevos konvenciją, į Lietuvą atvykstantys asmenys negali pretenduoti į pabėgėlio statusą ir neturi būti taip vadinami. 

„Įspėjame, jog tuo atveju, jei bus delsiama arba atsisakoma imtis Lietuvos valstybei apsaugoti ir išsaugoti būtinų priemonių, būsime privesti kviesti visuomenę sąjūdiškai priešintis valdančiosios koalicijos vykdomam atviram tautos ir valstybės naikinimui ir reikalauti nacionalinius interesus išduodančios Vyriausybės atsistatydinimo“, – rašoma pareiškime. 

„Susiklosčiusi krizinė padėtis Lietuvoje, žinoma, yra Lukašenkos vykdomo hibridinio karo pergalė ir gali būti vertinama tik kaip agresija prieš Lietuvą. Tačiau būtina pripažinti, kad tokią padėtį iš dalies išprovokavo tiesmukiškas  ir todėl žalingas Lietuvos kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus. Lietuva turi moralinę ir politinę teisę ir privalo remti baltarusių tautos laisvės siekius ir skatinti demokratinius pokyčius šalyje. Tačiau ši parama neturėjo tapti SSRS praktiką primenančiu revoliucijos eksportu į kaimyninę šalį, kurios politinį režimą iš tikrųjų gali pakeisti tik esminėms permainoms subrendusi ir pasiruošusi jas įgyvendinti tos šalies visuomenė. Maža to,, Lietuva tą darė visiškai nepasiruošusi apsisaugoti nuo Baltarusijos atsako. Juk akivaizdu – ne tik dėl migrantų, bet ir kitais atžvilgiais Lietuva yra itin pažeidžiama, nesugebėjusi sukurti net fiziškai patikimos sienos apsaugos nuo geopolitiškai priešiškam blokui priklausančio kaimyno. Valdančiųjų pasimetimas ir blaškymasis, patiems sukūrus šią krizę  rodo, kad jie nesugeba valdyti padėties ir apskritai nors kiek ginti Lietuvos interesų. Šis bejėgiškumas, kurio priežastis yra strateginio politinio mąstymo ir net elementarių organizacinių bei vadybos įgūdžių stoka, yra toks pribloškiantis, kad leidžia tvirtai teigti, jog per visą atkurtos nepriklausomybės laikotarpį Lietuva  nėra turėjusi tokios beviltiškai neįgalios vyriausybės. Ši vyriausybė Rytų kaimynystės klausimu neįstengia sugalvoti nieko daugiau, o tik be jokios minties, neatsižvelgdamas į geopolitines ir kitas santykių su Baltarusija realijas, aklai ir mechaniškai vykdyti nuo pat pradžių komiškai ir kartu pražūtingai skambėjusią „vertybinę užsienio politiką“, – situaciją vertina Nacionalinio susivienijimo pirmininkas prof. Vytautas Radžvilas.

Atsakinga už susidariusią padėtį, kai Baltarusijos režimas dirbtinai kuria migrantų srautus į Lietuvą, o ši yra visiškai nepasiruošusi tam pasipriešinti, Nacionalinis susivienijimas nurodo pačios Vyriausybės užsienio politiką – be jokio tinkamo pasirengimo ir be išaugintos stiprios proeuropietiškos opozicijos vykdytą kišimąsi į Baltarusijos politiką. 

