A.Merkel: žodžio laisvė turi būti ribojama vardan laisvos visuomenės

Lapkričio 29 d. Vokietijos kanclerė Andžela Merkel kreipėsi į Vokietijos Bundestagą įspėdama Vokietijos parlamentą apie žodžio laisvės pa...

Lapkričio 29 d. Vokietijos kanclerė Andžela Merkel kreipėsi į Vokietijos Bundestagą įspėdama Vokietijos parlamentą apie žodžio laisvės pavojus.

„Saviraiškos laisvė turi savo ribas“, teigė Merkel. „Tos ribos prasideda ten, kur plinta neapykanta. Jos prasideda ten, kur pažeidžiamas kitų žmonių orumas. Mūsų valdžia priešinsis ir privalo priešintis kraštutinės minties išsakymui. Priešingu atveju mūsų visuomenė nebebus tokia laisva, kokia ji buvo.“

Kaip pažymi dienraštis Dailywire, „žinoma, ne politikai turėtų nuspręsti, kokios minties išsakymas pažeidžia kitų žmonių orumą, ypač šiandieninėje kultūroje, kur liberalai jau įsidrąsina teigti, kad jiems nepalankių  vadinamųjų  kraštutinių minčių išsakymas yra tiesioginis smurtas.“

Kaip pažymėjo dienraštis Townhall, Vokietija dar 2018 metais priėmė draudimą, pagal kurį tinklalapiams buvo skirta bauda iki 50 milijonų eurų už tai, kad jie skubiai nepašalino „neapykantos pasisakymų“ iš savo platformų, nors pasak dienraščio, tai buvo akivaizdus bandymas nutildyti „Merkel atvirų durų imigracijos politikos kritiką“. Iš tiesų, jeigu jau giliau kalbėtume apie kito asmens „orumo“ pažeidimą, tada puikus pavyzdys būtų A. Merkel imigracijos politika. 

Primename, kad ir 2015 m. Naujųjų metų išvakares, kurių metu daugiau nei tūkstantis vyrų seksualiai priekabiavo prie moterų Vokietijos gatvėse. Po šių masinių seksualinių išpuolių, vienas Vokietijos meras net sugebėjo apkaltinti pačias moteris dėl tokio išpuolio, o Vokietijos vyriausybė įsipareigojo atremti visus, kurie kritikuoja musulmonų imigrantus, kaltinamus dėl šių išpuolių.

Užsienio autoriai taip pat pažymi, kad Vokietijos Bundestagui išsakyta  „Merkel  kalba buvo ne tik neįprastai emocinga, bet taip pat itin paini visiems, kurie suvokia, kad arba jūs laisvai kalbate savo šalyje, arba turite politikų, kurie turi galią uždrausti bet kokią kalbą, kuri jiems nepatinka. 

Taigi akivaizdu, kad Merkel susirūpinimas dėl žodžio laisvės yra susijęs su aštria kritika, kuri yra orientuota į jos atvirų durų imigracijos politiką. Aš nekenčiu palyginimų su Hitleriu, tačiau kadangi tai yra Vokietija ir kancleris kalba apie cenzūrą, galbūt A. Merkel mano, kad vėl reikia kažko panašaus į Viešojo švietimo ir propagandos ministeriją, kuriai  kažkada  vadovavo Džozepas Gėbelsas.“ – teigia užsienio autoriai.

parengta pagal dailywire.com ir townhall.com informaciją

Prisijunk prie mūsų Facebook bendruomenės


Susiję

Pasaulis 5565245295809244148

Rašyti komentarą

56 komentarai

Anonimiškas rašė...

Piliečio laisvė baigiasi ten, kur valdo štazi-komunistai. Viskas tos laisvos visuomenės labui. Ir TSRS taip buvo, ir ES taip bus. O Afromerkelistane jau dabar taip yra. Kraštutinė mintis gali būti tik iš kairės. Kas ne kairė, tas dešinė, o dešinė visada tik kraštutinė.
Ir parašiau tai su meile, jokios neapykantos, tik panieka.

Anonimiškas rašė...

Žodžio laisvė pagal komunistus: viena nuomonė, viena tiesa - komunistų.

Anonimiškas rašė...

Keista ne tai, ką pasakė. Keista, kad stebimasi tuo, ką pasakė.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Labai teisingai pastebėta - tik bent jau aš nei "seniesiems", nei "naujiesiems" raudoniesiems jokios meilės nejaučiu.

Anonimiškas rašė...

