Vytautas Radžvilas. Nomenklatūrinis klonas? Neverta

propatria.lt nuotrauka  Vadinamosios „ambicijos“ neretai laikomos pagrindine nesutarimų politikoje priežastimi. Būtent ambicijas ne vie...

propatria.lt nuotrauka 
Vadinamosios „ambicijos“ neretai laikomos pagrindine nesutarimų politikoje priežastimi. Būtent ambicijas ne vienas įtarė esant ir Forumo bei R. Dagio kelių išsiskyrimo priežastimi. Tiesa, kad gyvenime jos turi tam tikrą reikšmę, tačiau apskritai jų įtaka smarkiai pervertinama. Didžiausi ir skaudžiausi akmenys, į kuriuos atsitrenkę sudūžta net geriausi politiniai sumanymai ir projektai, vis dėlto yra skirtingos pažiūros ir interesai. 

Tai tik dar kartą patvirtina V. Sinicos veidaknygėje pateiktas paaiškinimas. Tikroji, o dar tiksliau – vienintelė priežastis, dėl kurios išsiskyrė Pilietinės iniciatyvos forumo ir R. Dagio keliai buvo ta, kad parlamentaras faktiškai norėjo galimybės į partiją ateiti potencialiai neribotam skaičiui net nebūtinai pačiam R. Dagiui „savų“ arba „reikalingų“ žmonių.  Pasak jo, norint tapti partijos nariu pakanka išpažinti, t. y. tiesiog deklaruoti „krikdemiškas pažiūras ir vertybių sistemą“. Deja, šito maža.

Reikia ne tik žodžiais deklaruoti pažiūras ir vertybes, bet ir patvirtinti jas realiais darbais. Deklaruoti yra be galo lengva – tai nieko nekainuoja. Net TS-LKD aukščiausioje vadovybėje netrūksta asmenų, besivadinančių krikščionimis. Tačiau jie per daugelį metų nepajudino net piršto matydami, kaip krikščioniškos politikos principai yra trypiami, o tikintieji krikščionys pamažu tampa antrarūšiais piliečiais. Krikščioniškus principus skelbiasi išpažįstantys ir tie TS-LKD bei Seimo nariai, kurie faktiškai pritaria vienalytėms „santuokoms“, bailiai, it vandens į burnas prisisėmę, tyli per „Pride“ paradus, abejingai stebi Lietuvos didvyrių atminimą juodinančias ir trinančias akcijas arba klusniai balsuoja už vaikgrobystę įteisinusius įstatymus. Kas bus, kai, negavę trokštamų aukštų vietų TS-LKD sąraše, jis masiškai sugužės į naująją partiją? Nejaugi galima be atrankos priiminėti visus naiviai tikintis, kad šie „drungnieji“ krikščionys staiga taps už krikščioniškosios demokratijos principus bei tautos ir valstybės išlikimą narsiai besigrumiančiais kovotojais-liūtais?

Atrodo, kad R. Dagio siūlomo atvirumo, kai faktiškai be jokios atrankos priiminėjami visi, kas užsinori, dar nėra pademonstravusi nei viena kada nors besisteigusi partija.

Jau dabar matyti pirmieji, dar visai menkučiai, tokio požiūrio žiedeliai. Tarp partijos steigėjų pasirodė buvusios partijos „Socialdemokratija 2000“ vadovai, o jos pirmininkas A. Akstinavičius net tampa viena pagrindinių steigiamojo štabo figūrų. Neturiu nieko prieš kadaise egzistavusią partiją. Bet ar buvusieji jos nariai pakeitė pažiūras ir tapo krikščionimis demokratais? Kyla pagrįstas klausimas: kokia partija gali būti sukurta su tokiu beribiu atvirumu? Tą matydamas, tokiam atvirumui negalėjau ir negaliu pritarti. 

O kad šis klausimas be galo svarbus, rodo liūdna LVŽS patirtis. Šioje partijoje esama tautiškai ir valstybiškai mąstančių žmonių. Bet ją drasko ir sprogdina iš vidaus nesutarimai. Jie neišvengiami: juk partijos Lietuvos ministru pirmininku paskirtas asmuo yra aršus neoliberalas ir tautos bei valstybės naikintojas. Gaila, bet R. Dagio reikalaujamas „atvirumas“ būtų tiesiausias kelias panašios nomenklatūrinės, o kalbant paprasčiau – krikščioniškos demokratijos iškaba besidangstančios „draugų partijos“ link. 

Kad rastųsi piliečių pasitikėjimą turinti autoritetinga ir stipri partija, reikia labai nedaug  – atsisakyti nomenklatūrinių įpročių ir viešai bei skaidriai kurti visuomenei atvirą ir jos kontroliuojamą iš tiesų krikščionišką ir demokratinę politinę jėgą.


Susiję

Vytautas Radžvilas 3115455176385311613

Rašyti komentarą

77 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geri argumentai.

Anonimiškas rašė...

Pagaliau šis tas rimto.
Būtina tiksliai atsirinkti, kuo galima pasitikėti.
Būsimos kandidatams reikalavimai turi būti griežti.

Anonimiškas rašė...

Arumentai, is tikro, geri. Taciau politika - sachmatu zaidimas. Isivaizduokime taip - jus nelaimite Seime ne vienos vietos ( na tegu bus, laimite- 3-4), neturite sajungininku ir kas toliau? Kokia nauda Lietuvai is tokiu "grynuoliu"? Lietuva nori valgyti, susimoketi uz centrini sildyma ir graziai auginti vaikus. O tai padaryti galima, tik susiburus i vieninga aljansa, fronta (pavadinimas nesvarbu) ir nuslavus visus kraujasiurbius nuo Tautos kuno ir samones.

