Belgija: Mažiau nei 1 iš 10 migrantų, pasmerktų deportacijai, iš tiesų yra deportuojami

Vos 8,5 procentai migrantų, kuriuos buvo nuspręsta deportuoti iš šalies, iš tiesų yra deportuojami, atskleidė nauja vyriausybės statistik...

Vos 8,5 procentai migrantų, kuriuos buvo nuspręsta deportuoti iš šalies, iš tiesų yra deportuojami, atskleidė nauja vyriausybės statistika.

Belgijos Imigracijos tarnyba paskelbė, kad iš 33 386 nelegalių migrantų, kuriuos 2018 m. buvo nuspręsta deportuoti, tik 7 399 paliko valstybę, kai tuo tarpu vos 2 842 asmenys iš tiesų buvo deportuoti, praneša Vlaamse radijas ir televizija (VRT).

Pasak VRT, sėkmingas migrantų sugrąžinimas į jų gimtąsias šalis nėra problema, su kuria susiduria tik Belgija, kai kurios kitos Europos šalys taip pat patiria sunkumų šiame procese. Kaip vieną iš svarbiausių problemų, kurios užkerta kelią sėkmingai deportacijai, Geert Devulder, Belgijos Imigracijos tarnybos atstovas, įvardina menką pagalbą iš migranto gimtosios šalies.

Viskas priklauso nuo migranto tėvynės bendradarbiavimo“, kalbėjo Devulder. Daug šalių apsunkina reikalingų kelionei dokumentų atsiuntimą, ypač jei asmuo į institucijas nesikreipia pats. Tarkim, tarp Albanijos ir Europos Sąjungos yra sudarytas gerai veikiantis tokio tipo susitarimas. Kitos šalys, pavyzdžiui, iš Artimųjų Rytų ar Afrikos, ilgai nepateikia būtinų dokumentų, kad migrantai galėtų būti išsiunčiami namo. Daugeliu atveju jos dokumentų nepateikia visai.“

versta iš voiceofeurope.com



Susiję

Demokratija ir valdymas 1788806193205591952
item