Kraštutinumai Vokietijoje stebina - jei ne į vieną pusę, tai į kitą.
Bet šiaip Angelė jau neišsilaiko farvateryje, užtat ir nuo kalbėjimo pereina prie riksmo. Būna ir senatviškas fanatizmas.
Aišku, nieko nepeš.
Pasipils juokai, pašaipos, karikatūros ir satyra - o humoras yra vienas efektyviausių ginklų kovoje su cenzūra. Anot vokiečių rašytojo S. Cveigo - ,,Dainos į teismą nepaduosi."

Anonimiškas rašė...

Keista, kad ESanei kiek nepasimokė iš SSSR griūties - bet nekeista, kad sutampa SSSR ir eurokomunistų amžius - turimas omenyje ir vienų, ir kitų fizinis-kalendorinis individų amžius.

Anonimiškas rašė...

Keista, kad šis straipsnis pasirodė praėjo net 14 d. po pasisakymo. Tarp kitko, kalbėjo ne lapkričio 29 d., kaip kad čia klaidingai teigiama, o 27 d.

x rašė...

Raišos anties gagenimas ten jau seniai niekam neįdomus. O va užkulisiuose vyksta tegul ir smarkiai pavėluota, bet rimta kova už jos vietą. Ant kortos pastatyta daug: nebus patrauklaus lyderio - nacių rinkėjų tik dar padaugės.

Anonimiškas rašė...

Komunistinė bacila veikia taip pat,kur ji bebutu, gal recidyvai skirtingi.

Nežiniukas rašė...

Pasirodo, vistik laiko mašina ne fantazija, o šių dienų realybė.

Cituojame:

Lietuvos tarybų socialinės respublikos konstitucijos 48 straipsnis:
"Sutinkamai su liaudies interesais ir siekiant stiprinti bei vystyti socialistinę santvarką, Lietuvos TSR piliečiams garantuojamos žodžio, spaudos, susirinkimų, mitingų, gatvės eitynių ir demonstracijų laisvės"

O tiems nesusipratėliams, kurie neskaitė šio straipsnio pirmosios dalies, o iš karto griebėsi antrosios šios straipsnio dalies, tiems tekdavo skaityti jau baudžiamąjį kodeksą.

Lietuvos tarybų socialistinės respublikos baudžiamojo kodekso 68 straipsnis:
"Agitacija ar propaganda, kuria siekiama pakirsti ar susilpninti Tarybų valdžią arba padaryti atskirus itin pavojingus valstybinius nusikaltimus, skleidimas tarybinę valstybinę ir visuomeninę santvarką žeminančių šmeižtiškų prasimanymų tais pačiais tikslais, taip pat platinimas arba gaminimas ar laikymas tokio pat turinio literatūros tais pačiais tikslais –
baudžiami laisvės atėmimu nuo šešių mėnesių iki septynerių metų su nutrėmimu nuo dvejų iki penkerių metų ar be nutrėmimo arba nutrėmimu nuo dvejų iki penkerių metų".

Tam, kad suprasti, koks buvo šio straipsnio rimtumas baudžiamajame kodekse, tai reikia pažymėti, kad jis buvo toje BK dalyje, kuri buvo užvardinta kaip "Itin sunkūs valstybiniai nusikaltimai" ir šioje dalyje buvo tokie nusikaltimai, kaip tėvynės išdavimas, šnipinėjimas, teroristinis aktas.

Taigi, kur mes esame: Lietuvos TSR, ar nepriklausomoje Lietuvoje?

Anonimiškas rašė...

Mes esame ES, o jos fiureriai - Berlyno komunistai su štaziais. Štazis nuo kgb netoli terieda.

Anonimiškas rašė...

Kadangi pagal komunistus, kas ne komunistas, tas nacis, tai tegu "nacių" balsų tik ir daugėja.

Anonimiškas rašė...

Jei norite suprasti Vakarų Europą, skaitykite Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir t.t. istorijas.

Hm rašė...

„Vokietijos kanclerė Andžela Merkel“
„propagandos ministeriją, kuriai kažkada vadovavo Džozepas Gėbelsas“

Regis, šį kartą transkriptoriai nuėjo per toli.

Anonimiškas rašė...

Nuėjo tik ten, kur jie ir yra - kelyje į diktatūrą, šį kartą ne iš dešinės, o iš kairės. Tai jūs ten, tamstos, nuėjot per toli. Ar sugebėsit grįžti, ar ir toliau stumsit Europą pražūtin? Ciniškai su gražiais lozungais, spjaudydami tautoms ant galvų?