„Svarbiausias ir nekintamas Lietuvos geopolitinis tikslas ir siekiamybė Baltarusijos atžvilgiu turėtų būti geri kaimyniški santykiai su nepriklausoma, demokratiška ir laisva Baltarusijos valstybe. O tokia valstybė gali atsirasti tik demokratinėms permainoms pribrendusios ir politiškai pasiruošusios jas įgyvendinti baltarusių tautos valia ir pastangomis. Tokia pagrindinė nuostata turėtų būti Lietuvos ir Baltarusijos santykių plėtros gairė. Todėl formuodama ir vykdydama šalies Rytų kaimynystės politiką, Lietuvos valdžia privalo atsižvelgti į šio regiono geopolitines ir politines realijas bei jų sąlygojamus gyvybiškai svarbius Lietuvos nacionalinius ir saugumo interesus. Būtina remtis nuostata, kad net ribotai suvereni ir autoritariškai prezidento A. Lukašenkos valdoma Baltarusijos valstybė Lietuvos saugumui kelia mažiau grėsmių, negu autokratinės V. Putino Rusijos satelitu tapusi arba net formalų suverenumą praradusi ir „sąjunginės“ dviejų šalių valstybės teritoriniu-administraciniu vienetu de facto tapusi Baltarusijos gubernija ar provincija. Tačiau neokomunistine „globalios Lietuvos“ ideologija savo užsienio politiką grindžianti valdančiųjų TS-LKD, Liberalų Sąjūdžio ir Laisvės partijų koalicija visiškai nepaiso šių aplinkybių ir pamatinių nuostatų. Esama padėtis – tai galutinis ir neginčijamas įrodymas, kad esama Lietuvos valdžia nesugeba formuoti ir vykdyti savarankiškos, aiškios, nuoseklios, nacionalinius interesus atitinkančios užsienio bei Rytų kaimynystės politikos, o spręsti sparčiai bręstančios humanitarinės bei politinės krizės šiuo metu Lietuvos valdžia apskritai nėra pasiruošusi“, – dėstoma Nacionalinio susivienijimo pareiškime. 

Pasak autorių, Lietuva turi nušalinti nuo Rytų kaimynystės politikos formavimo ir įgyvendinimo nekompetentingus arba iš savanaudiškų paskatų „demokratinių vertybių sklaidos į Rytus“ programose dalyvaujančius asmenis, kurių nusikalstami veiksmai tapo viena iš Lietuvą ištikusios nelegalių migrantų krizės priežasčių. Vietoje to reikalaujama pasitelkiant kvalifikuotus ekspertus suformuluoti Lietuvos nacionalinius ir saugumo interesus atitinkančios Rytų kaimynystės politikos strategines gaires, nubrėžti aiškius ir šalies piliečiams suprantamus šios politikos ilgalaikius bei einamuosius tikslus, numatant konkrečius jos įgyvendinimo būdus ir priemones.



Susiję

Vytautas Radžvilas 7725764613080775700

Rašyti komentarą

55 komentarai

x rašė...

Idomu, kieno ten ausys už Radžvilo kyšo, ar tik ne Putino šapka ušanka?
Kadangi nėra nė žodžio apie į Vilnių skridusį ES šalies lėktuvą, taip pat apie ES (ne anūko) įvestas sankcijas, bet bandoma įteigt kad krizę iš nuobodulio sukūrė mūsų valdžia todėl būtina ją verst - mažai abejonių, kad šis "dokumentas" buvo kurtas kur kitur nei ant Prigožino stalo, o čia skelbiamas tik vertimas.

Hm rašė...

Nekliedėkit, sarmata skaityt.

Hm rašė...

O jei rimtai, tai slavai gyvena savo slaviškame pasaulyje ir jų mąstysenos („mintalicieto“) mes niekada nesuprasime; o kur nesupranti, ten neverta ir kištis. Atkreipkite dėmesį, kad visi kišimaisi visada pasibaigia vienu ir tuo pačiu: dalis jų apsigyvena Lietuvoje ir taip čia dar padaugėja rusų kalbos (tarsi jos ir taip būtų maža). Ir šiaip, toks kultūrinis prisirišimas prie rusų kalbos ir buvusios SSRS respublikų kažkaip traukia žemyn.

Mickėyus Mouseas rašė...

"...žalingas Lietuvos kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus."
O va ką sako Linkevičius. Nuoroda:
Linkevičius: niekada nesikišome ir nesikišame į jokių šalių vidaus reikalus
Kažkas meluoja?

Anonimiškas rašė...

Apgailėtinas pareiškimas, dugnas. Lietuvos kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus? Koks, konkrečiai? Kelis disidentus priglaudė? Pats Lukašenka Cichanovką prie Lietuvos sienos atvežęs ir atidavė, kame čia problema? Lietuva gali ir privalo reaguoti kai užgrobiamas lėktuvas su lt piliečiais skrendančiais į Vilnių. Ir tikrai, kodėl Radžvilas lėktuvo nemini? Ne jo čia pareiškimas, iš Latvių g. greičiausiai.

