Kviečiame į Vasario 16-osios Liepsnų maršą

Šią Vasario 16-ąją jau trečiąkart degsim deglus ir lietuvių širdis švęsdami Lietuvos nacionalinės valstybės gimtadienį!  Sakoma, kad ...

Šią Vasario 16-ąją jau trečiąkart degsim deglus ir lietuvių širdis švęsdami Lietuvos nacionalinės valstybės gimtadienį! 

Sakoma, kad svarbiausios metų šventės – šeimos šventės, o kuri gi šventė labiau šeimos, nei  Vasario 16-oji, kai visa tauta yra viena šeima? Tikros vienybės dvasią pajusk šventėje, kurią kuria pati tauta, o ne biurokratai! 

Iškilmingą eiseną pradėsime nuo Jono Basanavičiaus paminklo, dėkodami tautos patriarchui už jo viziją ir jos triumfą, jau 102 metus skaičiuojančią modernią tautinę Lietuvos valstybę. Apšviesdami sostinės senamiestį, dėkosime Didžiąjam Vilniaus Seimui, dabartiniuose Filharmonijos rūmuose 1905-aiais aiškiai pareikalavusiam nepriklausomos tautinės valstybės, ir 1918 Vasario 16-osios akto signatarams, Signatarų namuose tautinės valstybės reikalavimą įgyvendinusiems. Galiausiai, dėkosime pokario rezistentams, kurie laisvės idėją garbingai gynė ir išsaugojo pačiais blogiausiais laikais. Tačiau deglų šviesos labiausiai reiks tam, kurio atminimo vietoje mūsų maršas sustos – pagrindiniam Birželio sukilimo ir Lietuvių Aktyvistų Fronto organizatoriui Kaziui Škirpai.

Ateik, švęsk ir įpūsk gyvybės mūsų šalies kūrėjams! 


Susiję

Įvykiai ir renginiai 3809587317036518093
item