Anonimiškas rašė...

siek tiek aiskiau. nes buvo visokiu svarstymu, kodel taip. aciu

Anonimiškas rašė...

Kokią moralinę teisę turi Radžvilas surinkti kažkokią niekieno neįgaliotą "politinę tarybą" ir paskelbti, kad čia dabar vyks "visuomenės kontrolė" steigiant partiją. Kokiu būdu iš visuomenės buvo gauti įgaliojimai šiai "politinei tarybai" kažkur kažką kontroliuoti? Susirinko sena Radžvilo chebra, patys save išsirinko, ir pasiskelbė kad jie atstovauja visuomenę. O nomenklatūra pagal šitą pilietį, t.y. visi kas nebuvo tokie pat nevykėliai intrigantai kaip jis pats ir sugebėjo gauti piliečių mandatą dirbti Seime. Dagys, kurio Radžvilas čia taip gasdinasi, gal ir nėra idealus lyderis, bet vis dėlto, skirtingai nei dramblio kaulo bokšte sėdintis profesorius, jis apvažinėjo eilę Lietuvos regionų, suorganizavo eilę renginių, kuriose kvietė, bendravo, informavo ir t.t. Radžvilo nemačiau nei vienam susitikime su žmonėmis. Bet užtat dabar vėl matau labai daug intriguojantį ir auklėjantį liaudį "kaip teisingai viską reik suprasti". Partijos kontrolė, profesoriaus žiniai, vyksta priėmus bendrąją programą, patvirtinus etikos nuostatas ir sudarius partijos etikos komisiją, kurią įgalioja ne kažkoks vienas apsišaukėlis, o konkretūs partijos nariai. Tuos, kas nesilaiko programos ar etikos nuostatų, etikos komisija baudžia. Eilinį kartą filosofai prisifilosofavo politikoje, ne tik kad dviratį išradinėja, bet dar ir intrigas kursto.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Irgi geri argumentai. :)
Iš vienos pusės - visiškai pritariu V. Radžvilui, kad didelė klaida į partiją būtų priimti bet ką, kad tik skaičius būtų (labai geras "valstiečių" pavyzdys), iš kitos - kyla abejonių, ar tikrai buvo išnaudotos visos galimybės susitarti argumentų pagalba.

Anonimiškas rašė...

Labai liūdna matyti kas čia vyksta. Deja, tokio vidutiniško kalibro tarpusavyje besiriejantys "lyderiai" niekada rimtos politinės jėgos nesuburs. Ir gražūs žodžiai bei "gilios" įžvalgos čia nieko nepakeis. Atėjo galutinio nusivylimo ir apatijos metas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Jei tikslas tik papulti į artimiausią seimą, tai tinka bet kokie pakeleiviai. Jei nori padėti pamatus kažkam rimtesniam, tai tenka atsirinkinėti akmenis. Visa mūsų 30 metų istorija yra atsitiktinių pakeleivių gauja su viena konjaunimo dvasia.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kur čia "pliusą" paspausti? :)

Anonimiškas rašė...

Jokių išvadų matosi po Europarlamento rinkimų profesoriaus nepadaryta - tie patys veidai, visos kortos jau muštos.

Anonimiškas rašė...

Tikra tiesa. Vis labiau akivaizdu, kad pagrindinis profesoriaus priešas yra jis pats. Teisingos mintys ir kilnūs siekiai pavirsta į nieką atsidūrę politikos diletantų ar liguistai ambicingų asmenybių rankose. Dieve, saugok Lietuvą...

egodraconis rašė...

Suprantama kad yra noras išgydyti virusą pavadinimu "virtue signalling" kas išvertus reiškia vertybių signalizavimą arba tiesiog apsimetinėjimą prieš visuomenę.

Anonimiškas rašė...

Tik šių ,,pakeleivių'' vežimai anaiptol nėra tušti, bet ,,vieniems toliau, kitiems - arti.''
Kas gaėjo pagalvoti, kd dainos autoriai pažvelgs 40 metų į priekį? - ,,Jie dirbo atbula ranka / diena jiems buvo per ilga...''

nemo rašė...

O kokie tie realūs darbai? Kiek mačiau, tai kai kurie jaunuoliai vieną kitą straipsnį parašė, konferencijose pasėdėjo. Gal kas dar kokias nors Radvilo brošiūras sumaketavo ir išnešiojo. Kas apsprendžia kokie darbai yr apakankami, realūs ir tikri?

Radžvilas, Sinica? Tai jų asmenybės bus kriterijai? O bendraminčiai iš tiesų reikš "jų bendraminčiai"? Norėčiau geriau suprasti tuos mechanizmus, kurie leistų Radžvilui nesukurti "draugų partijos" su juo smaigalyje ir kurioje jis skirstytų žmones į teisius ir neteisius.

Nes kuo skirtusi nuo Uspaschiko ar Karbauskio? Vien idėjomis, o politinė mechanika ta pati?

Anonimiškas rašė...

Lietuvos kataliku baznycios hierarchai taip pat turetu apsiziureti su kokiais auksciausios valdzios ponais obuoliauja,nes tie krikscioniskas kaukes uzsideje ir pasididine apsiaustu spurgus irgi megsta per didziasias sventes pirmose baznyciu eilese sedeti.Gal jau reiketu viena kita ir ekskomunikuoti uz Kristaus/baznycios momokymui priiminejamus priesiskus istatymus.O dabar daugelis is baznycios tiesiai i "pride"paradus lekia-gaunasi kazkoks religinis iskrypimas.Kaip ,kad Joe Biden'ui kunigas nedave Sv Komunijos ,nes sis zymus Amerikos politikas prisistatantis save kataliku, noriai advokatauja istatymams uz abortus

Joe Biden was denied communion at Catholic church in South Carolina


Povilas Jankunas rašė...

