Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į VRK dėl diskriminacijos LRT debatuose

Pilną kreipimosi tekstą galite rasti ČIA . Penktadienį, rugsėjo mėn. 4 d. politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“ pateikė skundą Vyri...

Pilną kreipimosi tekstą galite rasti ČIA.

Penktadienį, rugsėjo mėn. 4 d. politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“ pateikė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) vykdomos diskriminacinės Seimo rinkimų debatų organizavimo tvarkos. 

Nacionalinio susivienijimo teigimu, LRT pasirinktas laidų dalyvių atrankos principas, kai į LRT iniciatyva organizuojamas laidas dalyviai – kandidatų sąrašų atstovai – paskirstomi ne burtu keliu, o vadovaujantis sociologinės apklausos rezultatais, pažeidžia Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatyme įtvirtintą lygiateisiškumo principą, diskriminuodama ne tik politinę partiją Nacionalinis susivienijimas, bet ir kitas naujai susikūrusias partijas. LRT šališkai teikia privilegijas kitoms politinėms partijoms, naudodama sociologinius tyrimus vykdančių komercinių bendrovių specialiai tam tikslui parengtas gyventojų apklausas, daugelyje kurių Nacionalinis susivienijimas sąmoningai  neminimas. 

Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo nuostatos neįtvirtina sąlygos rengti LRT debatus, vadovaujantis sociologinius tyrimus atliekančių, todėl finansiškai priklausomų nuo užsakovų ir negalimų laikyti objektyviomis ir nešališkomis, komercinių bendrovių pateiktomis rekomendacijomis. Savarankiškų politinės kampanijos dalyvių susitarimai yra sudaromi laisva valia, jų teisė pasirinkti, su kuo nori diskutuoti, todėl šios teisės negali riboti ar reglamentuoti jokie komercinių bendrovių reitingai. Įstatymas tiesiogiai įtvirtina galimybę diskusijose dalyvaujančių savarankiškų politinės kampanijos dalyvių grupes (iš dviejų ir daugiau asmenų) sudaryti jų susitarimu, o jeigu tokie susitarimai nėra sudaromi – burtais, taigi jos numato galimybę derinti abu būdus, paskirstant savarankiškus politinės kampanijos dalyvius į grupes.

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas nėra sudariusi nei susitarimo, nei traukė burtus.  

Lietuvos Respublikos Vyriausiasis administracinis teismas 2016-09-02 sprendime adm. byloje Nr. eR-2-492/2016 išaiškino, kad Seimo rinkimų įstatymo 51 straipsnio 1 dalyje nustatytas lygiateisiškumo principas pirmiausia užtikrinamas taip, kad galimybė sudaryti susitarimus yra nustatyta įstatyme, todėl bet kuris savarankiškas politinės kampanijos dalyvis žino apie tokią galimybę ir gali šia teise pasinaudoti, inicijuodamas ir sudarydamas susitarimą su vienu ar keliais kitais savarankiškais politinės kampanijos dalyviais. Lygiateisiškumo principas taip pat užtikrinamas sudarant lygias galimybes visiems savarankiškiems politinės kampanijos dalyviams vienodomis teisėmis dalyvauti specialiose diskusijų laidose, finansuojamose valstybės biudžeto lėšomis, jiems suteikiamas vienodas laikas kandidatų pasisakymams.

Nacionalinis susivienijimas prašo Lietuvos Respublikos Vyriausiąją rinkimų komisiją: 1) užtikrinti, kad rinkimų agitacija būtų organizuojama ir vykdoma visų dalyvių lygiateisiškumo pagrindais; 2) kadangi LRT organizuojamų debatų pagrindas – Norstat atlikta apklausa – neatitinka įstatyme numatyto lygiateisiškumo principo ir nesudaro sąlygų rinkiminių debatų metu užtikrinti realią konkurencinę aplinką, kuri yra tikrai laisvų, demokratiškų ir sąžiningų rinkimų būtina sąlyga, įpareigoti LRT rinkimų debatus organizuoti įstatyme nustatyta tvarka.

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 1956390237762495667

Rašyti komentarą

6 komentarai

Unknown rašė...