Hm rašė...

Jie nėra jokie mūsų broliai ir jokios meilės ar pagarbos mums nejaučia. Verta paklausyti, kaip tas Protasevičius niekina Lietuvą. YouTube reikia ieškoti žodžių Protasevich interview; įrašo ilgis 1:36:00. Šneka, žinoma, rusiškai; angliški subtitrai teoriškai yra, bet praktiškai nieko nerodo. Dėl to išverčiau iš originalo (nuo 28:22 iki 29:39):

„Išnagrinėkime situaciją požiūriu tos užsienio politikos, kurią vykdo Lietuva, maža ir, sąžiningai pasakykime, skurdi šalis. Tai yra, pagyvenęs iki tol Lenkijoje, pajutau įspūdingą kontrastą su tuo, kas vyksta Lietuvoje: didesnės kainos, pajamų lygis visai kitas, tai yra ir apskritai, tai yra, gyvenimas daug brangesnis ir skurdesnis nei Lenkijoje. Pažiūrėkite, kas dabar vyksta su Lietuvos užsienio politika: ji, Lietuva, netgi Kinijai mėgina pastoti kelią; bet juk tai tiesog juokinga: kur yra Lietuva, o kur yra Kinija? Kadangi ir vėl, tai yra, už tai, kad Lietuva išlaiko minėtą Cichnouskos štabą ir teikia tarsi visokeriopą pagalbą a... Baltarusijos opozicijai, ji, žinoma, gauna taip pat ir politinių dividendų nuo kolektyvinių Vakarų. Tai yra, kolektyviniai Vakarai leidžia, šiurkščiai tariant, Lietuvai be jokių pasekmių loti ant viso pasaulio (gavkat na vies mir). Nors atvirai, ir vėl, na, juokinga kalbėti, kur Lietuva, kur Rusija arba Kinija.“

Visada sakiau, kad su tais baltarusiais mes auginame angį užantyje. Dabar matome. Taip, šitą mūšį laimėjo (Balta)Rusijos žvalgyba; bet mums reikėjo pralaimėti vieną mūšį, kad pamatytume, kas iš tikrųjų vyksta ir ką reikia daryti kitaip.

Anonimiškas rašė...

Na ir ką tas Protasevičius? Europos ir Gabrieliaus sankcijos ne dėl Protasevičiaus, o dėl pačio fakto, kad užgrobti namo skridę ir Lukošenkai niekuo nenusikaltę Lietuvos piliečiai, jiems grąsinta naikintuvo raketomis, nors vėl gi, jie niekuo nenusikaltę nebuvo.
Ir šiaip, be reikalo Rad́žvilas taip susireikšmina Lietuvos įtaką. Jei Rusija aneksuos Baltarusija, tai tik todėl, kad Kremlius taip nutarė dar daug anksčiau, o ne dėl Lietuvos veiksmų.

Anonimiškas rašė...

Jei anukas butu nereagaves, Radzvikas butu sukurpes kita paklode, kurioje baisiausiai kaltintu GL kad negina Lietuvos pilieciu prievarta nuleistu Minske. Bet vis tiek viska isvartytu kaip reikia Putinui.

Anonimiškas rašė...

Kaip studentai profesorių pravardžiavo, "Burokevičium"? Nestebina.

Hm rašė...

Pabandysiu apibendrinti savo nuomonę dėl tų baltarusiškų reikalų. Pamenat, prieš daugybę metų Lietuvos valdžia labai domėjosi tokiais čečėnais? Net aikštė Vilniuje buvo pavadinta tokio jų vado Dudajevo vardu. Kuo visa tai galiausiai baigėsi? To Dudajevo sūnus Lietuvoje įkliuvo su narkotikų prekyba ir sėdo cypėn, o ta Ičkerijos respublika, kaip jie save vadino, transformavosi į islamo kalifatą, o po to pralaimėjo kitam vadui, kuris tapo lojalus Rusijai ir taip tebevaldo iki šiol. Dabar net sarmata prisiminti, kad kažkada jie buvo laikomi kažkokiais tarsi geriausiais Lietuvos draugais.