Hm rašė...

Turėjau galvoje rašybą.

Anonimiškas rašė...

„Saviraiškos laisvė turi savo ribas“, teigė Merkel. „Tos ribos prasideda ten, kur plinta neapykanta. Jos prasideda ten, kur pažeidžiamas kitų žmonių orumas. Mūsų valdžia priešinsis ir privalo priešintis kraštutinės minties išsakymui. Priešingu atveju mūsų visuomenė nebebus tokia laisva, kokia ji buvo.“
----
Demagogijos pavyzdys. Reikėtų įtraukti į istorijos vadovėlius skyriuje "Diktatūrų mutacijos ir kaip jas atpažinti".

Anonimiškas rašė...

Persiprašau, garbusis "Hm", ne tau skirta. O komentaro tekstą palieku galioti. Adresatui.

Anonimiškas rašė...

HM 2019-12-12 11:32 Kas tie „transkriptoriai“? Tai frylanceriai, mentoriai ar inovatyvaus frustracinio suicidinio hospiso menedžeriai? Teko mokytis lietuviškoje vidurinėje mokykloje?

Hm rašė...

Transkriptoriai yra tie, kas praktikuoja vardų transkripciją. Kai kada ji dar vadinama „adaptavimu“.

Kokių dar klausimų turit, protiškai atsilikę vaikai?

Anonimiškas rašė...

Po galais, vėl turiu pataisyti :) Aš tas, 11.55, atsiprašiau "Hm".

Anonimiškas rašė...

Štai taip „gerbiama“ lietuvių kalbą: čto kasajietsia transkripšn and adopšn!

Anonimiškas rašė...

Prieš kelerius metus buvo pradėtas tyrimas, ar Merkel bendradarbiavo su štazi. (Kad ji dirbo propagandinį darbą, tai vieša paslaptis) Po gal 3 mėn. tyrimas buvo nutrauktas. Ir nei "taip", ir nei "ne". Jeigu ana nebūtų bendradarbiavus su mielais štaziais, būtų garsiai visur ištrimituota, kokia tyra jų kanclerė. Bet trimituota nebuvo nieko. Iškalbingiausiai už visus trimituoja ji pati, Europos tautų priešė. Kaip gali mylėti Europą, nekęsdamas jos tautų? Tokie, kaip ji, gali. Ir viskas tų tautų labui. Jums bus pasakyta, kada galit laisvai reikštis, o kada jau ne. Žiūrėkit į kairę, galvokit pagal juos ir neapsiriksit su ta laisve.

supratingas rašė...

"O tiems nesusipratėliams, kurie neskaitė šio straipsnio pirmosios dalies, o iš karto griebėsi antrosios šios straipsnio dalies, tiems tekdavo skaityti jau baudžiamąjį kodeksą."

+++! Labai taikliai :)

egodraconis rašė...

Čia yra tos pavojingos struktūrinės pinklės į kurias vokiečiai jau baigia įkristi.

Anonimiškas rašė...

Teko skaityti, kad ji yra giliai tikinti krikščionė.

x rašė...

Nedaugės, kad ir norėtum Adolfo anūke. Gal dar ir kandžių sugraužtą SSininko uniformą turi (senelio palikimas?) spintoj. Lai jin toliau ten kabo. Bambaliniam patvorio naciui niekada nesuprast kaip Vokietijoje išgyvenusioje WW2 tų šūdnacių, svaigstančių apie naują fiurerį, ten nekenčia.

x rašė...

Trimituot nieko ir nereikia, šiaip jau Europoje galioja nekaltumo prezumpcija, o ne patvorio patriotų išsvajota kaltumo prezumpcija - į ką pirštu parodysiu, tas kaltas, nes mano rankose ginklas. Merkelienės biografija seniai išnagrinėta po eilutę ir nebuvo ji jokia ten štazi, tik eilinė universiteto mokslinė bendradarbė, pilka pelytė kokių VDR buvo tūkstančiai. O kad jai pamačius sirų pabėgėlių vaizdus pasieny užtrumpino porą nervų... to pasekmes Europa dabar kuops dešimtmečiais. Tuo pačiu gera proga pamąstyt ar moterys (ir absurdiškos ale lyčių lygybės kvotos) atsikinguose postuose tikrai toks geris?

Anonimiškas rašė...