Kodel cia dauguma ziuri i nauja politini darini per sekanciu seimo rinkimu prizme.Gal ziurekim i tolimesne perspektyva.Gal per ilgesni laika tautoje susiformuos naujas sios politines jegos elektoratas ir jai nereikes isdavineti savowprincipus kaip kad nutiko konservatoriams

grumstas rašė...

Patiko . O tai bus vėl Pranskiečių, šakalienių ir kt. klonų šiose partijose. Tarp kitko LŽVS negalima kaltinti , kad jų partijoje yra prisiplakėlių ir deleguotų iš atitinkamų struktūrų žmonių. Šios partijos vadai net patys netikėjo , kad gali per rinkimus sukristi tiek rinkiminių balsų. Tie balsai buvo nepasitenkinimo valdžiusiomis partijomis. Sistema stengsis apgauti , kad išliktų valdžioje. Tad aiškinimasis , kas buvo praeityje tie naujieji gelbėtojai , kokie jų darbai, kokia praeitis , ką jie yra nuveikę ir su kuo nusifotogravesi kompanijose yra svarbu [asirenkant.Pavyzdys Pranckietis, kuris , berods , vaivorykštės ar nekontroliuojamos imigracijos reklamose su dar dviem peronomis yra nusifotografavęs . Štai tokia nuotrauka ir pasako daugiau apie tipą nei visi pagiriamieji straipsniai...

Anonimiškas rašė...

,,Visuomenės kontrolė" partijai - visiška nesąmonė. Negi dėl kiekvieno naujonario priėmimo atsiklausim visuomenės, o gal referendumą skelbsim? Aišku, kad bus grupės žmonių komitetas, kuris filtruos ir priiminės tuos žmones. Čia siūloma griežta būrelio susibūrusių žmonių kontrolė, o visuomenės kontrolė- tik klaidinantis lozungas. Tiesiog siūlomas griežtesnis partijos savikontrolės mechanizmas, kurio efektyvumas išblėstų kai tik atsirastų didesnis norinčių stot į partiją skaičius ir ateitų nauji žmonės, kurie jau nėra iš komiteto narių pažįstamų rato.

ale, rašė...

Kad jau nuspręsta ne bet ką įsileisti, tas teikia vilčių. Kitas dalykas, kad ir kokie atrankos kriterijai būtų, štirlicų infiltravimo galimybės neįmanoma šimtu procentų panaikinti. Priešas nesnaudžia, dar iki partijos paskelbimo įkurta, pristatys pačiais uoliausiais čia deklaruojamų vertybių gynėjais savo agentus, kurie, klasta prasmukę pro pro atrankos barjerus, kai bus sprendžiamas principinis klausimas, pasistengs organizuoti klyno varymą kitų rankomis, patys išlikdami šešėlyje.
Idealizmas geras dalykas, kai juo dega masės, bet pačių iniciatorių idealizmas neišvengiamai išvirsta į uždegtų juo masių išdavystę, kai štirlicų pagalba priešas sužino jų silpnąsias vietas. Juk sukčiai veikia "ta pačia" logika, kaip ir teisieji. Jie tik tikslą turi kitą - slaptą, nei teisieji. Todėl neverta per daug kliautis "teisingais" darbais, kuriuos, neva, darė kažkas praeityje. Tie "geri" darbai gali pasirodyti, jog buvo daromi su tikslu tik prasiskverbti pro atrankos kriterijus.
Nežiūrint į tai, padėtis nėra be išeities. Yra žinomi būdai leidžiantys iš anksto atpažinti apsimetėlius. Ir dėl suprantamų priežasčių, atskleisti jų viešai negalima.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2019-10-30 19:03 painiojate sąvoką "visuomenės kontrolė" partijai. Paaiškinu, tai kontrolė ne narių priėmimui į partiją, bet jau esamos partijos ir jos narių VEIKLOS viešoje erdvėje kontrolė, kiek jie atitinka, tai ką deklaruoja.
----------------
Nagrinėjant įvairiausių susivienijimų, sąjungų, komandų, organizacijų, partijų ir pan. veklą ir istorijas, akivaizdžiai išryškėja faktas - sėkminga ir ilgalaike veikla pasižymi tik tie sambūriai, kurie besąlygiškai buriasi aplink viena LYDERĮ, ir turi vidinės drausmės moralinį kodeksą. Lyderis kuria ir nurodo strategiją bei veiklos kryptis. Jis prisiima sau visą atsakomybę už rezultatus prieš visuomenę ir bendražygius. Partijos nariai kuria ir derina taktiką bei atsako už veiklos formas, o taip pat dalinasi atsakomybe su lyderiu.

Šiandien visi suklumpa ant neteisingai suvoktų (o gal tyčia įpirštų) veiklos formų: nuomonių pliuralizmo ir demokratijos. Tai kelias į niekur! Graži išorė, o vidus supuvęs (tačiau aš ne prieš lygiateisiškumą ir kompetenciją!). Pavyzdžių Lietuvoje apstu! Ir kokios gi, partijos ilgalaikės ir savaip sėkmingos? Ogi tos, kurios valdomos autoritariškai, slopina kitaip mąstančius, užgrobia "propagandos ministeriją",užsiima intrigomis. Pavizdys: LKD-Tėvynės sąjunga, jau tapusi dinastijos "įrankiu". O kai tik LKP-socialdemokratai truputį atleido vadžias, iš karto suskilo, tas pat ir "liberaluose". Apie "jų" ideologijas ir išteklius čia nesigilinsiu.
Lyriški pastebėjimai: buvo Konservatoriai - neliko konservatyviosios minties, buvo Krikdemai - neliko krikščioniškos ideologijos, buvo Liberalai - neliko liberalios ideologijos, buvo Socdemai - neliko kairiosios ideologijos, buvo Darbo partija - neliko darbo, buvo Tvarka ir teisingumas - neliko nei tvarkos, nei teisingumo. Atsirado Laisvės partija - jau dabar ryškėja kontūrai, jei nesustabdysime laisvės neliks - nei veiksmuose, nei kalboje, nei mintyse ir nei atvėje, nei namuose.

ale, rašė...