Tai žinot, ką manau apie tuos baltarusiškus reikalus? Lietuvai iš jų dar mažiau naudos, nei iš čečėniškų reikalų. Jeigu Lukašenka laimės, tai mums iš to bus nuostolių (jau yra, tiesą sakant). O jei laimės tie antilukašenkiniai (šiuo metu mažai tikėtina), tai mums irgi bus nuostolių: jie paskelbs Lietuvos herbą savo herbu, masiškai imigruos į Lietuvą, nešdami čia savo rusų kalbą (pastaba tikslumo dėlei: su švelniu tuteišišku akcentu) ir nesimokydami lietuvių kalbos, o gali būti, kad jų šalis (jei ją galima vadinti šalimi) prisijungs prie Rusijos ir bus Rusijos gubernija su Lietuvos herbu. Bet kuriuo atveju bus bjauru, nemalonu ir nenaudinga.

Taigi geriau aikštės Protasevičiaus vardu dar nevadinkim :)

Hm rašė...

O, TSPMI lapjaunimas :) Dėl kieno kaltės dabar praleidžiate seminarą? :)

Anonimiškas rašė...

Citata iš Radžvilo pareiškimo: Pamindama Lietuvos nacionalinius ir saugumo interesus, ji (valdančioji dauguma) tapo aktyvia globalių galios centrų skatinamos "spalvotosios revoliucijos" Baltarusijoje rėmėja.

Net nereikia nieko komentuoti. Terminai ir retorika kaip Putino ir Lavrovo.

Slaptas Nidos V. gerbėjas rašė...

Tamstos logika maždaug tokia: Putinas dėvi batus, kelnes ir švarką; ir, žinokit, Radžvilas taip pat dėvi batus. Ir kelnes dėvi. Ir, tarsi to dar būtų negana, ir švarką! Viskas, nebereikia nieko net komentuoti! Tokie sutapimai negali būti atsitiktiniai! Įrodyta, kad jie eina išvien.

Anonimiškas rašė...

Purena dirvą profesorius, o išpurenęs pareikš esmę: 1989m. įvykiai buvo tik globalių galios centrų skatinama "spalvotoji revoliucija". o Islandija pripažindama LR nepriklausomybę kišosi į SSSR vidaus reikalus.

Unknown rašė...

Nenusišnekėk...kurį gi lietuvį pagrobė iš lėktuvo ,o ir nevien lėktuve problema pradėjo bręsti,kai Klaipėfa neteko Baltarusijos krovinių.Nesuge ėjimas dirbti Lietuvos valstybės naudai visiems matomas.landsbergio anūkas privalo atsistatydinti.Tai kišimasis į kitos šalies politiką viską pridirbo. Ir su Tapinu priešakyje....

Sėlis rašė...

Kodėl pas latvius ir lenkus pabėgėlių srauto nepaleido?

Sėlis rašė...

O štai ir ekstrasensas apsilankė. Kurioj kišenėje pas mane piniginė?

Sėlis rašė...

Čia tie negabūs studentai šitaip prasivardžiavo? Ne veltui negabūs.

Sėlis rašė...

Komentaruose vyksta tikras anonimiškų ekstrasensų mūšis! 😀

Unknown rašė...

Ar tamsta visai sukvailėjote?Lietuva jau buvo išėjusi iš sovietų sąjungos,kai prasidėjo pripažinimas,o tai labai skirtingi dalykai,o be to ,tamstele,užmiršote ,kad sovietinė valstybė buvo sudaryta iš užgrobtų atskirų respublikų.Iš kokių atskirų respublikų,konservatorių marjonete,sudaryta Baltarusija?Man niekas yra Radžvilas,bet jis teisybę parašė....Jeigu ne Landsbergiuko kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus,Lietvą nebūtų užgriuvusios didelės problemos,kurių dabartinė vyriausybė visai nesugeba spręst!!!!

Unknown rašė...

Kažkas isilaužė į mano paskyrą ir rašinėja nesąmones mano vardu apie kažkokius burtus,ar jau visai sukvailėjote?????