Kolkas galioja tik patvorio komunistų ideologija. O pirštu į "kaltą" rodo būtent patys raudonieji. Ir į ką parodo pirštu, tas ir kaltas. Visa Vokietijos, o ir Europos visuomenė pilna nacių, rasistų, homofobų, afrofobų ir kitų raudoniesiems trukdančių asmenų. Ir niekada nė vienu sakiniu nepasmerkė peilio imigrantų "savo berniukų".
Merkel dirbo propagandinį darbą vadinamoj FDP, kuri prilygo sovietiniams komjaunuoliams. Studijavo Maskvoj, kai išvykti į užsienį iš VDR buvo sunkiau, nei iš TSRS. Ji nebuvo kadrinis štazi darbuotojas, bet ir nebuvo disidentas. Ir visai ne atsitiktinai tiesiamas kremliaus vamzdis. O kad Merkel valdymo metodai prilygsta štaziams, ginčys nebent tik tokie patys. Taip taip, politinių kalinių nėra. Veikia kita struktūra - atsiprašant, "antifa", finansuojama vyriausybės. Šitų raudonųjų anarchistų rankomis susidorojama su kitaip manančiais laisvoje Merkel ideologijos šalyje. Juos, beje, vadina merkeljugendu. Merkel savus piliečius "Pegidoje" vadina padugnėm, o salafistus, išvykusius kovoti IS pusėje, "mūsų berniukai". Tokia yra "krikščioniška" ciniška kanclerė.
O jos krikščionybė taip giliai, kad net nesimato.

x rašė...

Jei nori rast raudonųjų, pasižiūrėk į mūsų daugumą ir vyriausybę... koloradinės rozovos, tamašūnienės, narkievičiai iš baisiai krikščioniškos (ir net šeimų) partijos... Ir nieko, viskas gerai, čia juk didžiausi Skvernelio draugai, su jais jis matote Lietuvą prikels...
Merkel reikėtų kaltinti už tai ką ji padarė, o ne dėl kokių tai vėjų. Buvo FDJ ir pionierių stovykloj prižiūrėjo vaikus ir buvo atsakinga už tai kad jie rusenančio laužo nepaliktų? Ot tai propagandinis darbas. O tie jų pionieriai ir ftėjotleriai dažnai atvažiuodavo net į mūsų mokyklą, jiems SSSR praktiškai nebuvo joks užsienis.
Beje, Merkel nors ir mokėsi Maskvoje ir tikrai gerai moka rusų k., niekada taip ir nesusirgo subinės bučiavo Kremliaus šeimininkui sindromu.
Nord Stream 2 deja ne jos valioj, ir ne jos čia sprendimas. Taip nusprendė automobilių pramonės lobistai, kurie daug įtakingesni už Vyriausybės vadovą. Mirštančiai ir nuo pasaulio atsiliekančiai pramonės šakai tiesiog reikalingos pigesnės dujos.
Merkelienės tėvas pastorius, bet ji pati krikščioniška tiek kiek to reikia būnant krikščioniškos partijos vadovu.

Anonimiškas rašė...

Įdomu, ar pagal "krikščione"Merkel Biblijos citavimas tai žodžio laisvė ar neapykantos pasisakymas.
https://youtu.be/XX3uQz44kJ0

Anonimiškas rašė...

x-kai, todėl juos taip gerai ir pažįstam, deja, kad patys apsčiai jų turim. Komunistai mutavę į "demokratus" :)

x rašė...

Antifa yra seniai mirusi, kriminalinis gaivalas ją greitai nutempė į dugną. Tad jei naciams kas ir pasipriešina, dažniau tai organizacijom nepriklausantys piliečiai, kuriems nacių savivalė mažesniuose miesteliuose jau gerklėj.
Dėl Pegidos ji teisi, ten išties padugnės, kur nerasi nė vieno kad nebūtų teistas už smurtinius nusikaltimus.
O radikalūs islamistai jai rakštis, kurią ji pati sau (ir ne tik sau) į minkštą vietą ir įsivarė. Islamistų nusikaltimai dangstomi, o politikų "politkorektiški" pateisinimai visuomenę tik siutina.

Hm rašė...

Ne adopšn, o adapteišn. Adopšn ką kita reiškia, vaikai.

Anonimiškas rašė...

Jei vaikai, tai būtent adopšn. Jei laborantas, tada transkripšn.

Sėlis rašė...

Tai Venckienės, tai patvoriai, visokie violetiniai, tai naciai, net šūdnaciai vargšui vaidenasi, kur bežengtų. Rimtai, arba senatvinis marazmas, arba šiaip debilas.

Sėlis rašė...

😄😄😄

Anonimiškas rašė...