Štirlice Pikc, o tai ko taip sunerimote?

Henrikas Miuleris rašė...

ALE, to ir sunerimo, kad visokių apgavikų štirlicų į valdžią apgaule neprilystų.

Anonimiškas rašė...

Aš irgi pritariu V.Radžvilui, tačiau išnaudoti visas galimybes ir susitarti su kitais bendraminčiais, tai reiškia KOMPROMISUS ne tik iš jų pusės, bet taip pat ir gerb. Radžvilas, turi kažką savo brangaus paaukoti. Nereikia reikalauti iš kitų patriotinių partijų tokio maksimalizo, kaip iš savų bendražygių. Svarbu sutarti tik pagrindinių uždavinių įgyvendinimo - vaikagrobystės likvidavimo, peršamų atbėgelių ir pigių gostarbaiterių politikos užblokavimo, teismų ir švietimo reformos bei skurdo SUmažinimo (turto apmokestinimo). Ir to jau pakaktų vienai kadencijai!

ale, rašė...

Henrikai, matau, renkiesi su Pikčiumi poroj eiti kad ir į žvalgybą. Ką gi, paanalizuokime faktus, kad būtų aiškiau, su kuo eini. Skelbiama, kad naujoji partija atstovaus žmones, vadovausis krikščioniškomis vertybėmis. Tokiu atveju, dera prisiminti, ką gi Kristus yra sakęs apie santykius tarp žmonių. Pirma. Neteisk, ir nebūsi teisiamas. Antra. Kokiu saiku seikėji, tokiu ir tau bus atseikėta. Trečia. Mylėkite savo priešus. Nes jei mylite tik artimus, tai kuo gi jūs skiriatės nuo nusidėjėlių? Juk jie taip pat myli savo artimus. Ketvirta. Jūs būkite žmonių/bendruomenės druska. Ir jei druska išsikvėptų, kam gi ji būtų tinkama? Nes druskos paskirtis palaikyti žmonių bendrijos sveikumą, o ne skaidyti ją, kas analogiška puvimui.
Tai dabar, ponas Miuleri, atsakykite, kurias gi Kristaus nurodytas vertybes/intencijas atitinka neapykantos eskalatorius Pikčius?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Henrikas Miuleris rašė...

--> ALE,

''renkiesi su Pikčiumi poroj eiti kad ir į žvalgybą'' - be menkiausios abejonės.

''Pirma [...]'' - pastebėjau, jog prieš ''nurašydamas'' žmogų jis gerokai paanalizuoja su kuo turi reikalą. Ir netgi tada tas ''teisimas'' veikiau yra parodomasis traukimas per dantį, negu filosofinis cackinimasis.

''Antra'' - seikėja Pikčius su ugnele ir polėkiu. Skolingas neliks niekam, neduokdie perbėgsi kelią - kas šiais laikais yra reta kaip niekad. Pasakiau ''šiais laikais'', tarytum prieš du tūkstančius metų apie drungnus Kristus nebūtų šnekėjęs.

''Trečia'' - ALE, nejau iš teksto nesimato, jog Pikčius Tamstą iš tikrųjų tai myli gilumine meile? Neabejoju, jūs viena iš kertinių priežasčių, dėl ko Pikc Kažinkavičius ateina čia pakomentuoti.

''Druska'' : Mes visi kada nors pasijuoksime iš visų šių smulkių rietenų. Junkis prie mūsų, Lietuva yra Lietuva.

Neeskaluoja jis neapykantos, nehiperbolizuokime. Matyt paties gyvenime identifikavimasis su tam tikra grupe užtemdo norą būti pasišventus šventam reikalui.



ale, rašė...

Puikiai Jus suprantu, Henrikai, kad Jūs viską suprantate. Deja, nuostatomis besivadovaujantys suprasti viso to negali, nes neapsunkina savęs grįžtamo ryšio nuolatiniu palaikymu su ir dabar realiai vykstančiu - besikeičiančiu - procesu. Tokie gyvena praeitimi, ir kovoja su dabar veikiančiais subjektais lyg tai būtų jie tie patys, ar bent tokie pat, kurie juos skaudimo prieš daug daug metų. Ir atvirkščiai, tokie lekia beatodairiškai paskui tuos, kurie kažkada tai atrodė baltais ir pukuotais. Jie nemato, kad šitie tik jų vaizduotėje vis dar balti ir pukuoti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Herr Miuleri, grazie mille, Camerata! Suprantama, tas nuvalkiotas sovietinis posakis apie "ėjimą į žvalgybą" galioja ir iš mano pusės. :)
Na, o "ale" galiu pasakyti paprastai: sutartume mes be problemų, jeigu a) išsigydytumėte nuo meilės daugybę lietuvių gyvybių pražudžiusiam marksizmui ir b) nustotumėte matyti pasaulį dichotomiškai ("rasieja-spasytelnica" su perpuvusia pravoslavija ir "dūchovnais skriepais" versus "visas kitas nedvasingas pasaulis"). ;) Esate geras žmogus, tik "paplaukęs" dėl (iš dalies suprantamo) nudreifavimo į rasiejos infoerdvę. "Parplaukite" atgal - ir tada pasišnekėsim. Aš nepiktybiškas - bet piktas ("le nom oblige" ;)), ir raudonųjų pakęsti negaliu - tiek senų, tiek naujų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kiek matau, "parplaukti" vis dar nepavyksta. ;)

Anonimiškas rašė...