Anonimiškas rašė...

Jei ne Čerčiliuko kišimasis į III Reicho "vidaus reikalus", tai Europos nebūtų užgriuvusios didelės problemos, kurių Europos vyriausybės nesugebėjo spręsti. Visi tyliai būtų vergais, kai kurie tyliai išsskristų pro konclagerio kaminą. Būtų "taika". Problemų nebūtų.

Reikia nepamiršti, kad apsišaukėlis "prezidentas" užgrobė lėktuvą su Lietuvos piliečias, buvo reali grėsmė jų gyvybėms. Ties čia Batkos vidaus reikalai ir baigiasi.

Anonimiškas rašė...

Paleido visur, tik tas srautas vyksta į Vokietiją ir Latvijos atsisakė. Lenkija netinka dėl gerai saugomo pasienio, bet nedideli kiekiai prasiskverbė ir į Lenkiją.

Anonimiškas rašė...

Gėdos bent lašą turėtų Radžvilas. Baltarusijoje OMON ir KGB izoliatoriuose kankina, daužo žmones, o kartais ir uždaužo, tūkstančiai dingusių. Žmonės natūraliai priešinasi tokiam režimui ir bijo dėl savo gyvybių. O tas kažką peza apie globalistų remiamą "spalvotą revoliuciją" kaip Putino podchalujus.

Anonimiškas rašė...

Reikia tiksliai nustatyti, kas iš Lietuvos jėgos struktūrų vadovų dirba Rusijai. NATO vadovybė Lietuvoje greičiausiai nežino, kad iš muziejų Lietuvoje paimami muziejiniai senoviniai šaunamieji ginklai. Apskritai Lietuvos jėgos struktūros atrodo iš priešingos barikadų pusės nei dislokuotos NATO jėgos Lietuvoje.

Anonimiškas rašė...

Dar įdomiau - etatinių KGB karininkų vardai, praeities veikla ir adresai, pas kuriuos dirbo tos partijos nariai, prieš tai buvę ministrais. Etatinio KGB karininko firmoje dirbo ir Kęstutis Petrauskis, prieš tapdamas LRT generaliniu. Greičiausiai kaip tik prie jo ir buvo sukurtas šiandienės Lietuvai priešiškos LRT karkasas, nes tik KGB žinojo tiek, kad būtų suformuota dabartinė LRT kadrų struktūra su visomis to pasekmėmis. Maskva gerai supranta, kad tokia LRT, kokia yra dabar, yra svarbus Lietuvos griaunamasis veiksnys.

Sėlis rašė...

Nū išdryso sukritykoti šviantają Letuvos partyją, nū koks niageras tas Radžvylas, tykras kremleus agentas, nū kaip jis drysta taip, nū!

Anonimiškas rašė...

Radzvilo seima tikriausiai holokauste gerai padirbejo, atrodo didesnio nacio nerastumem, toks tikras Lietoviskasis Hitleris

Anonimiškas rašė...

Radžvilas panašėja į gen. Vitkauską, raudonasis konformistas ir nomenklatūrininkas, už lašinių bryzą ir vodkę Putinui batus nulaižytų. Tas lojimas ant G.Landsbergio įtartinas, ar tik ne Paleckio takais eina filosofas didysis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Lenkai nelegalus gaudo ir siunčia atgal į Lietuvą (https://ve.lt/aktualijos/lietuva/lenkija-grazino-lietuvai-kelias-desimtis-vakarus-bandziusiu-pasiekti-migrantu).

Pikc Kažinkavičius rašė...

Vienas patikslinimas: šiaip jau, šita KonPartija nė velnio ne Lietuvos, sprendžiant pagal veiklą. ;)
O šitos šutvės elektorato atstovo komentarai labai neblogai parodo, KOKIO mentaliteto reikia, kad už tokius balsuotum. :)

Kaunietis rašė...

Pagal tamsta visi normalus lietuviai zydu zudikai ir maciau.O lapjaunimas ne nauji chunveibinai?

Kaunietis rašė...

O kuo anukas pasizymejo?

Kaunietis rašė...

Cia tie kur sounds rase?