Negali būti laisva ta visuomenė, kur visi laisvai reiškia savo bet kokią nuomonę. Laisvai reikšti galima tik teisingą nuomonę. O tokia yra tik viena. Merkel ir Ko pasakys jums, kuri nuomonė teisinga, tada galėsit laisvai ją reikšti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Kad, panašiau, reikia sovietų sajūzo istoriją skaityti. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Tai kaip ten, nedebilai patvorių arijai, agurkinių ir kamuolinių narkata geresnė už čigonų? Spėju kad neprasta ir ilgai veikianti, nes gerus 28 metus vis "konservatoriai pola", jei iš ryto pachmielas ar lomkės - kalti konservatoriai, jei pašalpa pragerta o iki kitos dar 2 sav. - čia jau Anūko sąmokslas. Ir senatvinis marazmas kai persekioja ir pola konservai kuo nors geresnis?

Anonimiškas rašė...

o gal jam radikalizuoti fundamentalistai gerus pinigus moka.
Arba kas iš leftistu.
Bet jis tikrai čia ne už dyką.

Anonimiškas rašė...

Tik 30 metų, vos viena karta, o "gensekai" - šįkart iš Vakarų - vėl nori visus užčiaupti. Vėl juodą kiša kaip baltą, o baltą kaip juodą. Kokia gaji šita pragaro hidra.

Anonimiškas rašė...

Užrašas po nuotr.: "Ša, inteligente!" ("Antis" kaip klasika, nepasensta)

x rašė...

Primena tik pakaunės debilus, kurie bobučių paskalas, prigožino feiknjusus ar tiesiog savo šlapius sapnus priima už esama. Kažkada putinnaciai sugalvojo (o gal rimtesnė kontora Maskvoje primygtinai parekomendavo), kad prieš rinkimus būtų gerai prasukti tokį tyrimą. Ale kanclerę sukompromituos. Su senojo kontržvalgybos šefo pagalba kažką bandė, bet realiai nei ten buvo tyrimas, nei ten kas tyrė, nei ten buvo ką tirti.

Povilas Jankunas rašė...

Kodel rasoma tik apie Vokietija?Gal tai tik todel,kad Merkel kalba bundestage buvo ne taip seniai,bet gi jai jau autorius kalba apie dviveidiska neoliberalu “zodzio laisves “samprata tai turetu pabrezti,kad tai yra visose ju uzvaldytuose salyse.Dabartiniu laikotarpiu tai ypac vaidziai matosi JAV.Demokratu /kurie yra neoliberalu politikos ikvepejai/apkaltos prezidentui/dvigubi standartai/kaip jis kaltinamas tuom ka jie patys dare ir daro ypac geras pavyzdys.Manyciau,visa si demagogija yra anot prof.Radzvilo sliauziancio totalitarizmo pasekme.Antra vertus prasidejus vos ne visuose salyse didelio nepasitenkinimo dabartinia neoliberal vykdoma politika vercia juos riboti zodzio laisve.Tai tik dar karta irodo,kad neoliberalu politika nei demokratiska,nei tokia jau ir liberali,o pajutus gresme darosi vis labiau diktatoriska

Anonimiškas rašė...

Todėl, kad Vokietija savo raudoną demokratūrą stumia visai ES. Iš tikrųjų apie Vokietiją dar per mažai kalbama. Kris šitame fronte Vokietija, kris visa ES.

Hm rašė...

Čia man net italų kalbą šiek tiek primena :) Juk fašizmą italai išrado, jo? Tai turėtų būti „Džiuzepė“, jo? Ai, bet rašosi Joseph. Nu, tai tada bus Džozepas :)

O šiaip tai iš pedagoginės patirties vis tikiu, kad kantrybė daro stebuklus :) Nors su protiškai atsilikusiais neteko dirbti; regis, su jais šiek tiek kitaip ir kantrybės reikia dar daugiau :)

Anonimiškas rašė...

Bobelė perėjo į atvirą puolimą. Ir žinokit, ES naciai, rasistai, homofobai, ksenofobai, islamofobai, afrofobai, arabofobai, kad virš jūsų kabo merkeldamoklo kumštis. Vienas žodis ne toks ir pažinsit visą ideologų rūstybę. Maža nepasirodys. Tie, kas ilgisi TSRS diktato, turėtų džiaugtis - jis vėl čia!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Vokiečiai kas šimtmetį vis pamėtėja Europai po geradarį fiurerį. Ir ką mes darytume be tų vokiečių :)

item