Vasario 19 dieną - tarptautinė konferencija apie Europos ateitį, šeimą ir prigimtines teises

Kaip partnerystės įteisinimas paveiktų mūsų gyvenimą? Garsių teisininkų ir filosofų įžvalgos tarptautinėje konferencijoje Vis garsiau deklar...

Kaip partnerystės įteisinimas paveiktų mūsų gyvenimą? Garsių teisininkų ir filosofų įžvalgos tarptautinėje konferencijoje

Vis garsiau deklaruojant siekius įteisinti tos pat lyties asmenų partnerystę, kiekvienam mąstančiam žmogui kyla daug klausimų. Kuo pagrįstas siekis keisti pamatinę socialinę struktūrą - šeimą? Kokias pasekmes visuomenėms, išaugusioms ant krikščioniškosios Europos civilizacinio pamato, turėtų prigimtinės šeimos sampratos pakeitimas naujais socialiniais konstruktais? Ar yra patikimi kriterijai, kuriais galime įvertinti tokių pokyčių naudą arba žalą?

Šie ir daugybė kitų klausimų bus svarstomi tarptautinėje konferencijoje „Europos ateitis, šeima ir prigimtinės žmogaus teisės“, kuri vyks 2021 m. vasario 19 d. 13:15 val. Konferenciją organizuoja Laisvos visuomenės institutas, globoja LR Seimo laikinoji grupė „Už šeimą“.

Apie tai, ar siekis keisti tūkstantmečius gyvavusią šeimos sampratą yra pagrįstas ir ar jis tikrai veda į pažangą, diskutuos pasaulyje ir Lietuvoje žinomi pranešėjai. Tai – vaiko teises ginančios organizacijos „Them Before Us“ įkūrėja ir knygų autorė Katy Faust (JAV). Ji papasakos apie vaikų patirtis augant vienos lyties porose, paaiškins, kodėl šeimos politiką turi lemti vaikų interesai, ir pristatys susijusius mokslinius duomenis.  

Tarptautiniuose teismuose bylas vedantis Anglijos vyresniųjų teismų advokatas, organizacijos „ADF International“ vykdomasis direktorius Paul Coleman (Jungtinė Karalystė) supažindins su šeimos sampratos keitimo grėsmėmis žodžio ir saviraiškos laisvei bei pateiks šokiruojančių „neapykantos kalbos“ normų taikymo pavyzdžių užsienio valstybėse. 

Teisininkas dr. Juris Rudevskis (Latvija) kalbės, kaip keitėsi šeimos apibrėžimas Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikoje. Teisininkas taip pat apžvelgs įvykius kaimyninėje šalyje: kaip latviai priešinasi Stambulo konvencijai ir kaip siekia apsaugoti prigimtinę šeimą savo Konstitucijoje. 

Renginyje kalbės drąsių ir tikslių įžvalgų nestokojantis politikos filosofas, Vilniaus universiteto profesorius, knygų autorius prof. Alvydas Jokubaitis (Lietuva). Jis kels klausimą, ar Europai reikia šeimos?

Konferencijoje taip pat išgirsime ir pranešėjus iš kaimyninės Lenkijos: Varšuvos kardinolo Stefano Wyszyńskio universiteto (UKSW) dėstytoją ir buvusį Politikos mokslų instituto direktorių, Lenkijos mokslų akademijos Politikos studijų instituto mokslo tarybos narį kun. prof. Piotr Mazurkiewicz bei teisės istoriką ir politikos filosofą, Jogailaičių universiteto profesorių ir Politinės filosofijos katedros vedėją, Lenkijos Respublikos tribunolo narį prof. Bogdan Szlachta. 

Susipažinti su programa ir plačiau pasiskaityti apie konferenciją galite šioje nuorodoje. Konferencijos tiesioginė transliacija vyks Laisvos visuomenės instituto Youtube ir Facebook paskyrose.

Konferencijoje vyks ir diskusija, todėl visi konferencijos klausytojai kviečiami  užduoti klausimus prelegentams renginio tiesioginės transliacijos komentarų skiltyje.



Susiję

Šeimos politika 7979975945909220213
item