Anonimiškas rašė...

Nesuprantu ir aš kuo pasižymėjo kad net atsistadytinti reikėtų. Bandau spėt kaip ekstrasensas. NS Putino ar Batkos orbitoj gyrėsi kad yra labai įtakingi ir gali "nuimti" Gabrį. Kvailių atsirado ir davė užsakymą. Dabar stengiasi trūk plyšk Gabrį apdergti ir aploti, o gal stebuklas įvyks - atsistatydins :))

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaunieti, negaiškite laiko su tokiais - neverti jie to. ;)

Anonimiškas rašė...

Laukiam naujų Radžvilo raudų, šįkart apie Kubą, kaip baisusis anūkas į jos vidaus reikalus kišosi, kaip siaubingą krizę sukėlė. Vargšai Kubą valdantys revoliucionieriai. Skubiai anūką atstatydint, Juraitį į ministrus :)))

Anonimiškas rašė...

Tai kas kad siunčia, čia tik tuos kurie per Lietuvą pateko. Jei iš Lenkijos nelegalas pateks į LT, tada mes jį lenkams atiduosim.

Kęstutis rašė...

Štai prie ko privedė neatsakingi sprendimai politikoje. Jei 2 milijonų mieste Minske į gatves išeina tik 200 tūkstančių (vieną kartą) tos reiškia šalies piliečiai dar neapsisprendė ir tvirtai nežino ko jie patys nori. Ne mūsų reikalas steigti belarusų atstovybę Vilniuje, ne mūsų reikalas aštrinti situacija pas juos, nes tą diktatorių remia kremlius. G.Landsbergis su visa komanda privalo atsistatydinti iš URM ir nedelsiant.

Anonimiškas rašė...

Tai kurį ten, patriote su budionovka, siūlai i Gabrio vietą Тоmaševskį ar Subotiną, kuris Putino saulę greičiau parveš̀̀?

Anonimiškas rašė...

Laba diena, mano vardas Anonimas. Turiu priklausomybę dorai politikai.
Lukašenką išprovokavo G. Landsbergis ir G. Nausėda - abu ilgai ir garsiai Briuselyje reikalavo sankcijų batkai. Apie Tapino šunkeliuką nekalbu, jie veikė neoficialiai. Bet tie du buvo OFICIALI Lietuvos pozicija. O "prezidentė" Cichanovskaja Lietuvoje su prezidentiniu išlaikymu - G. Nausėdos prezidentinis perliukas.
Jau nėra protingo politiko Lietuvoje, kuris bent jau bandytų sustabdyti šitą politikos marą. Svarų žodį tarti turi tauta/rinkėjai.

Anonimiškas rašė...

Ei doruoli su fufaike, o prieš tų sankcijų reikalavimą kas lėktuva su LT piliečiais skrendčiais namo užgrobė ir nutupdė, gal anūkas už batkos naikintuvo šturvalo sėdėdamas?

Anonimiškas rašė...

Niekuo jis nepasižymėjo, bet "didieji nacionalistai" nerias iš kailio kaip anūką išverst kad kokį vitkauską prakišt, gal jau avansą iš Maskvos paėmė kad taip netveria.

Anonimiškas rašė...

Batka pasiėmė, kas jam priklausė. Dabar paklausyk, ką tas apie Lietuvą šneka. Pasimovė ir anūkas, ir prezidentas ant vadinamos opozicijos. Ir nereikia į visą pasaulį nešti to, ko pats nelabai turi.

Anonimiškas rašė...

Šmeižtas apie pabėgėlius, Lietuvą
- youtube.com/watch?v=QEAX57AgmJk
ir žinia iš DB apie nelegaliai ten patekusią ir suimtą Putino dukrą
- youtube.com/watch?v=DUwE6Lf5rwA

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pirma, ne lenkų idiotai prisišnekėjo ir prisidirbo, tad Batka nelegalus ne ant Lenkijos užsiundė - taigi, lenkai tokių problemų neturi. Antra, lenkų valdžioje ne kiauri neomarksistai sėdi, tad pas juos tokių nesąmonių bet kokiu atveju nebūtų - o šita šutvė, kuri Lietuvoje siautėja, nelegalus iš bet kur priimtų. Net ir iš Lenkijos, jei tik tokių būtų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaunieti, Anūkas, pvz., "pasižymėjo" eilinį kartą apsikvailindamas ir dar padvigubindamas nelegalų srautus į Lietuvą. Sakyčiau, didis pasiekimas. ;)

