Lapkričio 5 d. Seime vyks konferencija krizinio nėštumo klausimu

Lapkričio 5 d., Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) 13 val. vyks konferencija  „Krizinis nėštumas: sistemingos, kompleksinės ir tęstinės...

Lapkričio 5 d., Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) 13 val. vyks konferencija „Krizinis nėštumas: sistemingos, kompleksinės ir tęstinės pagalbos link“. Registraciją į renginį ir jo programą rasite paspaudę šią nuorodąIšankstinė registracija renginiui būtina.

Konferencijos tikslas – pagalbos teikimo krizinį nėštumą išgyvenantiems asmenims aktualijų aptarimas bei pasvarstymai, kas galėtų būti padaryta artimiausiu metu. Konferencijoje bus dalinamasi krizinio nėštumo įveikai aktualiais pasiūlymais ir įžvalgomis bei gerosios praktikos pavyzdžiais. Vykstančiose diskusijose bus išryškintas kompleksinės ir tęstinės pagalbos trūkumas, statistinių duomenų apie nėštumo nutraukimą išsamumo problemos.

Konferencijos pranešimuose bus pristatoma krizinio nėštumo problematika gyvybės kultūros ir gerovės valstybės kontekste. Taip pat atskirais pjūviais aptariami klausimai susiję su medicininėmis indikacijomis nėštumo nutraukimui bei moters galimybėmis nėštumo nutraukimo atveju įgyvendinti laisvo informuoto sutikimo sąlygą. Kartu bus išryškinta glaudesnio sveikatos priežiūros įstaigų ir nevyriausybinio sektoriaus bendradarbiavimo nauda siekiant užtikrinti sėkmingą krizinio nėštumo įveiką ir tęstinę pagalbą jį išgyvenantiems asmenims.

Konferencija sukvies Seimo laikinosios parlamentinės grupės ,,Už žmogaus gyvybės ir sveikatos apsaugą nuo pradėjimo iki natūralios mirties“ narius, medikus, mokslininkus ir nevyriausybinių organizacijų atstovus bei visą visuomenę diskutuoti dėl svarbiausių veiksmų siekiant įtvirtinti efektyvios pagalbos krizinį nėštumą išgyvenantiems asmenims sistemą Lietuvoje.



Susiję

Šeimos politika 5791266614590774601

Rašyti komentarą

item