Puikus filosofo straipsnis, dar niekas Pasaulyje nenugalėjo ,,Lobio'' principo ,demokratijoje reikalingas proto principas, o jo deficitas, todėl dauguma prie lobio, prie proto vienetai, todėl partijų dauguma turi ieškoti, daug čia yra norinčių vienmandatininku, tai chaoso kelias , turėtume psichinių vienyšių rinkinį.

Anonimiškas rašė...

Per daug išrankus tas profesorius, atseit politikos profesionalas, bet veikiama deja ne pagal demokratinės partijos kolegialumo principus, o per sektos( šiuo atveju politinės sektos) principus, kai tinkamumas tapti kuriamos partijos nariu tampa ištikimybės profesoriui atitikmeniui,bent jau man taip iš šalies atrodo. O TS, Socdemai ir liberalai katučių ploja, patriotai patys šviesos greičiu skaldosi.....

Sėlis rašė...

Blogai, kad visokių išverstaskūrių nenori priimti? Tai leiskite paklausti, jei ims viską iš eilės, tai kuo tada skirsis nuo kitų partijų ir kas gali pagaliau pasikeisti Lietuvėlėje?

ale, rašė...

Visų pirma, ačiū, Henrikai už pastangas išsklaidyti iliūzijų rūką, trukdantį broliui atpažinti brolį.
Atkaklusis Pikc, Jūs gi tuo "sutartume be problemų", ir pasakote, jog pasąmoniniu lygmeniu suvokiate, kad mano argumentacija pagrįsta, jog tik taip - atleidžiant už praeityje padarytas kaltes - įmanoma išeiti iš priešpriešos uždaro rato. Nežiūrint į tai, lyg mainais, neva, už už ėjimą į "kompromisą", iškeli sąlygą man, jog aš atsisakyčiau meilės tam(marksizmui), kuris tik tavo vaizduotėje yra. Maža to, prie visa to, savo pavyzdžiu lyg ir pasiūlai neapkęsti..
Vardan sutarimo veikti išvien išlikimo labui, galėčiau bet kokias sąlygas priimti, kurios bent kuo galėtų pastarnauti išlikimui. Deja, neapykanta kokiu pretekstu bebūtų eskaluojama, ji neveda prie išlikimo. Neapykanta - mūsų piktis einantis iš mūsų - yra priežastis pikčiui ir tų atžvilgiu mūsų, atžvilgiu kurių mūsų piktis. Taip priešpriešų ratas uždaromas amžinai neapykantai. Argi mūsų tikslas amžinaj pragaro ugny degti? Tuo tarpu, mes turime galimybę "priešui" neatsakyti tuo pačiu, t.y., pykčiu į jo pyktį. Štai čia, koks bebūtų blogas būvęs tas "priešas" anksčiau, kokių piktadarybių būtų jis pridaręs anksčiau, savo pademonstruota meile jam, mes išmušame jam "argumentą"_pretekstą tolimesniam pykčiui. Ir taip, jau randasi tikimybė, jok baigsis pagaliau priešprieša.
Pikc, tavo pozicija man atrodo panaši į Barsbo. Jei ne, apgink ją, kad ji nėra beprasmė. Kitaip, negaliu primti sąlygos vedančios į amžiną absurdą.

Tėve mūsų, kuris esi danguje,
teesie šventas tavo vardas...

...ir atleisk mums mūsų kaltes,
kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams.
Ir neleisk mūsų gundyti,
bet gelbėk mus nuo pikto.

Anonimiškas rašė...

Niekas nesiginčija dėl to, kad negalima įsileisti išverstaskūrių. Problema yra kaip atskirti apsimetėlius, kad jų nepriimti, o jei vėliau atsiskleidė, kad apsimetėlis, kaip išeliminuoti.

ale, rašė...

Klaidos atitaisymas: vietoj "Barsbo" norėta parašyti "Barabo".

Unknown rašė...

Gaila, kad Radžvilui ir Co( kaip ir konservatoriams) sunkiai sekasi nuslėpti nuostatą, anot D.Kuolio "kad Dievas tik jiems suteikė teisę vaidyti šią šalį", tai ir prasideda ieškojimas šiknoj dantų, kas trukdo susikurti partijos viduje priežiūros komisiją ir pan. kuri stebėtų partijos "grynumą". O toks išrankumas baigsis vegetavimu, net ir narių nesurinksite partijos steigimui. Ir kad jau tokie gryni, ką ten Forumo viršūnėje veikia Faustas Latėnas Brazausko patarėjas kultūros klausimais, bei viceministras Kirkilo vyriausybėje?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaip ir sakiau: "parplaukti" bent jau kol kas - be šansų. :)

ale, rašė...

Tokiu atveju jaučiu pareigą pareikšti užuojautą tamstai...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
ale, rašė...

O tai vargas yra tas, kad neįstengei nei paneigti mano versijos, nei paaiškinti savosios, kaip gi ja vadovaujantis užbaigti priešpriešas? Matyt, tamstai atrodo, jog vienintelė gyvenimo prasmė būti amžinu kovotoju-didvyriumi... su išgalvotais priešais? Kaip gi nesupranti, kad tokia iliuzija tegali gyventi tik sutrikusios psichikos fanatikai. Tokie ir yra tik užuojautos teverti.

x rašė...