Ar turite nesusipratimą su savo mylimuoju, dėl kurio išsiskyrėte, ir bandėte su juo susitaikyti, tačiau jis / ji neteikia jums teigiamo atsakymo ir jaučiate, kad jūsų santykiuose kažkas nesiseka ir jums reikia greito sprendimo , susisiekite su dr Ajayi šiandien ir pasirūpinkite, kad jūsų meilės gyvenimas sugrįžtų kuo puikiausiai su buvusiuoju. Dr. Ajayi padėjo man atkurti ramybę mano namuose, nes mano vyras paliko mane 9 mėnesiams ir gyveno su kita moterimi ir niekada nenorėjo grįžk namo, bet padedamas burtų davėjo dr. Ajayi jis grįžo namo po 3 dienų po to, kai dr. Ajayi atliko galingą atkūrimo burtą. Taigi, jei jums reikia greito santykių ar santuokos sprendimo burtų ratuko pagalba, susisiekite su dr. Ajayi dabar el. Paštu: [email protected] arba „Viber / Whatsapp“: +2347084887094

Jis taip pat gali atlikti šį burtą žemiau
1. Loterijos burtas
2 Sėkmės užkeikimas
3. Burtai laimėti bylą teisme
4. nėštumo burtas
ir pan.

Anonymous rašė...

Burtininko skambutis dr. Ajayi padėjo man susigrąžinti vyrą po 2 metų išsiskyrimo dėl nesusipratimo, ir aš kelis kartus prašiau jo grįžti namo, kad būtų su manimi ir mūsų trim vaikais, tačiau atsisako apsistoti pas kitą moterį, kuri, manau, manipuliuoja juo. Ieškodamas pagalbos internete pamačiau liudijimą apie burtininką dr. Ajayi, kuris paaiškino, kaip jis padėjo jai išvesti brolį iš kalėjimo atlikęs jai malonės užkeikimą, labai noriu, kad mano vyras grįžtų namo, todėl rašau rašybos ratukas „WhatsApp“: 2347084887094 ir pasakė man, ką reikia daryti, k vykdė visus nurodymus, o šiandien aš taip pat turiu pasidalinti savo liudijimu, nes mano vyras grįžo namo praėjus trims dienoms po to, kai daktaras Ajayi atliko burtą, kad jis grįžtų namo, mes dabar gyvena laimingai. Aš turėjau abejonių, bet dabar jau nebeabejoju, nes visi burtų ratukai man pasakė, kas nutiko, kai jis man paaiškino, taigi, jei jums reikia burtų ratuko pagalbos dėl bet kokios rūšies gyvenimo problemų, susisiekite su dr. Ajayi paštas: [email protected] arba „WhatsApp“: +2347084887094.

Claudia Klein rašė...

Sveiki ir Sveiki atvykę į „Spotlight Global Financial Services“, mano vardas Claudia Klein, esu skolintoja ir finansinė konsultantė.

Ar jums labai reikia finansinės paramos? Ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, patarsiu susisiekti su mano įmone per | [email protected] | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes mes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, verslo paskola ir daug daugiau), siūlome tiek ilgalaikes, tiek trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairiausių tikslų, naudodama įvairiausius paskolų produktus.

Mes žinome, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jų sprendimo, daugeliui žmonių dėl didelio susidomėjimo taip sunku gauti nuosavybės paskolą iš savo vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų. norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys.

Nebereikia laukimo laiko ar įtempto banko apsilankymo. Mūsų paslauga yra prieinama visą parą, be išeiginių - galite gauti paskolą ir užbaigti operacijas bet kada ir kur jums to reikia.

Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Jei turite klausimų / klausimų? - Siųsti el. Laišką į [email protected] | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 |

Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!

Anonimiškas rašė...

Yra pavojus, kad vienme provincijos mieste NS kandidatas į Seimą - jau garbaus amžiaus - sau į padėjėjus gali pasirinkti, pasak kalbų, (buvusį?) KGBistą.
Jei tai įvyks, nuo Nacionalinio Susivienijjimo teks atsiriboti - jau nekalbant apie tai, kad toks sprendimas gali sukompromituoti Nacionalinį Susivienijimą ne tik to miesto bendruomenės akyse, bet ir prieš visą Lietuvą. Ar NS imasi kokių nors veiksmų pkruopščiai patikrinti ne tik pačius kandidatus, bet ir jų pasirinktus padėjėjus?

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Pasak kalbų"? Jeigu žinote kažką konkretaus - kreipkitės tiesiai į NS, užuot paskalas skleidęs. ;)

sūduvis rašė...

Taip,debatai,tiksliau klausimų-atsakymų "vakarėliai" su ribotomis minutėmis,tai debatų parodija,bet ir čia reikėtų išnaudoti galimybes pasisakyti iš esmės,o ne purkštauti ir piktintis.Reiktų elgtis solidžiau.

item