Austrijos sostinės vaikų darželiams bus skirtas „vaivorykštės šeimų“ informacinis paketas

propatria.lt nuotr. laikmetis.lt Janina Fritz, specialiai Laikmetis.lt iš Vienos, Austrijos Informacinis bukletas, knyga apie šeiminę įvairo...

propatria.lt nuotr.
laikmetis.lt

Janina Fritz, specialiai Laikmetis.lt iš Vienos, Austrijos

Informacinis bukletas, knyga apie šeiminę įvairovę, plakatas, – šie trys daiktai sudaro informacinį paketą „Vaivorykštės šeima“, skirtą Vienos miesto vaikų darželiams. Stovai su informacine medžiaga bus padalinti 350 vaikų darželių. Taip Vienos miesto vicemeras Christophas Wiederkehris (Christofas Widerkeris) jau ankstyvajame ugdyme bando diegti šeiminės įvairovės sampratą.

Vienos miesto vicemeras C. Wiederkehr pristatė informacinę kampaniją viename iš Vienos vaikų darželių. „Lygybė ir priėmimas prasideda jau ankstyvajame ugdyme – vaikų darželiuose bei mokyklose“ – aiškino vicemeras, kuris eina ir Vienos miesto švietimo skyriaus vedėjo pareigas. Jis teigia, kad yra labai svarbu užbaigti diskriminaciją visose srityse bei svarbu užtikrinti, kad visos šeimos turėtų lygias teises įvairiems gyvenimo būdams, apimantiems ir LGBTIQ asmenis“.

„Kovojant prieš homofobiją, transfobiją, ir interfobiją švietimas atlieka svarbų vaidmenį, ir ypač pradinis ugdymas, kuris reikšmingai prisideda siekiant išvengti diskriminacijos“, – apie idėją pasakojo Ch. Wiederkehr.

Vaivorykštės šeima laikoma tokia šeima, kurioje bent vienas iš tėvų yra lesbietė, gėjus, biseksualas, transseksualas, interseksualas, ir kt.

Kai vaikas pradeda lankyti darželį, šeimai prasideda naujas „jaudinantis laikas“, – sako Verena Flunger (Verena Fliunger), Vienos miesto „vaivorykštės šeimų“ centro vadovė. „Vaikai pirmą sykį susiduria su kitokiais besirūpinančiais asmenimis. Informacinė medžiaga apie šeiminę įvairovę padeda pedagogams visais LGBTIQ klausimais. Vaikams iš vaivorykštės šeimų turi būti padedama adaptuotis darželyje“.

Parengta informacinė medžiaga bus išdalinta 350 valstybinių Vienos miesto vaikų darželių. Ši medžiaga turi tapti priemone, padedančia „ir toliau atvirai ir jautriai kalbėti šeiminės įvairovės tema“, – pabrėžė Daniela Cochlar (Daniela Kochlar), Vienos miesto valstybinių darželių skyriaus vadovė.

Parengta pagal derStandard.at informaciją. 



Susiję

Pažangos ideologija 7322877780012275365

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Ne Austras
Siunčia labai aiškią žinią: Austrų yra per daug - reikia siekti,kad būtų mažiau.
Betgi kas gali paneigti, kad gimtieji laisvieji konservatoriai netruks uždainuoti: o jūs vaikai taip darykit kaip austrai daro...

item