Radžvilas pučias kaip varlė prieš dalgį, tik kad be pagrindo. Kritikuoja Dagio draugelius ir nomenklatūrą, bet nepaaiškina kuo jo nomenklatūra, politinis sovietas ir priežiūros komitetas geresnė už Dagio. Išsigryninimas gerai kur išsilavinusi, adekvati visuomenė ir kur tu nerizikuoji kristi žemiau 5%. O čia kas gausis? Radžvilas gaus trupinių ir Dagys gaus trupinių, o Gabrielius eilinį kartą gardžiai pasijuoks iš neįgaliųjų. Reikia nepamiršti, kad nesame Olandija, ir net ne Portugalija, o tamsus užkampis kur absoliuti dauguma rinkėjų žiūri Janutienės laidas apie acto garinimą, neskiepyja vaikų ir gimdo namuose prie "būrėjos". Jei vienas kitas "akademikas" nori būti išgirstas ar turėti balsą priimant įstatymus vienintelis realus šansas yra jungtis prie esamų parlamentinių partijų.

Anonimiškas rašė...

Kompozitorius Faustas Latėnas. Ir ką?

Anonimiškas rašė...

Galima ir atskirti, ir išeliminuoti. Šiandien tai daug paprasčiau. Matyt, norėjote paklausti, kaip bus atpažįstami galimi provokatoriai ir skaldytojai.

Anonimiškas rašė...

Gal tu ir esi tamsus užkampis, bet patylėk apie kitus. Ko iš tiesų nori paklausti? Ko nerimsti?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 00.26, manai, kad ProPatria jau yra TS, Socdemų ir liberalu dėmesii centre, kad jie jau ,,ploja katučių", kaip kad tu išsireiškei? Manai, kad ProPatria taip greitai atkreipė visų komunistų-kagėbistų dėmesį? - visai gali būti, kad tu teisus, sprendžiant iš provokuojančių visokių x'ų, ale ir nemo pasisakymų.
Atvirai kalbant, jau seniai buvo aišku, kad bus dar daug darbo, kol prasidės kita niveliavimo stadija, ir ką tu pasakysi? - senesni raudonojo stiliaus išpuoliai neveikia.

Anonimiškas rašė...

--> ale 20.43
tavo pasiskymuose - pirma abstrktūs kaltinimai, o po to - Šv.Rašto fragmentai, beje, nenurodant nei Evangelijos autoriaus, nei skyriaus, nei sakinio.
Ale, matau tave čia jau ne pirmi metai - nežinau, ar esi girdėjusi lietuvišką dainą apie mėginimą užtvenkti bėgančią upę; yra kitų rimtų dalykų.
Nežinau, kiek tavo čia rašomi samprotavimai, beje, neturintys jokios vidinės architektonikos, yra naudingi tavo bendraminčiams ir greičiausiai tave išlaikantiems elementams - tu ne mažas vaikas ir puikiai žinai, kas turima omeny - bet mūsų tai neveikia ir neveiks.
Kartais atrodo, kad tavo nicku pasinaudoja ir dar kai kas - kiek skiriasi demgogijos ,,temperatūra'', bet pats sofistikos-demgagogijos kratinys yra identiškas.
Jūs verčiau nevarkite.

ale, rašė...

--) Anonimiškas2019-11-02 22:58
Jūsų dėmesiui, aš nieko nekaltinu. Išdėstau savo poziciją ir argumentus, iš kurių matyti, jog tokia pozicija turi pagrindą. Ir kai oponentas sąmoningai ar per neišprusimą ignoruoja argumentaciją, ir net nebando pagristi savos pozicijos, tai jau Jūs tamsta padarote išvadą, kad tas "oponentas" kaltas. Keista, kad to savo verdikto autorystę primetate man.
Kas dėl nuorodų į Šv. Raštą. Juk čia buvo pateikti fragmentai pagrindinės krikščionių maldos Tėve mūsų. Ną ir, pačią krikščionybęs esmę išreiškiančios tiesos. Maža to, pateikiau paaiškinimus, kaip jos veikia, kodėl tuo neįmanoma netikėti... Tai iš to vėl gi išvada plaukia: jūs ne tik su autentišku marksizmu nesate susipažinę, jūs gi nesate net girdėję, kas tas Šv. Raštas yra. Ir šta jūs tokie neišmanėliai pasišovėte vadovautis krikščioniškomis vertybėmis. Tuo jūs visiškai panašūs į bolševikus, kurie ir apie tą savo marksizmą buvo tegirdęję, kad tai buržujus reikia mušti... Ir mušė visus, kas tik išdriso paprieštarauti tokiam JŲ "marksizmui". Tai dabar jūs tą batrakų gaivalą įsivaizduojate ir esant marksizmu. Aaa.., dar už argumentą yra Sorošo samdomi ir gausiai finansuojami apsišaukėliai neomarksistais provokatoriai, kurių misija yra parodijuojant marksizmą atgrąsyti mases nuo kovos už teisingumą.

Anonimiškas rašė...

--> ale 22.58

1. ale 22.58 sako:,,...aš nieko nekaltinu''

a) iš ale parašymo 22.58: kaltinimas nr. 1: ,,jūs ne tik su autentišku marksizmu nesate susipažinę, jūs gi nesate net girdėję, kas tas Šv. Raštas yra.''
kaltinimas nr. 2: ,,Tuo jūs visiškai panašūs į bolševikus''
kaltinimas nr. 3: ,,jūs tokie neišmnėliai''
kaltinimas nr. 4: ,,jūs visiškai pnšūs į boševikus''
kaltinimas nr. 5: ,,Tai dabar jūs tą batrakų gaivalą įsivaizduojate ir esant marksizmu''

b) iš ale parašymo 08.00: kaltinimas nr. 1: ,,iškeli sąlygą man''
kaltinimas nr. 2: ,,meilės tam(marksizmui), kuris tik tavo vaizduotėje yra.''
c) iš ale parašymo 20.43: ,,Kaip gi nesupranti, kad tokia iliuzija tegali gyventi tik sutrikusios psichikos fanatikai.''