Anonimiškas rašė...

pik 00:17, troli tu rusiškas, kas ten ką padvigubino? Paraleliniam pasauly gyveni? Skrydžių bendrovė paskelbė kad nori padvigubinti reisų skaičių. Greitu metu, kažkada. Bet tai nereiškia kad realiai ir padvigubins, tą rimtesni žaidėjai spręs.

Anonimiškas rašė...

Klausyk, Ivanuška, Batkai ES lėktuve su lietuviais skrendančiame į Vilnių nepriklausė NIEKO. O mažiausiai jam priklausė grąsinti Lietuvos piliečiams raketomis oras-oras.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Esi apgailėtinas. Čia LABAI švelniai tariant. Ir tai paskutinis mano komentaras tau. Bet varyk toliau - žmonėms naudinga žinoti, kokio mentaliteto "publika" TOKIĄ šutvę į valdžią išrinko. ;)

Unknown rašė...

Tam ,kuris mini fufaikę.Gal ją pats dar ją ir tebeturi, lauki , kol sugrįš tie buvę laikai.Manau, kad V. Landsbergis šitokios situacijos nebūtų sukūręs, dabar , nenorėdamas anūkui kaišiot pagalių į ratus, apie jo gaidišką pasipūtimą ir nematymą politikoje nė vieno žingsnio į priekį, nekalba.Bet apie netikusią vyriausybę, nėra ko ginčytis , faktai kalba ir tai įrodo. Tik klausimas , ar mes beturime žmonių, sugebančių valdyt šalį. Jeigu lygintume ankstesnius Seimus,tai dabartiniai yra ,kaip neužaugos, nesusipratėliai, prisitaikėliai ir valstybė jiems rūpi , kaip šuniui penkta koja. Ką visa tai reiškia,kreipsimės į ES. Ji nuspręs.O patys neturi smegenų ,ką šiandien daryti. O kaio su Sienos pažeidimo įstatymu, ar tokio mes visai neturime? O koks jo pritaikymas? Ir manau, kad kalbos apie jų išsiuntimą, tai tik smegenų pudrinimas,aistrų ir proto migdymas.Jei tai būtų žalieji žmogeliukai, belaukiant ES ir NATO pagalbos, jie jau sėdėtų Klaipėdoj ir Kuršių Nerijos, o mes būtumęįkalinti komendantinio laiko.Mes tai prisimename. Tai įvyko visai neseniai, tik prieš 30 metų. Bet ,kai šalį valdo piemenys, neturintys istorinės ir profesinės patirties, nieko gero negalime tikėtis.Tik patys žmonės turės gintis, kaip pokario metų partizanai.

Anonimiškas rašė...

Ankstesnėse vyriausybėse irgi buvo visko, jau vien Vėsaitė daug ką pasako apie ankstesnių vyriausybių kompetenciją. Tik anuomet Kremlius neskyrė nė cento vyriausybės vertimui, tai niekas ir nelojo. O dabar sankcijų laikais antikremliniai ministrai yra rakštis, metami rimti resursai anūkui nuverst, į lojimą investuotos tokios sumos, kad net NS nacionalistai Burokevičiaus ir Paleckio balsais pragydo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Unknown 2021-08-02 11:52", matau, bandote argumentų kalba su "pačiuožusiais" fanatikais kalbėtis? Na, sėkmės. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. Kremliaus ir Batkos užmačias uoliai padedantys įgyvendinti "ministrai" - "antikremliniai". Čia GERAS! :D :D :D

Anonimiškas rašė...

Ministrai įgyvendina Migracijos paktą, kurį ratifikavo Karbauskio dauguma ir pasirašė valstiečių ministras Misevičius ar Misiūnas, tas kur buvo prieš lenkę. Tai ministrai ir įgyvendina, ką jie dar gali daryti.

item