LGBT žurnalas: trečdalis Lenkijos pasiskelbė laisva nuo LGBT zona

LGBT naujienų puslapis pinknews.co.uk pranešė, kad jau trečdalis Lenkijos yra pasiskelbusi teritorija „Be LGBT“. Šioje „laisvoje nuo...

LGBT naujienų puslapis pinknews.co.uk pranešė, kad jau trečdalis Lenkijos yra pasiskelbusi teritorija „Be LGBT“.

Šioje „laisvoje nuo LGBT propagandos“ zonoje vietos savivaldybės yra raštiškai įsipareigojusios susilaikyti nuo veiksmų, kurie naujakalbėje įvardijami kaip „skatinantys toleranciją ir lygias teises“, be to, atsisako remti LGBT propagandą skleidžiančias nevyriausybines organizacijas.

Tokių savivaldybių šiuo metu yra kone 100. LGBT aktyvistų sudarytas žemėlapis, pavadintas „Neapykantos atlasu“, atskleidžia šio judėjimo Lenkijoje mastą – jau dabar jis apima didesnį plotą nei Vengrija.

Beje, gruodžio mėnesį Europos Parlamento priimta rezoliucija skambiu pavadinimu: „Dėl diskriminavimo ir neapykantos kalbos prieš LGBT žmones, o taip pat dėl nuo LGBT laisvų zonų kūrimo“ („Public discrimination and hate speech against LGBT people, including LGBT free zones“), griežtai pasmerkusi laisvų nuo LGBT propagandos zonų skelbimą, šį judėjimą tik paskatino.

Europos Parlamento nariai kalbėjo apie rezoliuciją kaip priemonę kovoje su Lenkijoje vykstančiais procesais prieš LGBT bendruomenę, tarp kurių minimi „dažnėjanti išrinktųjų politikų bei žiniasklaidos neapykantos kalba, taip pat draudimai ir išpuoliai prieš Pride eitynes ir iniciatyvas, tokias kaip „vaivorykštiniai penktadieniai“.

Parlamentarai kvietė Lenkiją „ryžtingai pasmerkti“ LGBT+ „diskriminaciją“ ir atšaukti rezoliucijas, „žeidžiančias“ LGBT+ teises bei nurodė Europos Komisijai užtikrinti, kad Europos Sąjungos fondai nebūtų „naudojami dikskriminaciniais tikslais.“

Šis įspėjimas valdančiosios partijos „Teisė ir Teisingumas“, kuri, kaip teigiama pranešime, yra „didžiąja dalimi atsakinga už padidėjusį visuomenės nepasitenkinimą LGBT+ klausimu“, praėjo nepastebėtas.

Parengta pagal užsienio portalų informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1214863475583053336

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Net pavydas ima matant, kaip lenkai nesileidžia klupdomi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aha, tikrai. Lenkus yra už ką kritikuoti - bet su savigarba pas juos viskas tvarkoj. Kaip ir su sveiku protu ir moralinėmis vertybėmis - bent jau tame trečdalyje teritorijos. Spėčiau, kad ji plėsis - ir tuo sparčiau, kuo aršesnis bus sajūzo isteriška puolimas.

Anonimiškas rašė...

Pats laikas, Lenkija žengia ryžtingai, ir ypač korono viruso plytimo atveju, nes LGBT, yra panašus į virusą, o mažoms tautoms yra mirtinas.

Česlovas rašė...

Tas trumpinys. Gal geriau jo nepastebėti. Tai ir pats nunyks, kaip šašas

Česlovas rašė...

Tas trumpinys. Gal geriau jo nepastebėti. Nunyks pats, kaip šašas

Anonimiškas rašė...

Gaila, kad dauguma lietuviu nesupranta link kur veda komunistine ES ir nesugeba vieningai atsilaikyti tam kultura ir tautas naikinanciam marksustiniam meslui.

item