2. rašybos klaidos, įrodančios komentarų užsakovą:

a) iš ale parašymo 22.58: ,,Neapykanta - mūsų piktis einantis iš mūsų - yra priežastis pikčiui ir tų atžvilgiu mūsų, atžvilgiu kurių mūsų piktis''

3. ale išsakomi užgauliojimai.

a) iš ale parašymo 20.45: ,,Štirlice Pikc''
b) iš ale parašymo 23.00: ,,...neapykantos eskalatorius Pikčius...''

Čia paminėti tik keli pvyzdžiai iš daugelio - peržvelgus viską, ką prirašė ale (2019-10-30 10:48 savo stiliumi ir turiniu taip pat labai panašus į ale parašymus), siūyčiau tinklalapio administratorims šią kremliaus provokatorių grupę blokuoti.


Unknown rašė...

Šitiek laiko sugaišta rasliavoms ,o kas turi dirbti Lietuvos gerovei ?))

Anonimiškas rašė...

Naujas anekdotas, jie dirbs tikrai gerovei, tik iki galo nepasako, savo ir savo chebros sugerovų gerovei.

ale, rašė...

--) Anonimiškas2019-11-03 11:42:

Tai ne kaltinomai, tai išvados iš to oponebto teiginių. Ir jei taip nebūtų, oponentas nerašytų, kaip ką tik iš Mėnulio iškritęs.
Dabar kas dėl eks'pritemp'yzės -10 30 10 48 prie ale, argumentacijos. Aš esu ne taip seniai pateikęs pavyzdį, kad Kristus nelaukė, kol jį kas išrinks. Jis pats nusprendė būti lyderiu/mokytoju, pasinko mokinius pats, mokė atskirti, kas turi prasmę, o kas ne; kas siektina, o ko vengti būtins... ir įsteigė Bažnyčią nurodydamas ženklus-Sakramentus jai palaikyti gyvibinga. Savo mokinius išsiuntė į pasaulį, kad jie pagal Jo (Kristaus) suteiktą dvasią žmones šviestų... Jūs gi dedatės dideliu stiliaus ir tūrinio ekspertu, bet neatskiriste diametraliai priešingų dalykų. Tai ką, vėl sakysite, kad aš jus kaltinu? Jūs gi pats savo neišmanymą čia pademonstravote, kas iš mano pusės tik neliko nepastebėta.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Mano akimis žiūrint, didžiausia problema yra išlaikyti vidurį tarp "pereinamo kiemo" (tada partijai garantuotai bus "atia") ir "uždaro elitinio klubo" (tada ir bus uždaras klubas, o ne partija). Kol kas, bijau, su tuo viduriu sunkiai sekasi - na, bent jau man toks įspūdis susidaro.

x rašė...

Du šūdnaciai komentuoja ne straipsnį, net ne komentarus, o tiesiog komentatorius :))

Anonimiškas rašė...

X'as - škaradnas, ir visokiais žodžiais mėtosi, ir purkštauja, ir nervuojasi, o šita - nėgėja rašinėti. Kažkuo primena dabartinio ministrų kabineto nevykėlius su iniciatyva.

Anonimiškas rašė...

Pradžia darbą gaišina. Aišku, kad iš pradžių prisirinks visokių - sijok nesijojęs, žmogaus išradingumas praeina per bet kokį sietą - o per laiką vistiek paaiškės, kas yra kas. Man tik neramu, kad neprarastų laiko - TV studija jau seniai turėjo būti, ir apskritai viską eeikia daryti operaryviau. Laiko rezervas visada būna į naudą.

Anonimiškas rašė...

Nu Pikc, atrodo jeigu randa nepatinkamą komentarą tai tiesiog puola tiesiogiai ne išsakytą idėją, o užpuola patį komentatorių.
Panašiai kaip keltum klausimus dėl Keďžio istorijos iškart būtum išvadintas patvoriniu, pasisakytum prieš gėjų santuokas - homofobas ir pan. Paprastas veiksmas - menkinu kitą žmogų, jaučiuosi taip, kad keliu savo savivertę.
Liūdna situacija gi norėtųsi vienytis, o ne viens kitam į gerkles kibti.
Susimąstyk asile xD

x rašė...

to 20:06. Ko nerimsti nacionalrunkeli? 6 min. pavėlavai bambalį nusipirkt?

Anonimiškas rašė...

-> x 21.39
Pamiršai kablelį po ,,nerimsti" - neskubėk ir nesinervuok, jausmai kliudo dirbti. Dar ką nors pasakyk. Arba papasakok.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Šūdnaciai neturi nei dviejų neuronų, tiem iškart užtrumpina analinę angą. Ryškiausias simptomas - liguistas homuniagų ir neoliberalų paieškos.

Anonimiškas rašė...

Du? Išvardink.

Anonimiškas rašė...

Manau daugiau nei du.

Anonimiškas rašė...

"Kad rastųsi piliečių pasitikėjimą turinti autoritetinga ir stipri partija, reikia labai nedaug..."
Aha. Tai jau radosi? O gal vėl rinksim tuos pačius komunistus užkalkėjusiais protais? Mūsų politikai tai valstybės cholesterolis. Kol čia taip kukliai tarpusavy rokuojamės, antižmogiškumo buldozeris darda per Europą. Visai neimama domėn nuotaikos ES, stambių jos narių politikų siekiai ir interesai. Komunistų diktatūra, pavadinta globalizmu, pergalingai žengia per Europą. Nepastebėjot? Plaukiojam savose sultyse ir neieškom bendraminčių pas kaimynus, neveikiam išvien su jais. Kol kas poslinkių šitoj "kovoj" musyse tikrai nematyti. Tik pavienės kalbelės ir straipsniai propatrijoj. O Lietuvos visuomenė džiūsta nuo moralinės dehidratacijos. Ir su kiekviena diena jos syvai senka.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Man susidaro įspūdis, kad pabūgta, jog Dagys iš konservatnykų "kurmių" prisives. Iš vienos pusės - reali grėsmė, bet iš kitos - gi patys kalbėjo apie krikdemų perviliojimą, o dabar iš esmės viską Dagiui paliko. Be to, ir tie "kurmiai", manyčiau, rinktųsi vietą prie lovio, kad ir kur nors kampe, o ne rizikuotų eiti į negarantuotos ateities politinį darinį. Na, nebent Anūkas pažadėtų "šiltą vietelę" už diversijos "paslaugą" - bet čia jau nemenko naivumo reiktų, kad patikėtum.

ale, rašė...

Partija, tai tik dalis dalinėms problemoms spręsti. – Tai dalis tos pačios sistemos nukrypusios nuo stabilumą/išlikimą užtikrinanti galinčio kelio. Šiais laikais krizė globali, visą žmoniją apėmusi visais aspektais. Jokia dalis, jokia viena partija tokių uždavinių išspręsti ne(be)gali. Konsensusas taip pat ne išeitis. Tas tik pratęstų nuklydusios žmonijos agoniją. Neišvengiamai teks kažkam nerti į visuomeninio proceso gelmes, kad naujai ištirtų pasikeitusį visuomeninės aplinkos proceso charakterį, išryškintų naujas aplinkybes, iškilusias grėsmes visai žmonijai, bei visoms atskiroms konkuruojančioms tarpusavyje jėgoms. Visi turi pamatyti gręsiančią pabaigą, visi turi pamatyti ir šviesą tunelio gale. Drįstu teigti, kad tas tunelis ganėtinai užgriuvęs, ir tik pasišventusių „atkasti“ jį pastangomis ta šviesa gali būti pamatyta visų.
Tokia situacija yra numatyta Šv. Rašte, pilniau - Jono apreiškime. Ten galima rasti užuominų, su kokiomis problemomis dabar mes susidūrėme, nes visa kas, kas tik egzistuoja, egzistuoja cykliškai. Visaapimančių krizių ištikusių žmonių visuomenę buvo ir ne viena. Ne tiek jau daug, ne tiek ir suprantamai dabartiniams mums yra išlikusios informacijos. Vieni šaltiniai vienus aspektus yra užfiksavę, kiti – kitus. Ir neprotinga būtų manyti, jog vienų šaltinių išsaugota informacija prieštarauja kitų šaltinių užfiksuotiems tokiai būsenai būdingiems niuansams. Ir neverta pergyventi, kad ta informacija ne(be)pilna ar neišsami. Gyvenimas – mūsų gyvenimas – yra dabar atversta mums „Gyvenimo knyga“. O juk šiame, dabartiniame mūsų gyvenime ir yra reikalas tvarką pasidaryti. Jokių kitų uždavinių jokie, nei Seni, nei Nauji Testamentai mums nekelia.

TĖVE MŪSŲ, kuris esi danguje!
Teesie šventas Tavo vardas,
teateinie Tavo karalystė,
teesie Tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje.
Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien
ir atleisk mums mūsų kaltes, kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams.
Ir neleisk mūsų gundyti,
bet gelbėk mus nuo pikto. Amen.

Būtina suprasti, kad norint išlikt mums, svarbiausia mums - BESĄLYGIŠKAI ATLEISTI, kaip čia parašyta: „mes atleidžiame savo kaltininkams“. Kol nėra PIRMO su tokia sąlyga sutinkančio, apie išlikimą galima nė nesvajoti.

x rašė...

Na štai, vienam jau užtrumpino. Tuoj išlįs ir kiti, miuleris, himmleris ir pan. patvorių herrenrasse.

Anonimiškas rašė...

,,cykliškai" :):):)

Anonimiškas rašė...

Ciklas - (lot. cyclus < gr. kyklos - ratas, apsisukimas): 1. visuma kokių nors reiškinių, procesų, sudarančių uždarą raidos ratą per tam tikrą laiką; 2. giminiškų mokslų, disciplinų, temų grupė; 3. užbaigta kokių nors reiškinių grupė ar eilė, pvz., paskaitų c., koncertų c.; 4. meno kūriniai, turintys bendrą temą, bendrus veikėjus, istorinę epochą ir tą pačią aplinką, pvz., novelių c.; 5.fiz.: a) virpesių kiekio vienetas; b) vyksmas, procesas, turintis apibrėžtą pradžią ir pabaigą, pvz., šiluminis c. - termodinaminis procesas, per kurį šiluminis kūnas grįžta į pradinę būseną; 6. astr. laiko tarpas tarp dviejų vienas po kito einančių vienodų reiškinių, pvz., Saulės aktyvumo c., SauIės c. - kas dvidešimt aštuoneri metai tos pačios savaitės dienos būna tą pačią mėnesio dieną; Mėnulio c. - kas devyniolika metų tos pačios Mėnulio fazės būna tą pačią atogrąžinių metų dieną; 7. komp.: a) programos arba algoritmo pakartotinai vykdoma dalis; b) laiko tarpas tarp dviejų vienas po kito einančių procesų; 8. sport. sportininko rengimo laiko tarpas, per kurį sportininkas gali prisitaikyti prie tam tikro darbo ir poilsio režimo bei įgyvendinti jam iškeltą konkretų uždavinį

Anonimiškas rašė...

Turi buti labai konkretus tik keli gyvybiskai SVARBIAUSI praktiniai tikslai,kuriuos reikia neatideliotinai realizuoti ir del ju reikia susitarti.Nesvarbu koks katinas, svarbu tik, kad gaudytu peles.

item